in

Ricoh Imaging introduceert de GR II

Digitale compactcamera met grote beeldsensor – Eerste model in GR-serie met wifi en NFC voor koppeling met smartphone.

Ricoh introduceert zijn nieuwste digitale compactcamera: de GR II. Dit nieuwe model combineert compacte afmetingen – perfect voor snapshotfotografie op straat – met hogeresolutiebeelden in hoge kwaliteit. Die zijn het resultaat van een grote beeldsensor die net zo groot is als de sensor op de digitale spiegelreflexcamera’s van PENTAX. De GR II heeft daarnaast een aantal smartphonefuncties, zoals draadloze beeldoverdracht en fotograferen vanaf afstand.

De GR II is de opvolger van de GR die in mei 2013 geïntroduceerd werd. Dit nieuwe model kreeg hetzelfde concept als de andere exemplaren in de GR-serie: de perfecte balans tussen uitzonderlijke beeldkwaliteit en geweldige draagbaarheid. De GR II is ook het eerste model in deze serie, dat beschikt over wifi- en NFC-functies (Near Field Communication) waarmee je de camera eenvoudig koppelt aan smartphones en andere mobiele devices. De basisspecificaties zijn eveneens uitstekend: een hoogwaardige lens – alom geprezen als de beste in de GR-historie –, een grote CMOS-beeldsensor van APS-C-formaat en de GR ENGINE V-beeldengine. Deze is nog krachtiger dankzij het opnieuw programmeren van het witbalansalgoritme. Hierdoor zijn de precisie van AWB-controle (Automatic White Balance) en de compensatieoptie ter voorkoming van ruis door hooggevoeligheid verbeterd.

Door de toevoeging van nieuwe, creatieve tools is de GR II geschikt voor gebruik bij verschillende scènes en onderwerpen. Voorbeelden zijn zes effectstanden en een draadloze flitsuitschakelfunctie in combinatie met een losse flitser.

De GR II biedt je de keus uit twee applicaties die verschillende doeleinden en fotografiestijlen ondersteunen. GR Remote is een nieuwe, speciaal voor de GR II ontwikkelde applicatie. Hiermee bepaal je eenvoudig allerlei instellingen vanaf het scherm van je mobiele device, net zoals op het lcd-scherm van je camera. Daarnaast is er Image Sync – ook geschikt voor digitale spiegelreflexcamera’s van PENTAX – waarmee je gemaakte foto’s makkelijk overzet naar een ander device en ze bekijkt op dat scherm.

De GR II zal beschikbaar zijn vanaf midden juli 2015 voor een verkoopadviesprijs van 799 euro.

 

Denon introduceert twee nieuwe netwerk-AV-receivers met Dolby Atmos, DTS:X en Full 4K-HDCP 2.2

Bol.com maakt ‘same day delivery’ betaalbaar en makkelijk