in

AOC en AMD FreeSync: monitors voor ongekende vloeiende gameplay

Dynamische verversingssnelheid via AMD FreeSync betekent nog beter gamen voor een betaalbare prijs – AOC kondigt vandaag zijn eerste twee gamingmonitoren aan met AMD FreeSync.

Dit is een volledig open technologie voor een dynamische verversingssnelheid. ‘Tearing’ en schokkend beeld behoren hierdoor tot het verleden en bovendien is er hierdoor een snelle input mogelijk. Voor een vloeiende gameplay hebben gamers alleen een geschikte grafische kaart en drivers van AMD nodig, plus een AMD FreeSync™-gamingmonitor van AOC. De nieuwe AOC G2460PF en G2770PF beschikken over al deze verbeterde gameplay functies en dat voor dezelfde prijs als hun voorgangers. Ze zijn vanaf september 2015 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 319 en 399 euro.

Vloeiende gameplay met AOC en AMD FreeSync™
Een vloeiende gameplay is cruciaal. Dit is niet mogelijk als de GPU en de ververssingssnelheid van de monitor niet naadloos op elkaar zijn afgestemd. AMD FreeSync™ maakt dit mogelijk zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Deze technologie zorgt voor gamen zonder ‘tearing’ en schokkend beeld, terwijl de framerates en de inputsnelheid maximaal blijven.

AMD FreeSync™ werkt met het veelgebruikte DisplayPort™ Adaptive-Sync voor dynamische verversingssnelheden. Dat betekent dat de GPU de monitor meteen ververst als hij een nieuw beeld naar de monitor stuurt, voor een perfecte synchronisatie tussen de twee apparaten. Voor deze nieuwe AMD-technologie is geen extra hardware nodig en het werkt met open standaarden, zonder licentiekosten die de prijs voor het eindproduct hoger zouden maken.

Essentiële gamingfuncties
Monitors voor gamers moeten minimaal een verversingssnelheid van 144 Hz hebben en een responstijd van 1 ms. De AOC G2460PF en G2770PF voldoen aan deze eis en houden tegelijkertijd ‘blurring’ en ‘tearing’ op het scherm onder controle. AOC heeft de schermen ook voorzien van i-Care technologie. Dit zorgt voor minder vermoeidheid aan de ogen en tegelijkertijd voor een aanzienlijke visuele diepte en een hoog detailniveau, met een dynamische contrastverhouding van 80 miljoen. Een geïntegreerde Kensington Security Lock beveiligt de monitor bij LAN-party’s, zodat eigenaren hun gaming installatie zonder zorgen kunnen achterlaten. Ook maakt de ergonomie en een extra comfortabele hoogte- en kantelingsverstelling extra lange gamesessies nu een stuk aangenamer.

Meer informatie over de AOC G2460PF.
Meer informatie over de AOC G2770PF.

BCC zet robot in op winkelvloer

PlayStation 4 Ultimate Player Edition