in

Nieuwe LED/laser-projectoren van Panasonic werken 20.000 uur onafgebroken

Nieuwe technologie ideaal voor onderwijs, bedrijfsleven, evenementen en digital signage – Vanaf nu zijn de nieuwe LED/laser DLP-projectoren van Panasonic uit de Solid ShineTM-serie leverbaar. Deze nieuwe projectoren gaan tot 20.000 uur mee, zonder enig onderhoud. 20.000 uur staat gelijk aan twee jaar continu projecteren zonder dat daarbij een lamp of filter vervangen hoeft te worden. De Solid ShineTM-serie bestaat uit de PT-RW en PT-RZ lijnen en telt vier modellen.

..

De Full-HD PT-RZ370 en WXGA PT-RW330 zijn ideaal voor leslokalen en aula’s in scholen of voor vergaderruimtes in bedrijven. De Full-HD PT-RZ470 en WXGA PT-RW430 werden speciaal ontwikkeld voor toepassingen in digital signage en voor gebruik op evenementen en tentoonstellingen. Deze twee projectoren zijn dankzij hun ingebouwde functies voor edge-blending en multi-unit helderheidscontrole inzetbaar op verschillende locaties en voor diverse projectie-oppervlaktes.
 
Alle vier de projectoren beschikken over een Digital Link-connectie, gebaseerd op HDbaseTTM, waardoor ze de AV-infrastructuur tot een minimum beperken. Dankzij Digital Link kunnen high definition video-, audio- en controlesignalen via een enkele CAT5E Ethernet-kabel over een afstand van maximaal honderd meter naar de projector verstuurd worden. Verder gebruikt de nieuwe serie Panasonic-projectoren lampvrije LED/laser-technologie, waardoor zelfs na een gebruiksduur van 10.000 uur nog ongeveer 75 procent van de helderheid behouden blijft. De ingebouwde kleurensensor helpt om de witbalans in de beelden te altijd op hetzelfde niveau te houden. De Solid ShineTM-reeks staat voor een constante en hoogwaardige beeldprojectie, een lange levensduur en lage onderhoudskosten, omdat men nooit lampen of filters hoeft te vervangen.
 
De Solid ShineTM-projectoren hebben een helderheid van 3500 lumen en onderscheiden zich door een 30x drive-systeem dat het DLP-regenboogeffect minimaliseert, een hoog contrastbereik en een breed scala aan weergavemodi (waaronder DICOM en REC 709). De PT-RZ470- en RW430-modellen kunnen ook portrait-beelden projecteren, ondersteunen 3D-projectie, hebben edge-blending en een multi-unit helderheidscontrole zodat voor meerdere projectoren dezelfde helderheid ingesteld kan worden.

Buffalo Technology introduceert AirStation Wireless AC866 Dual Band USB-adapter

Toshiba Consumer Products stelt nieuwe producten voor tijdens Toshiba World 2013