in

Solliciteren bij dixons via de webcam

Traditioneel solliciteren middels een cv en motivatiebrief, is dat nog de beste manier anno 2013? dixons start met videosolliciteren en richt zich hiermee op de persoon in plaats van op de tekst. Niet alleen in de winkels draait alles om beleving, ook het vinden van een baan bij dixons wordt een ervaring. Laat verkooptalent zich hierdoor afschrikken? Juist niet.

..

Dit is de perfecte manier om inlevingsvermogen en ondernemerschap te ontdekken. Videosolliciteren kan vanaf nu via de webpagina dixons.nl/werkenbij.

Het grote voordeel van deze moderne sollicitatieprocedure is het krijgen van een échte indruk van de sollicitant. HR adviseur Kim Thannhauser weet: “In de transitiefase waarin dixons zich momenteel bevindt, van winkel naar belevingswereld, is het klantencontact enorm belangrijk. We merken dat een cv, een opleiding en een motivatiebrief te weinig zeggen over de kwaliteiten van onze medewerkers. Wij gaan voor inlevingsvermogen en ondernemerschap. Dat maak je onvoldoende op uit slechts geschreven tekst.” Een bijkomend voordeel voor dixons is dat het aantal ongewenste sollicitaties afneemt. ” Echte verkooptalenten zullen geen drempel voelen. Die selectie vindt dus al direct plaats!” sluit Thannhauser af.

Eenvoudig en effectief
Het nieuwe solliciteren bij dixons werkt eenvoudig. De sollicitant neemt via de website van dixons een video van zichzelf op met de webcam. In deze video beantwoordt hij of zij een aantal vragen die gesteld worden via een instructiefilm. Voordat de video verzonden wordt kan deze nog gecontroleerd worden. HR advisor Kim Thannhauser legt uit: “Wij krijgen de link van het opgenomen filmpje in onze mailbox. Zo kunnen we een selectie maken en vervolgens de juiste sollicitanten in persoon uitnodigen.”

Slank frame – de nieuwe BenQ GW2760HS

Nieuwe Lenovo ThinkPad T431s is dunner en lichter