in

Toshiba wint begeerde EISA Award met brilloze 3D-tv

De brilloze 55ZL2 3D-tv van  Toshiba Consumer Products is door de European Imaging and Sound Association (EISA) bekroond met de prestigieuze ‘European 3D achievement 2012 – 2013 Award’ (categorie Video).

..

Een nieuw tijdperk in televisie-entertainment
“De Toshiba 55ZL2 luidt een nieuw tijdperk in op het gebied van televisietechnologie. Consumenten kunnen nu voor het eerst thuis genieten van 3D-beelden zonder daarvoor een speciale bril te moeten gebruiken”, zo rechtvaardigde de EISA-jury haar keuze voor de 55ZL2. Haar oordeel luidde: “Het televisietoestel is uitgerust met baanbrekende technologie die je beleven moet!”
 
Brilloze 3D-televisie wordt mogelijk gemaakt dankzij sleuteltechnologieën die Toshiba reeds in 2003 ontwikkelde. Dankzij de marktintroductie van de 55ZL2 kunnen consumenten voor het eerst van deze technologie gebruikmaken. Het krachtige processorplatform CEVO-ENGINE is bovendien in staat om 2D-beelden om te zetten in 3D-beelden.
 
Een unieke beeldscherpte dankzij een viervoudige Full HD-resolutie
Een ander uniek kenmerk van de 55ZL2 is dat de 3D-tv een Quad Full HD (4K)-resolutie biedt. Met 3840 x 2160 beeldpunten wordt een viervoudige Full HD-resolutie mogelijk gemaakt, en daarmee een tot dusver ongekende beeldkwaliteit geboden. Content zoals SD-televisieuitzendingen, HD, DVD’s of Blu-ray-schijven wordt door de nieuwe versie van de Resolution+ technologie omgezet in een viervoudige HD-resolutie en met een fascinerende rijkdom aan details weergegeven.
 
“Toshiba staat al meer dan 135 jaar synoniem aan kwaliteit en innovatie. Deze traditie inspireert ons om elke dag opnieuw de best mogelijke producten te ontwikkelen. Met de 55ZL2 zijn we daarin ruimschoots geslaagd. We zijn er trots op om in de vorm van de EISA Award opnieuw erkenning te krijgen voor ons innovatieve product”, aldus Dirk Thomaere, General Manager Toshiba Central Europe.
 
EISA is een vereniging van 50 vaktijdschriften uit 19 Europese landen die elk jaar bepaalt welk product deze begeerde prijs verdient. De award wordt uitgereikt voor de volgende zes categorieën: Audio, Video, Home Theater, Fotografie, Auto-elektronica en Mobiele apparatuur. De officiële uitreiking van de award vindt jaarlijks plaats tijdens de Internationalen Funkausstellung (IFA) in Berlijn.

Sony Xperia tipo

Micromedia Kickoff Event 2012