in

Alles in 1 abonnement afsluiten? 4 tips bij het nemen van alles in 1-abonnement

Een alles in 1 pakket bestaat uit internet, digitale TV en vast bellen. Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand. Het kiezen voor alles in 1 biedt een aantal voordelen:

  • Het is goedkoper dan losse diensten bij verschillende aanbieders.
  • Je krijgt maandelijks maar één factuur opgestuurd.
  • Eén aanspreekpunt op het moment dat je problemen hebt.

Maar waar moet je op letten als je een alles in 1 wil afsluiten? Als je onderstaande tips en adviezen ter harte neemt, kan het in ieder geval niet misgaan.

1. Beschikbaarheid op je adres

Kijk eerst welk pakket er mogelijk is op je adres. De snelste internetverbindingen zijn geen normale, maar glasvezelverbindingen. Het kan zijn dat er in jouw buurt bijvoorbeeld helemaal geen glasvezel ligt. Veel aanbieders vragen daarom eerst om de postcode voordat je verder kan. Dit is echter geen gegeven! Het is belangrijk goed te controleren tot welke snelheid er internet mogelijk is op je adres. Check na levering ook altijd of de beloofde snelheid wordt nagekomen.

2. Soort aansluiting

Aanbieders leveren internet via ADSL, kabel, glasvezel, ether of satelliet, waarvan de eerste 3 het meest voorkomend zijn. Snelheid speelt hierbij een grote rol. ADSL kan tot 200 Mbit/s terwijl dit bij internet via de kabel op 400 Mbit/s ligt. Glasvezelinternet is het allersnelst, met snelheden tot 500 Mbit/s. Het grote voordeel van glasvezel is dat de uploadsnelheid en downloadsnelheid gelijk zijn. Een alles in 1 met glasvezelinternet is dus vooral interessant wanneer je veel grote bestanden moet uploaden of videogames wil streamen.

Wanneer je in je eentje een beetje surft, is goedkoop internet met een snelheid van 50 Mbit/s voldoende. Als je met meerdere mensen je internet moet delen en/of veel downloadt is een snelheid van 100 tot 200 Mbit/s aan te raden.

Maar niet alleen is de snelheid van het type internet belangrijk. Zo moet je het kabelinternet van Ziggo via de televisieaansluiting (CAI) aansluiten terwijl je bij KPN de telefoonaansluiting (ADSL) moet hebben. Iets om over na te denken wanneer je je internet voornamelijk op zolder wil gebruiken en daar alleen een televisieaansluiting hebt.

3. Vaste telefonie, mobiele telefonie of beide

Steeds minder mensen kiezen nog voor een vaste telefoonverbinding. De kans is groot dat wanneer je een mobiele telefoon in je zak hebt, je ook geen vast bellen nodig hebt. Gelukkig weten aanbieders dit ook en kan je daarom pakketten samenstellen met alleen televisie en internet.

4. Goed vergelijken

Tot slot is het belangrijk om je alles in 1 pakket altijd goed te vergelijken. Voor de verschillende diensten zijn verschillende aspecten belangrijk. Bij internet vergelijken gaat het voornamelijk om de snelheid, bij het vergelijken van televisie is het belangrijk welke zenders je krijgt en in welke kwaliteit. Bij het vergelijken van vaste telefonie is de meerprijs het belangrijkst.
Ook bieden veel aanbieders leuke extra’s of cadeaus aan nieuwe klanten. Dit loont om goed te vergelijken.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Ruim een derde van de Nederlandse mkb-bedrijven loopt risico door onbeveiligde printers

Optimaal luisterplezier voor senioren dankzij de Thomson 4-in-1 hoofdtelefoon