in

Logitech G introduceert eerste force feedback-racestuur voor Xbox One en PC

Logitech G920 Driving Force beschikt over met de hand gestikt lederen stuurwiel, dual-motor force feedback en stalen pedalen met koppeling.

Logitech G introduceert de Logitech G920 Driving Force, Logitech’s eerste force feedback-racestuur, speciaal ontwikkeld voor de Xbox One en PC. De Logitech G920 Driving Force is gemaakt voor racen met ultieme precisie en een langdurige betrouwbaarheid. Het stuurwiel beschikt over een dual-motor force feedback transmissie met anti-backlash helical gearing, een hand gestikte lederen stuur en roestvrijstalen gas-, rem- en koppelingspedalen. Het stuur is tevens compatibel met de optionele Driving Force Shifter, een versnellingspook met zes versnellingen waarmee je push-down kunt terugschakelen. De G920 is Logitech’s eerste racestuur dat beschikbaar is voor de Xbox One.

“De G920 is het stuur voor de Xbox One waar fans om bleven vragen”, zegt Ujesh Desai, General Manager van de Logitech gaming-divisie. “We hebben voortgebouwd op onze geschiedenis en de kennis van eerdere racesturen om een echte meeslepende ervaring te bieden voor Xbox One-gamers. Ik kan persoonlijk niet wachten om met ons nieuwe stuur Forza Motorsport 6 te spelen.”

James Hunter, Director of Business & Strategy bij Xbox Accessories, voegt hieraan toe: “Dit is goed nieuws voor alle Xbox One-racefans die eerder een Logitech-stuur gebruikten en hier voor ons systeem om bleven vragen. Met de introductie van Forza Motorsport 6 in de herfst hebben raceliefhebbers de mogelijkheid om zich met het Logitech G920-racestuur volledig in deze game in te leven.”

Realistische force feedback
De Logitech G920 Driving Force beschikt over dual-motor force feedback en simuleert op realistische wijze gewichtsveranderingen, wegomstandigheden en het type banden, zodat je kunt voelen wanneer je onder- of overstuurt of je grip op de weg verliest. Dankzij de tandwielen, die ontworpen zijn op basis van de techniek die gebruikt wordt in de autotransmissie, zijn stuuracties uitermate soepel, stil en nauwkeurig. De anti-backlash hardware zorgt voor nauwkeurige input afkomstig van het stuur en de pedalen, waarmee gamers beschikken over maximale controle tijdens het gamen.

Duurzaam ontwerp
De Logitech G920 Driving Force is voorzien van stevige, stalen kogellagers in de stuuras en roestvrijstalen shifters en pedalen. Het hoogwaardige, hand gestikte leer geeft de Logitech G920 Driving Force de uitstraling van een high performance race-autostuur en zorgt voor een comfortabele gebruikerservaring. Daarnaast is het met de ingebouwde bevestigingsklemmen mogelijk om het stuur te monteren aan een tafel of racestoel om schuiven en wiebelen tijdens heftige stuurmanoeuvres te voorkomen.

Eenvoudig toegang tot game-instellingen
De D-Pad, console-knoppen en semi-automatische shifters zijn zo op de Logitech G920 Driving Force geplaatst dat gamers eenvoudig toegang hebben tot de race-instellingen.

Responsieve pedalen
De Logitech G920 Driving Force wordt geleverd met afzonderlijke grondpedalen. Deze geven je niet alleen de mogelijkheid om comfortabel te remmen, gas te geven en te schakelen, zoals je dat ook in een echte auto zou doen, maar zorgen ook voor een meer realistische rijpositie. De non-lineaire rempedalen bootsen een drukgevoelig remsysteem na en zorgen daarmee voor een gevoelige en nauwkeurige remsimulatie. Bovendien beschikt de G920 over een speciale koppeling, zodat gamers die hun rijvaardigheden optimaal willen testen een meeslepende race-ervaring krijgen.

Optionele versnellingspook
De optionele Driving Force Shifter is een versnellingspook met handschakeling die beschikt over zes versnellingen en push-down reverse. Daarnaast is deze voorzien van een kwalitatief hoogwaardige constructie met een stevige stalen as en met de hand gestikte lederen pook. Dankzij de ingebouwde klemmen en grendels kan de Driving Force Shifter veilig gemonteerd worden.

Prijs en beschikbaarheid
De Logitech G920 Driving Force is naar verwachting vanaf oktober 2015 in Nederland beschikbaar voor een adviesprijs van 399,00 euro. Driving Force Shifter, de versnellinspook met zes versnellingen en push-down reverse, is als aanvulling beschikbaar vanaf oktober 2015 voor een adviesprijs van 59,99 euro. Kijk voor meer informatie op www.logitech.com of op onze blog. De Logitech G920 Driving Force zal tijdens E3 (16-18 juni 2015) op de Xbox-stand in de South Hall getoond worden.

Nederlandse bevolking loopt risico op Digitale Dementie

Nationale Business Succes Award roept BIS uit tot branchewinnaar Audiovisuele Systemen