in , ,

DigiTest: Sonos Move review

We zijn hier op de redactie zeker niet de eerste die met de Sonos Move aan de slag gaan maar beter laat dan helemaal niet, want we hebben al heel wat jaartjes de wens dat Sonos een portable speaker zou toevoegen aan het assortiment.

Oké, laten we gelijk maar even beginnen te zeiken… waarom is er geen witte Sonos Move? Van Sonos witte One’s, Five’s tot Sub, we hebben ze hier allemaal en daar had een witte Move mooi bij gepast!

Look & feel

Over de kleur hebben we het dus gehad, zwart. De vorm van de speaker heeft wat weg van de Sonos One, maar dan een stuk hoger en ronder. Eigenlijk is het een afwijkend design dat perfect past binnen de Sonos family. De onderzijde van de speaker loopt bewust wat rond weg vanwege de eveneens ronde Dock.

Even koppelen via Bluetooth en al je muziek klinkt even fraai als bij je thuis

Dit is een losse ring waar de speaker in geplaatst kan worden om op te laden, je kan uiteraard ook gewoon via het meegeleverde USB-C kabeltje opladen. Het gewicht van de Move is niet gering; een draagbare speaker van drie kilo kan mensen afschrikken, wij vinden hem daardoor echter lekker robust. Een beetje body is wel lekker in deze. Aan de achterzijde bevindt zich een mooi wegwerkte inham waar je de speaker eenvoud aan kan optillen.

Bediening & features

Nadat we de speaker uit de doos hebben gehaald is het een 1-2-3-tje om de speaker in ons bestaande Sonos-netwerk toe te voegen. Sonos app opstarten, naar instellingen, systeem en vervolgens nieuw product toevoegen. En ja zo simpel is het, speaker wordt herkent en we kunnen binnen ons bestaande netwerk genieten van muziek via de Move.

Bovenop de Move vinden we de bekende pauzeer ‘button’ en aanraak gevoelige volume regelaars. Er bevinden zich ook vijf gaatjes voor het ontvangen van spraakcommando’s een een knop voor het in- en uitschakelen van Google Assistent. Aan de achterzijde ook geen echte verrassingen met uitzondering van de knop voor het koppelen van de bluetooth-verbinding.

Er bevinden zich twee D-klasse digitale versterkers, een midwoofer en een naar beneden gerichte tweeter in de Sonos Move. Google Assistant opties zijn volle bak aanwezig, van ‘Hey Google’ opdrachten van speel Ed Sheeran op Spotify tot de lichten in je huis bedienen. Maar ook de vraag om een game op je Xbox op te starten kan via de Move.

Sonos Trueplay kan uiteraard weer gebruikt worden voor IOS gebruikers maar met Android kan je tegenwoordig ook het optimale geluid uit de Sonos setup halen.

Bluetooth

En daar gaan we, de belangrijkste functie op deze speaker is uiteraard de optie tot koppelen via Bluetooth. En dat kwam goed uit want afgelopen weekend waren we een weekendje weg en hoe leuk is het dat je dan je Sonos Move kan inpakken een meenemen naar je hotelkamer. Even koppelen via Bluetooth en al je muziek klinkt even fraai als thuis. Ook bij het haardvuur buiten werkt het perfect en genieten we van de volle Sonos-klanken. Thuis aangekomen plaatsen we de speaker weer in z’n Dock en maakt deze weer onderdeel uit van het Sonos thuisnetwerk.

Conclusie

Als je al Sonos speakers in huis hebt is de investering van € 399,- te rechtvaardigen en heb je de perfecte toevoeging voor thuis en op locatie. Het geluid van de Move is mooi vol en de bass tonen zijn diep en warm, we moesten deze zelfs nog een beetje terug draaien in de Sonos app.
Er zijn uiteraard veel andere opties als je op zoekt gaat naar een geschikte Bluetooth-speaker maar we zijn hier Sonos fans van het eerste uur!

Website: Sonos.com

Reacties

Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Anker Innovations introduceert eufyCam 2 en eufyCam 2C

Samsung’s nieuwe toestel gelekt. Wat weten we al?