in

Een nieuwe internetprovider kiezen betekent goed vergelijken!

Ondanks het gegeven dat het kiezen van een goede internetprovider een kwestie van snel vergelijken lijkt, is dit lang niet altijd het geval. Er bestaan namelijk grote verschillen en het aanbod is groot, waardoor vergelijken snel lastig kan worden.

Niet altijd lokale beschikbaarheid is bijvoorbeeld belangrijk, ook snelheid, prijs en service spelen een grote rol. De markt bestaat uit veel spelers, waardoor het vaak loont om goed te vergelijken. In dit artikel gaan we daarom nader in op een stappenplan waarmee je goed kunt vergelijken. Niet alleen internet, maar ook voor andere diensten gaat dit artikel op.

Wat is er beschikbaar in mijn omgeving?

Het kan geen kwaad om eerst te kijken welke aanbieder en met welke diensten zijn in jouw regio. Bijna iedere provider vraagt in het begin om je postcode en huisnummer. Vervolgens krijg je een aanbod van beschikbare producten en diensten in jouw buurt. Woon je in de Randstad? Dan zal je merken dat je vaak al snel meer mogelijkheden hebt dan bijvoorbeeld op het platteland. Noteer voor jezelf een aantal providers en ga eens na welke mogelijkheden er in jouw buurt zijn. Moeite met het vinden van providers? Check dan eens internetvergelijken.nl.

Welke snelheid heb je nodig?

Een volgende stap is gericht op het bepalen van de snelheid. Wat voor type gebruiker ben jij? Ben je iemand die constant bezig is met internet? Of ben je juist een minder actieve gebruiker? Goed om na te gaan want de snelheid vormt een groot onderdeel van de uiteindelijke prijs die je zult gaan betalen. Bij internetsnelheid komt snel de term bandbreedte voor, die doorgaans wordt uitgedrukt in het aantal MB per seconde. Dit is de maximale snelheid die een provider biedt waarmee jij vervolgens data vanaf het internet kunt downloaden. Heb je meerdere apparaten in je woning die met internet communiceren? Dan zal je een hogere snelheid nodig hebben. Ga dus goed bij jezelf na wat jouw behoeften zijn.

Afwegingen maken

Nu je een beeld hebt van wat je allemaal in huis kunt krijgen en nu je voor jezelf hebt bepaald waar jouw behoeften liggen, kun je als het ware al een shortlist maken. Je kunt nu al een aantal providers wegstrepen en een aantal providers laten staan. De providers die blijven staan bieden nooit hetzelfde. Hier kan het vergelijken van de internetproviders dus al beginnen. Welke zaken vind je het belangrijkst? Is dit de snelheid, prijs, service, verbinding (bijvoorbeeld ADSL of glasvezel) of zijn er andere zaken die jij belangrijk vindt? Wees zo kritisch mogelijk.

De knoop doorhakken

Waarschijnlijk zijn er nu nog meer een paar internetproviders over die passen bij jouw wensen en behoeften. Tijd om de prijzen eens te vergelijken. Welke prijzen worden er aangeboden en zijn er toevallig aanbieden of pakketten (ook wel: bundels) waardoor je kortingen kunt krijgen? Vooral pakketten zijn de afgelopen jaren steeds aantrekkelijker geworden. Vaak wordt een totaalkorting gegeven als je internet-, televisie- en telefoondiensten met elkaar combineert en afneemt. Hoe meer diensten, hoe hoger de korting. Maar pas wel op, want hoe meer diensten je afneemt, hoe hoger je kosten uiteindelijk ook worden. Alleen internet is ook prima. In dat geval kun je ook terecht op internetvergelijken.nl.

Welke keuze je uiteindelijk ook maakt. Als je dit artikel goed hebt nagelopen zal je keuze voor een nieuwe internetprovider altijd wel afgewogen zijn.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Generatie Z en Millennials vergeten klimaat bij online shoppen

DigiTest: Yeti X