in

Geen internet? Wat nu?

Als je een internetabonnement voor thuis hebt, is het altijd balen als je regelmatig storingen ervaart. Soms komen deze door de apparatuur die je binnenshuis gebruikt, deze kan kapot zijn of niet goed zijn aangesloten, en kun je er zelf iets aan doen.

Maar het is ook iedereen wel eens gebeurd dat de internetprovider zelf een storing had, en je uren en in het slechtste geval zelfs dagen geen gebruik kon maken van je internet. En dat is balen! Een internetstoring komt namelijk altijd op een slecht moment, en hangt bij veel mensen ook nog eens samen met een TV en/of telefonie storing. Voorkomen dat je hiermee te maken krijgt kun je bijna niet, maar je goed inlezen in de verschillende providers en hun reputatie kan geen kwaad.

Liefst zo stabiel mogelijk

Ga je verschillende internetproviders met elkaar vergelijken, dan kun je dat op verschillende gebieden doen. Veel providers noemen zichzelf de beste internet provider, en meestal is hier ook wel een grondslag voor. Zij zijn bijvoorbeeld de snelste, of de goedkoopste. Je zal echter voor jezelf goed op een rijtje moeten zetten wat jij nu precies belangrijk vindt, en je keuze maken terwijl je vooral naar dit punt kijkt.

Zo kan het zo zijn dat de prijs voor jou minder van belang is, en de snelheid ook niet het heetste hangijzer is. Nee, jij wilt vooral stabiel internet. Een provider die zo min mogelijk storingen heeft. Al is het lastig om dat precies te onderzoeken, zijn er wel degelijk bronnen beschikbaar die je een indicatie geven. Let daarbij wel op dat er over grote providers als Ziggo of KPN sneller geklaagd zal worden, en dat zij wellicht ook vaker storingen hebben, omdat zij nu eenmaal heel veel klanten hebben.

Duurder betekent niet altijd beter

Wil je graag goed en stabiel internet, dan ben je misschien al snel geneigd om maar voor het duurste pakket te kiezen. Want iets dat duur is, dat zal ook wel beter zijn, toch?

Helaas gaat deze vlieger als het om internetverbindingen gaat niet altijd op. Duurder betekent wel vaak sneller, dus moet je heel veel downloaden of uploaden, of gebruik je de verbinding met veel mensen tegelijk kan het de beste keuze zijn. Maar helaas hebben duurdere verbindingen niet altijd met minder storingen te maken, of kunnen zij een garantie geven dat ze sneller opgelost zijn. Staar je dus niet alleen blind op de prijs, maar kijk ook goed naar wat je voor dit bedrag krijgt. Alleen zo vind je uiteindelijk het abonnement dat jou de meeste stabiliteit geeft, zonder hiervoor te veel te betalen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

5 Tips voor de toekomstige Bitcoin Billionaire

LG stelt doel om meer dan half miljoen ton gerecycled plastic te gebruiken