in

‘Consument koopt meer bij multichannel e-commerce’

Fysieke winkels die ook online verkopen, merken duidelijk dat ze extra omzet realiseren. Een onderzoek laat zien dat online bestellingen die offline worden afgehaald in de helft van de gevallen tot extra verkopen leiden. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS, eBay Duitsland en het Fraunhofer Instituut. De fysieke retail ondervindt dus niet per se nadeel van de concurrentie van webwinkels. Wie het slim aanpakt en de fysieke en digitale kanalen onlosmakelijk met elkaar vervlecht, plukt daar concreet voordeel van.

..

De respondenten die online kopen en offline ophalen, komen vanwege de comfortabele manier van winkelen kennelijk in de verleiding om meer boodschappen te doen. Zodra ze om een pickup komen, verlaten eenderde van de winkel niet voordat ze exta aankopen hebben gedaan. Twintig procent van ondervraagden zegt dat ‘wel eens’ te hebben gedaan.
Het beeld dat ‘afhalers’ eenmaal in een zaak nog eens extra aankopen doet, komt ook in andere onderzoeken naar voren.
De flessenhals bij multichannel winkelen is, dat nog maar betrekkelijk weinig consument dat doen. Online bestellen en offline ophalen, is op dit moment nog een logistieke uitdaging voor veel retailers. De backend systemen en logistiek daar simpelweg nog niet op ingericht. Daar komt echter vrij snel verandering in, aangezien de meeste middelgrote en grote retailers inzetten op multichannel retailing. Juist omdat ze hun klanten gemak kunnen bieden en extra omzet kunnen genereren.
Omdat deze functie nog relatief weinig wordt geboden, zegt ook maar een handjevol (9 procent) van de ondervraagden dat ze regelmatig gecombineerd online en offline shoppen. Zeventig procent heeft het nog nooit gedaan.
Martin Barthel, director Buyer Experience & Verticals bij eBay Duitsland, zegt: “Als partner van de stationaire handel werken wij ook aan Click & Collect-concepten. Onze klanten zullen de mogelijkheid krijgen om hun artikelen via ons platform aan te bieden en kopers de producten in de fysieke te laten afhalen.”

Bron: Emerce

Netgear: ReadynNAS Rackmount

Ultra Street Fighter IV