in

De nieuwe Samsung Galaxy Z Flip 5: de pluspunten en minpunten

Bij Samsung zit men niet stil. Begin dit jaar kwam Galaxy S23-serie op de markt, en nu komt men met nieuwe foldables.

We hebben het dan dus over opklapbare smartphones, een innovatief type dat niet voor iedereen is maar voor sommigen echt het ultieme gadget kan zin. De Samsung Galaxy Z Flip 5 is een van de nieuwste foldables van Samsung en biedt een aantal opmerkelijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers. We bespreken in dit artikel de pluspunten en minpunten van deze nieuwe smartphone, mede aan de hand van een aantal Samsung Flip 5 specs.

Pluspunten van de Samsung Galaxy Z Flip 5

De Samsung Galaxy Z Flip 5 kenmerkt zich door een verfijnd design met dichtgeklapt scharnier. Het toestel heeft een 3,4 inch scherm aan de buitenzijde, dat bij deze editie grotere selectie aan ‘snelle’ mogelijkheden biedt zonder het toestel op te hoeven klappen. Het binnenste scherm is opengeklapt maar liefst 6,7 inch en biedt kleurrijk AMOLED-paneel met een hoge resolutie, uitstekende helderheid en goede kijkhoeken. De scharnieren sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor er geen kier meer tussen de twee delen aanwezig is. Verder is het toestel met de Snapdragon 8 Gen 2-chip en 8GB RAM voorzien van echte high-end hardware, waardoor hij naadloos kan multitasken en met zware apps geen moeite heeft. De camera’s van de Samsung Galaxy Z Flip 5 maken mooie, scherpe en kleurrijke foto’s. In totaal zijn er drie camera’s aanwezig, waarvan twee aan de buitenzijde, die ook als selfiecamera gebruikt kunnen worden. Verder is het top da Samsung vijf jaar lang software-updates en beveiligingspatches, waardoor je tot en met 2028 kunt genieten van de nieuwste functies van Android op dit toestel.

Een aantal minpuntjes

Helaas valt er ook nog wel wat aan te merken op de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip 5. Want waarom ligt de oplaadsnelheid nog steeds meer op een schamele 25 Watt, terwijl andere toestellen gemiddeld zo’n 34 Watt bieden? Dat is een gemiste kans. Wat in gebruik niet prettig is, is de drukke One UI-schil die Samsung bovenop Android gelegd heeft. Deze is visueel erg druk en bevat allerlei voorgeïnstalleerde eigen apps en Microsoft-apps waar je niet vanaf komt. Jammer is ook dat het buitenste scherm nog steeds maar beperkte mogelijkheden voor het gebruik van apps biedt. Wel kan er meer dan bij vorige edities. De prijs is ook een minpunt, want die is weer hoger dan bij de vorige editie: de adviesprijs bedraagt nu 1199 euro. Gelukkig is het ook wel weer zo dat prijzen van producten van Samsung vaak relatief snel dalen, dus met een beetje geduld koop je hem voor minder.

De Samsung Galaxy Z Flip 5 biedt verfijning en verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen en is binnen zijn niche van opklapbare smartphones wel echt een van de toppers. Het toestel heeft een krachtige chipset die voor topprestaties zorgt, uitstekende camera’s en prachtige schermen, maar ook een hoge prijs die voor sommigen een struikelblok kan zijn. Al met al is de Galaxy Z Flip 5 echter een volwassen foldable die een goede keuze kan zijn voor liefhebbers van innovatieve smartphones.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiTest: Razer Cobra Pro Review

Maak kennis met de nieuwe Alienware Aurora R16 desktop