Uit ervaring weten we dat er vaak onnodig veel betaald wordt voor een website. Probleem is alleen dat veel mensen hier geen erg in hebben. Om te voorkomen dat je onnodige kosten maakt, zetten we in deze tekst 4 tips voor een goedkope website op een rijtje.
1. Maak jouw website zelf
Als je geen kennis hebt van het bouwen van websites, denk je mogelijk dat je dit uit moet besteden aan een professional. Je weet in dat geval zeker dat jouw website er gelikt uit komt te zien. Helaas rekent zo’n iemand vaak een hoog bedrag voor het bouwen van een website. Mag jouw website niet al te veel kosten? Bouw hem dan zelf. Je hoeft tegenwoordig namelijk niet meer over specifieke kennis te beschikken om een website te bouwen. Dankzij contentmanagementsystemen als WordPress kan iedereen zelf een website bouwen. Je bespaart aanzienlijk op de kosten als je zelf aan de slag gaat.
2. Kies voor een goedkope extensie
Voordat je een domeinnaam registreert, moet je allereerst een extensie kiezen. Veel Nederlanders gaan voor een domeinnaam die eindigt op .nl, maar je kunt ook voor .com of .info kiezen. Sommige mensen baseren hun keuze op wat zij mooi vinden, maar dit is niet altijd de goedkoopste optie. Wil je niet onnodig veel geld uitgeven aan jouw website? Zoek dan uit welke extensie jou het minste geld kost. Een domeinnaam die eindigt op .com is vaak (aanzienlijk) duurder dan een domeinnaam die eindigt op .nl.
3. Ga op zoek naar een gratis SSL-certificaat
Een goedkope website is mooi, maar dit mag nooit ten koste gaan van de veiligheid. Je wilt immers wel dat bezoekers veilig gebruik kunnen maken van jouw website. Zorg daarom voor een SSL-certificaat. Hiermee verschijnt er een slotje voor de URL van jouw site en bovendien begint de link voortaan met https in plaats van http. Sommige partijen vragen een vergoeding voor zo’n certificaat, je kunt ook kiezen voor een webhosting pakket waar dit standaard bij in zit. Je maakt in dat geval geen extra kosten voor een SSL-certificaat.
4. Vergelijk hostingproviders met elkaar
De prijzen die hostingproviders rekenen voor hun diensten kunnen sterk van elkaar verschillen. Maak daarom altijd een vergelijking voordat jij jouw domeinnaam ergens registreert en een contract voor webhosting afsluit. Webhostingproviders vergelijken kan vandaag de dag makkelijk en snel via een vergelijkingssite. Hierdoor kost zo’n vergelijking je amper tijd. Binnen een paar tellen toont de site jou een overzicht van de goedkoopste opties. Hierdoor is het een fluitje van een cent om uiteindelijk een pakket voor webhosting goedkoop af te sluiten.
Reacties
Loading…