in ,

DigiTest: Yeti X

Jullie kennen Blue – al meer dan twintig jaar fabrikant van audioproducten – waarschijnlijk al van de voorgangers van de X; de Yeti, Yeti Nano en Yeti Pro microfonen.

Qua prijs plaatst de Yeti X zich sinds oktober dit jaar met een CAP van net geen € 170,- tussen de eerste Yeti en Yeti Pro in. Maar waarom dan kiezen voor de Yeti X zou je zeggen? De nieuwe Blue VO!CE technologie én de meegeleverde Blue Voice software (met Logitech’s G Hub software support) beantwoorden die vraag.

Looks en features

Het formaat van de X komt overeen met de eerder verschenen Yeti, maar alles ziet er allemaal net iets smoother en stoerder uit. In het oog springt direct de volledig customizable LED smart-knop aan de voorzijde. Deze zorgt voor real-time feedback van de hoge resolutie meting en dat je meer controle hebt over de belangrijkste functies van de condensator microfoon.

Blue Microphones heeft geluisterd naar de feedback van vele Youtubers over de wereld en dat zie je terug in de Blue VO!CE technologie. Met één druk op de knop switchen tussen vocale effecten in combinatie met de hoogstaande audiokwaliteit zijn een genot voor ‘de luisteraar’. De vier condensers capsules – in plaats van de drie die de ‘gewone’ Yeti bezit – dragen uiteraard bij aan een warmer en voller geluid, zeker bij spreekstemmen.

Wat de X met kop en schouders boven zijn voorganger doet uitsteken is de Blue Voice-integratie in de Logitech-software. De overname van Blue door Logitech vorig jaar begint al aardig zijn vruchten af te werpen bij diverse gaming-producten.

Software

Gezien bovenstaande moeten we natuurlijk een tipje van de sluier oplichten wat betreft de Blue Voice-software. Na installatie op onze Mac kun je in een handomdraai en vrij gemakkelijk allerlei aanpassingen doen en instellingen aanpassen.

Zo krijg je controle en uitleg over de compressor en noise reduction maar de kers op de taart is wat ons betreft het feit dat je een opname van je stem kan ‘loopen’ en zo alle effecten real time kan testen. Uiteraard zijn de voorkeursinstellingen op dezelfde manier te testen, van warm tot vintage, crispy tot modern of verander je stem in een ouderwetse radio verslaggever, erg leuk! Er lijkt geen eind aan te komen, want je kan ook nog zoeken naar presets van andere gebruikers en deze downloaden.

LED Smart-knop

De ring met 11 LED lichtjes op deze knop is volledig naar je hand te zetten, wat je voorkeur ook is. De microfoon wordt continu gemonitord en geeft daar feedback over in een kleur naar keuze. Handig omdat je de knop ook kan laten switchen tussen koptelefoon volume, microfoon gain of gecombineerd volume. De feedback is super handig want als al onze lampjes rood uitslaan weten we dat we even wat rustiger aan moeten doen.
Aan de achterkant bevind zich ook nog een fysieke knop waarmee je kan switchen tussen de richting van waaruit de microfoon geluid kan opvangen, van alleen geluid aan de voorzijde tot omnimode zie hieronder:

Conclusie

De Yeti X staat op een stevige voet welke trillingen goed tegengaat en is verbonden met een vervangbare micro-USB kabel, wel zo handig. Deze microfoon is de keuze voor de Twitch- of YouTube-gebruiker welke (nog) geen bak geld wil uitgeven voor een ultra professionele microfoon maar wél professioneel wil klinken. Tevens is de Yeti X makkelijk te combineren met andere Blue-accessoires. Een aanrader dus wat Digitailing betreft!

Meer informatie: Yeti X

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Een nieuwe internetprovider kiezen betekent goed vergelijken!

DigiGames december