in

Jabra sluit distributie-overeenkomst met Logitech

Breda, 21 juni 2011 – Met het oog op de aanzienlijke groeikansen binnen Unified Communications (UC) hebben Jabra en Logitech besloten voor een geselecteerd aantal headsets de handen ineen te slaan en een distributie-overeenkomst aan te gaan. Logitech zal een aantal geselecteerde headsets gaan aanbieden onder de naam “Logitech powered by Jabra”.

Vanaf juli 2011 zal Logitech starten met de verkoop van de geselecteerde Jabra UC headsets aan de channel partners en zakelijke klanten in Noord Amerika. De volgende stap, later dit jaar, is het wereldwijd uitrollen van de verkoop van de geselecteerde headsets. Door de expertise van Logitech op het gebied van aanwezigheid binnen het kanaal en hun sterke merknaam te combineren met de kwalitatief hoogwaardige Jabra headsets, heeft Jabra de eerste belangrijke stap gezet in het vergroten van de aanwezigheid van Jabra headsets in alle belangrijke verkoopkanalen in Noord Amerika waar Jabra momenteel nog niet actief is.
Jabra zal haar brede portfolio van Jabra headsets blijven aanbieden aan de huidige channel partners en het salesteam zal blijven inspelen de kansen die zich voordoen op het gebied van UC blijven bedienen met de Jabra headsets.

“Jabra heeft de ambitie om nummer 1 te worden binnen UC. De overeenkomst die is gesloten met Logitech is een belangrijke stap om dit doel te bereiken. Wij zijn erg content met deze overeenkomst met Logitech. Wij geloven dat deze overeenkomst zal bijdragen aan het feit dat meer mensen gebruik zullen gaan maken van Jabra headsets voor hun UC oplossing.” zegt CEO Mogens Elsberg.

“Het toevoegen van spraak aan de UC ervaring is één van de belangrijkste factoren voor een succesvolle implementatie en adaptatie van de technologie. Wij verwachten dat de combinatie van de kwalitatief hoogwaardige headsets van Jabra, het merk Logitech en hun aanwezigheid binnen het kanaal, voor beide partijen en voor het Jabra Channel netwerk een positieve bijdrage zal leveren aan de bewustwording van UC headsets als onderdeel van de implementatie van UC.” gaat Mogens Elsberg verder.

“Deze samenwerking met GN Netcom stelt Logitech in staat om een full solution leverancier te zijn voor Unified Communications,” zegt Gerald P. Quindlen, Logitech directeur en CEO. “Bedrijven kunnen nu terecht bij één leverancier voor een volledig portfolio van UC oplossingen – van de vergaderzaal met LifeSize video conferencing end points en producten voor de infrastructuur tot aan PC´s, Macs en tablets met webcams, headsets en speakerphones.”

De eerste drie “Logitech powered by Jabra” producten zijn vanaf juli verkrijgbaar, inclusief de Logitech BSP420 USB Speakerphone (Jabra SPEAK™ 410), de Logitech BH970 draadloze DECT headset (Jabra GO™ 6430) en de Logitech BH870 draadloze Bluetooth headset (Jabra PRO™ 9450).

eReading in opmars

HTC brengt multimedia super smartphone