in

Samsung’s nieuwe toestel gelekt. Wat weten we al?

De geruchtenmolen is alweer een tijdje aan het draaien over het nieuwe toestel van Samsung. Niet de S11 maar de nieuwe Samsung Galaxy S20 zal naar alle waarschijnlijkheid begin februari worden aangekondigd vlak voor het Mobile World Congress in Barcelona. De website MySmartPrice heeft de vermeende specificatielijst voor Samsungs volledige line-up in de Galaxy S serie online geplaatst. De informatie spreekt van drie verschillende Galaxy S20-modellen:

Tabel: MySmartPrice.

Geen S11 maar de S20

Ja je leest het goed. Dit jaar gaat Samsung niet voor de Galaxy S11 als opvolger voor de S10. Met de benaming S20 wil Samsung de vooruitgang van het nieuwe toestel benadrukken. Hoewel Samsung officieel nog niets naar buiten heeft gebracht over de opvolger van de Samsung Galaxy S10, hebben ze de naam wel laten vallen op een besloten evenement in Las Vegas. Samsung heeft op een besloten evenement verklapt dat de aankomende toestellen inderdaad als de Galaxy S20, S20 Plus en S20 Ultra door het leven gaan. De nieuwe opvouwbare variant krijgt de naam ‘Samsung Galaxy Bloom’ en niet Samsung Fold. De Samsung Galaxy S20 Plus zou een 6,7 inch-scherm hebben, dat van de Ultra is 6,9 inch groot.

Ultra is ook echt ultra

Een bekend Twitter-account ‘Ice Universe‘ meldde eerder al dat de S20, S20 Plus en de Ultra, maar liefst een 108 megapixels camera zouden krijgen. Deze 108 megapixel komt echter alleen in de S20 Ultra terug in combinatie met een 48 mp zoom-camera. Deze zoom-camera biedt tot 10 maal optische zoom, een 12-megapixel groothoeklens en time-of-flight dieptesensoren. Maar het meest indrukwekkende zijn de zoommogelijkheden. Met 10x optische zoom en tot 100x hybride zoom verslaat de S20 Ultra iedere andere mobiele telefoon. Alle modellen ondersteunen het opnemen van 8k-video. Verder is de eerder aangekondigde grotere opslag alleen voor het Ultra-model, te weten 512 GB in plaats van 128 GB voor de andere modellen. Het microSD-kaartslot compenseert dit gemist.

De snelste ooit

Uit de specificaties blijkt ook dat Samsung met een krachtige processor komt. Niet alleen voor het razendsnel verwerken van de foto’s, maar ook voor het soepel switchen tussen de apps en het spelen van games. Eerder presenteerde Samsung hun eigen Exynos 990-chip en het ligt in de lijn der verwachting dat deze chip in de nieuwe toestellen wordt gebruikt. Zo ondersteunt deze chip vermoedelijk de 108 megapixel-camera’s en 120Hz-displays. Het laatste is vrij indrukwekkend omdat de standaard nog steeds op 60 Hz ligt. 120Hz betekent dat het beeld 120 keer per seconde ververst. Hierdoor oogt het scrollen veel beter en zien filmpjes en games er loepzuiver uit.

Of alle bovenstaande geruchten kloppen horen we vast en zeker op 11 februari tijdens hetUnpack Event in Barcelona. Samsung kondigt dan de S20 Ultra samen met de S20 en S20+ aan. Het is goed mogelijk dat Samsung nog een verrassing in petto heeft. Als je het aan ons vraagt dan zetten wij in op de nieuwe opvouwbare variant de ‘Samsung Galaxy Bloom’.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

DigiTest: Sonos Move review

De juiste mobiele computerapparatuur verbetert productiviteit en efficiëntie van werknemers