in

Nieuw voor de F-Serie de Finepix F800 EXR

FUJIFILM is verheugd het nieuwste topmodel bekend te maken uit de FinePix F-serie: de FinePix F800EXR! Deze digitale camera combineert een  FUJINON 20 x optische zoom (25-500mm eq.35mm) lens met een 16 megapixel BSI (Back Side Illuminated) CMOS sensor. Nieuw is de mogelijkheid om zeer eenvoudig hoge resolutie beelden draadloos naar smartphones en tablets te zenden, om deze te kunnen posten op Facebook of andere sociale netwerksites (Wireless Image Transfer).

Ook nieuw is de toevoeging van 6 verschillende geavanceerde filters om gebruikers nog meer creatieve mogelijkheden met hun foto’s te geven.(Advanced Filter)
 
Wireless Image Transfer maakt het mogelijk om draadloos snel en simple foto’s uit te wisselen met smarphones en tablets. Wanneer de gebruiker de (gratis) “FUJIFILM Photo Receiver” app heeft gedownload op zijn smartphone en/of tablet, kan de gebruiker zonder enige moeite de foto’s van de Finepix F800EXR camera overzetten naar de smartphone of tablet zonder allerlei instellingen en wachtwoorden. Tot maar liefst 30 beelden kunnen in 1 keer worden verstuurd, en gebruikers kunnen hun foto’s online op Facebook of andere sociale netwerksites plaatsen, overal en altijd (zonder eerst een Wi-Fi hotspot te hoeven zoeken).
 
Maar er kan nog veel meer! Wanneer de “FUJIFILM Camera Application” (gratis) is gedownload, kan de bebruiker de locatie data van de smartphone of tablet gebruiken en deze weergeven op het LCD scherm van de camera (Latitude en Longitude). Gebruikers kunnen die foto ook naar hun tablet of smartphone sturen zodat de locatie op een kaart kan worden weergegeven. De camera heeft ook een database van meer dan 1 miljoen landmarks (foto gerelateerde bezienswaardigheden) wereldwijd waardoor verschillende mogelijkheden beschikbaar zijn. “Landmark Navigator” bijvoorbeeld geeft de afstand aan tot het dichtsbijzijnde landmarkt, of “Photo Navigation”, die de afstand aangeeft tussen de huidige positie en de plaats waar de op het LCD display getoonde foto is genomen.
 
Nieuwe creatieve mogelijkheden met Advanced Filter
Een nieuwe functie genaamd Advanced Filter op de FinePix F800EXR geeft de gebruiker 6 nieuwe artistieke special effects. Met deze functie kan de gebruiker nieuwe creatieve looks geven aan zijn foto’s simpelweg door het filter te kiezen terwijl het resultaat duidelijk zichtbaar is op het LCD Scherm.
POP COLOR: Extra nadruk op contrast en kleur saturatie.
HIGH-KEY: Extra nadruk op helderheid en verlaging van contrast
TOY CAMERA: Nostalgisch effect met schaduwranden
MINIATURE: Diorama effect met onder en boven onscherpte
DYNAMIC TONE: Fantasy effect door dynamische kleuren
PART COLOR:  Behoudt 1 geselecteerde kleur en verander de rest in monochroom
 
Fujifilm FinePix F800EXR belangrijkste functies:
High quality Fujinon 20x optical zoom (25-500mm eq.35mm) met Intelligent Digital Zoom tot 40x.
16 mega-pixel EXR BSI CMOS sensor
3.0-inch LCD with 460,000 pixels en Monitor Sunlight Mode
Wireless Image Transfer
Advanced Filter
Full HD movies (1920×1080 pixels) met Automatic Scene Selection
RAW file capture
Motion Panorama 360
Film Simulation mode
Multiple Exposure mode
leverbaar in Black, Champagne Gold, Red and White
 
Leverbaar vanaf augustus 2012.
De bruto Adviesprijs is 349.00 euro

Transcend introduceert SSD320

Lowepro Photo Hatchback AW-serie: een avontuurlijke multifunctionele camera-daypack