in

Hoog Catharijne heeft primeur inleverbak klein e-waste

Wecycle maakt inleveren kleine apparaten en lampen makkelijk – Het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne heeft de primeur van Wecycle-inleverbakken in het loopgebied.

In de bakken kunnen bezoekers kleine afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) inleveren, zonder een winkel te bezoeken. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste.

“Graag maken wij het mensen zo makkelijk mogelijk om klein e-waste in te leveren,” zegt Mark Tilstra, operationeel directeur van Wecycle. “De inleverbakken in Hoog Catharijne dragen bij aan dit gemak en wijzen erop dat klein e-waste apart moet worden ingeleverd voor recycling.”

Directeur Menno Overtoom van Hoog Catharijne: “Een duurzaam initiatief als Wecycle past goed bij Hoog Catharijne. We vinden het dan ook belangrijk om recyclen zo makkelijk mogelijk te maken voor de consument.”

De inleverbakken staan in het Gildenkwartier naast de Media Markt en in het Godenbaldkwartier bij de HEMA en blijven tenminste de komende twee jaar in het winkelcentrum staan.

Overal inleveren
In ruim 2.500 winkels in Nederland staat een Wecycle-inleverbak voor afgedankte kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Hier kan de consument zelf deze spullen inleveren. De inleverbakken zijn te vinden bij elektronicazaken, supermarkten, bouwmarkten, tuincentra en woonwinkels. Consumenten kunnen hun oude apparaat of lamp altijd inleveren bij aankoop van een soortgelijk product (de zogenoemde oud-voor-nieuw-regeling).

Recyclen belangrijk
Al het ingeleverde e-waste laat Wecycle optimaal recyclen. Elektrische apparaten worden voor 80 procent gerecycled, spaar- en ledlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Kijk voor de resultaten op de jaarsite: www.wecycle.nl/2014.

foto vlnr: Mark Tilstra (Operationeel Directeur Wecycle), Menno Overtoom (Directeur Hoog Catharijne) en Kees Geldof (wethouder gemeente Utrecht) leveren e-waste in bij de inleverbak in Hoog Catharijne.

NETGEAR verovert #1-positie voor web-managed Ethernet switching

Startup Qlever helpt retailers via unieke klantprofielen