in

24.2 Megapixel X-A3 Systeemcamera met 180° kantelbaar touchscreen voor Selfies

FUJIFILM introduceert vandaag de langverwachte opvolger van haar X-A2 systeemcamera. De FUJIFILM X-A3 De FUJIFILM X-A3 is een ultralichte compacte systeemcamera met kantelbaar scherm dat zo ontworpen is dat deze uitermate geschikt is voor het maken van ‘selfies’.

Een optie die naar verwachting veel jongeren zal aanspreken. Het kantelbare LCD touchscreen en daarmee dus met een aanraak gevoelig scherm is in staat om tot 180 graden te kantelen. Hierdoor kan de fotograaf zichzelf volledig zien en houdt deze tevens volledig vrij zicht op het LCD scherm zonder dat de camera hem daarbij in de weg zit.

Het kantelen van het scherm activeert de oogdetectie-autofocus waardoor het maken van selfies nu nog eenvoudiger wordt. Bovendien is de camera voorzien van een functie om huidtinten op te lichten door middel van de zogenoemde ‘Portret Optimalisatie’. De FUJIFILM X-A3 beschikt verder over een 24.2 Megapixel APS-C Sensor met een standaard ISO bereik van 200 tot 6400 (of 25600 ISO verhoogde gevoeligheid). De camera kan conform de CIPA standaard zo’n 410 opnames maken op één enkele acculading.

De FUJIFILM X-A3 komt los beschikbaar of in combinatie met het XC16-50mm F3.5-5.6 OIS II objectief. In combinatie met dit objectief is de camera in staat om scherp te stellen op onderwerpen die zich op zo’n 7 centimeter afstand bevinden van het objectief. Daarmee is deze camera ook uitermate geschikt voor het maken van macro-opnamen.

De verwachting is dat de FUJIFILM X-A3 in september 2016 beschikbaar komt. Meer informatie

DigiFocus: TP-Link onthult nieuwe merkidentiteit tijdens 20-jarige jubileum

Transcend introduceert een uitgebreide USB Type-C productlijn