in

TERN zet toonaangevende productiehuizen in voor UHD programma’s

TERN (Television Entertainment Reality Network) kondigt vandaag aan samen te werken met toonaangevende productiehuizen, waaronder Strix, Zodiak Media en Kiem Media, om feitelijke entertainment formats te produceren in UHD voor de lancering van haar eerste kanaal op MIPCOM (5 oktober 2015).

De programma’s – waaronder ’s werelds eerste UHD reality spelshow Spartan X (Strix) – zijn gefilmd en bewerkt met behulp van de nieuwste UHD technologieën waardoor kijkers de programma’s in een hogere resolutie dan bij andere entertainment kanalen kunnen bekijken. Omdat TERN kijkers wil betrekken over verschillende platformen bevatten haar formats interactieve elementen waarmee kijkers hun favoriete fragmenten kunnen ontdekken en delen met de Grab ’n Share applicatie.

De programma’s die geproduceerd worden zijn:
· Spartan X (Strix): ‘s Werelds eerste UHD reality format zal te zien zijn in januari 2016. De serie bestaat uit 14 deelnemers die leven en strijden als Spartanen terwijl ze fysieke en mentale uitdagingen trotseren. Er kan maar één de beste zijn – wie wordt Spartan X?
· 7Days (KIEM): Een innovatieve visie op het reis format – twee deelnemers nemen het tegen elkaar op in twee verschillende landen met zeven sportieve uitdagingen in zeven dagen – allemaal in UHD. Het programma wordt uitgezonden in mei 2016. Wie gaat er winnen?
· On the run (Zodiak Media): Een ‘klopjacht’ in UHD waarin een bekende deelnemer moet overleven én ongezien probeert te manoeuvreren door een Zuid-Amerikaans land. Ondertussen wordt de deelnemer achtervolgd door de ervaren jagers van de show en lokale bewoners. De serie is te zien vanaf april 2016. Wordt hij gesnapt terwijl die op de vlucht is?
· Dracula (Strix): Tijdens dit ‘real-life’ escape room spel in UHD moeten vier deelnemers ontsnappen uit Dracula’s kasteel. In iedere aflevering lossen ze raadsels en aanwijzingen op, die mentaal, eng en ongemakkelijke zijn – lukt het hen te ontsnappen?

Mariam Zamaray, CEO van TERN, zegt: “Bij TERN is onze visie om de grenzen te verleggen en zo het wereldwijde publiek te betrekken. Wij geloven dat dit mogelijk is door het creëren van unieke programma’s met behulp van de nieuwste UHD technologieën. We zijn verheugd om samen te werken met een aantal toonaangevende productiehuizen die onze passie en visie delen, én enthousiast zijn om gezamenlijk de unieke UHD feitelijke entertainment programma’s op MIPCOM te presenteren. “

Bamboo Spark ontvangt prestigieuze Innovation Award tijdens IFA 2015

Razendsnel Qwerty Dealer Event