in

Nieuwe mobiele aanbieder breekt mobiele markt open

Robin Mobile eerste aanbieder voor vast bedrag per maand écht onbeperkt mobiele data, SMS’en en bellen binnen Nederland – Het kan anders, moet anders en het wordt anders! Met die woorden breekt de nieuwe telecomaanbieder Robin Mobile de mobiele markt open. Vanaf 1 juni introduceert Robin Mobile als eerste en enige aanbieder in Nederland een écht onbeperkt aanbod voor mobiele telefonie en data. Consumenten kunnen vanaf deze datum voor één vast bedrag van € 39,95 per maand écht onbeperkt mobiel internetten, SMS’en en bellen binnen Nederland.

..

Daarnaast zitten ze niet vast aan een contract of abonnement en zijn er geen (data)beperkingen of andere addertjes onder het gras. Enkel bellen naar en in het buitenland en commerciële 0900 en SMS-diensten worden separaat afgerekend. Robin Mobile is als SIM-only aanbieder uitsluitend online verkrijgbaar. De naam Robin Mobile is geen toevallige verwijzing naar Robin Hood. De mobiele aanbieder bindt hiermee net als zijn naamgenoot de strijd aan tegen de gevestigde orde.

Achterhaald systeem
Robin Mobile is opgericht vanuit de overtuiging dat het huidige, niet transparante systeem waarbij wordt afgerekend op gebruik en waarbij klanten zelf moeten inschatten hoeveel ze denken te gaan verbruiken, sterk verouderd is. Bij Robin Mobile krijgen consumenten de vrijheid om te communiceren zoals zij willen, zonder dat deze manier van communiceren achteraf financieel nadelige consequenties heeft. Robin Mobile biedt een SIM-only oplossing waarbij klanten per maand kunnen opzeggen. De klant sluit geen contract of abonnement af en wordt hierdoor niet gebonden aan een (langdurige) overeenkomst. Hierdoor is er ook geen kredietcheck noodzakelijk. Doordat Robin Mobile uitsluitend rechtstreeks en via internet verkrijgbaar is, wordt er bespaard op de kosten van tussenhandel.

Consument verdient transparantie
Robin Mobile benadert de telecommarkt uitsluitend vanuit het perspectief van de klant. Net als naamgenoot Robin Hood accepteert Robin Mobile niet langer dat het volk benadeeld wordt en gelooft het niet dat consumenten gebaat zijn bij het afsluiten van langdurige contracten en abonnementen. Robin Mobile is ontstaan nadat oprichter en CEO Wilfred Rottier onvrede bij consumenten voelde ten aanzien van de huidige mobiele aanbieders. Volgens Rottier is het tijd voor een revolutie op de mobiele markt. “Het is niet acceptabel dat de consument de dupe wordt van de machtspositie van de huidige telecomaanbieders.”

Behoefte aan mobiele aanbieder die luistert
Recent uitgevoerd onderzoek door Motivaction laat zien dat de meerderheid van de respondenten graag zou zien dat er een mobiele aanbieder op de markt komt die een goede netwerkkwaliteit biedt. Ruim één derde van deze groep wenst onbeperkt mobiel internet van een toekomstige aanbieder en nog eens ruim één derde verwacht een aanbod zonder contract of abonnement. Rottier vertelt: “Dat wij uitsluitend naar de wensen van de consument luisteren, blijkt uit het feit dat het aanbod van Robin Mobile aan alle verwachtingen en wensen van de consument voldoet. Wij bieden naast écht onbeperkt mobiel bellen en SMS’en ook nog eens onbeperkt mobiel internet en een goede netwerkkwaliteit.”

Lengte contractduur grootste ergernis
Behalve aan de lengte van de contractduur, ergert een op de vijf mobiele bellers zich aan een rekening die aan het einde van de maand hoger uitvalt dan verwacht, blijkt uit het onderzoek dat is uitgevoerd onder 1.000 Nederlanders. “Logisch aangezien ruim één derde van alle respondenten regelmatig over zijn bundel of abonnementsvorm heen gaat en bijna 90% procent geen idee heeft wat de kosten zijn als ze over hun bundel heen gaan. Wij bieden onze klanten de zekerheid en het comfort dat ze nooit meer buiten hun bundel of over de gekozen abonnementsvorm gaan. Maar de huidige mobiele aanbieders profiteren van de onwetendheid van hun klanten en houden de kosten onnodig hoog. Dit systeem en businessmodel kan en mag niet langer en riekt naar volksverlakkerij. Bij Robin Mobile zijn wij bereid om deze strijd aan te gaan,” aldus Rottier.

Rottier neemt ruim vijftien jaar ervaring binnen de telecommarkt met zich mee naar Robin Mobile. Zo is hij de initiator van Ortel Mobile, een succesvolle prepaid aanbieder die zich verzette tegen de hoge tarieven voor bellen naar het buitenland. Als succesvol no-nonsense ondernemer gaat hij nu als een Robin Hood de strijd aan met alle mobiele aanbieders die hun klanten uitmelken door grenzen te stellen aan het gebruik van hun mobiele telefoon of tablet.

Buitenland en servicenummers
Om naar het buitenland te SMS’en of bellen, naar speciale premium- of servicenummers te SMS’en of bellen en in het buitenland te SMS’en en bellen, is een extra tegoed nodig. Vanuit dit, vooraf aan te schaffen extra tegoed van € 14,95, zijn de voorgenoemde diensten te gebruiken. Het bijkopen van extra tegoed kan via de website, een gratis app of SMS. De tarieven voor gebruik in en naar het buitenland liggen significant onder het landelijk gemiddelde in vergelijking met de huidige mobiele aanbieders. Daarnaast is het extra tegoed echt onbeperkt geldig. Ook hierin onderscheidt Robin Mobile zich van alle andere mobiele aanbieders.

Over Robin Mobile
Robin Mobile is de eerste en enige mobiele aanbieder die echt onbeperkt aanbiedt. Waar alle andere mobiele aanbieders beperkingen opleggen, biedt Robin Mobile de vrijheid om voor één vast bedrag per maand onbeperkt mobiel te internetten, SMS’en en bellen binnen Nederland. Het aanbod van Robin Mobile is heel transparant en eenvoudig. Geen moeilijke keuzes over geschikte bundels of abonnementsvormen. Bij Robin Mobile koop je geen bundels en sluit je ook geen abonnement af voor langere tijd. Meer informatie is te vinden op: www.robinmobile.nl en facebook.com/RobinMobileNL

Over Wilfred Rottier
Wilfred Rottier is sinds 1997 actief in de telecommarkt en heeft al heel wat verandering teweeggebracht. In 2005 ontwikkelde hij een prepaid SIM-kaart waarmee je heel goedkoop naar het buitenland kunt bellen. Dit werd gedreven door het feit dat mobiele aanbieders hun klanten veel te hoge tarieven in rekening brachten voor het bellen naar het buitenland. Ortel Mobile was geboren en in 3 jaar tijd werd Ortel Mobile de meest succesvolle prepaid aanbieder in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk voor het prepaid mobiel bellen naar het buitenland tegen extreem lage tarieven.

Over het onderzoek
Het kwantitatieve online onderzoek is in opdracht van Robin Mobile uitgevoerd onder n=1.015 consumenten in het StemPunt-panel van Motivaction. De steekproef is representatief voor de Nederlandse bevolking in de leeftijd van 16 t/m 45 jaar. Het veldwerk is uitgevoerd in april 2013.

Motivaction is lid van de MOA en maakt deel uit van de Research Keurmerkgroep.

De Sims 4 komt in 2014

Releasedatum Kingdom Hearts HD 1.5 Remix bekentgemaakt