in

Opvouwbare smartphones zijn nu mainstream

Mijn hele leven werk ik al als ingenieur. Talloze innovaties heb ik bij Samsung voorbij zien komen. Telkens verlegden die de grenzen van wat er allemaal mogelijk is met smartphones. Het is onze missie om technologie te ontwikkelen die ons leven beter maakt.

Neem nu de reis die we tien jaar geleden begonnen. Destijds dacht niemand na over het veranderen van het gemeenschappelijke kenmerk van alle smartphones: een plat, rechthoekig scherm. Maar wij deden dat wel. We stelden onszelf de simpele vraag: stel dat we een groot scherm met een groot draaggemak combineren, wat zou dat voor mensen betekenen?

We gingen aan de slag en door een nieuwe vorm te bedenken, zagen we steeds meer nieuwe mogelijkheden. Ervaringen die ondenkbaar waren op een smartphone zouden realiteit kunnen worden. Na het overwinnen van tal van technologische hordes introduceerden we in 2019 de eerste opvouwbare smartphone. Het bleek een gamechanger voor de hele branche.

Vorig jaar werden er wereldwijd 10 miljoen vouwbare smartphones verkocht. Dat is een toename van 300% ten opzichte van 2020. Ik durf rustig te stellen dat die snelle groei zich zal blijven doorzetten. Foldables worden steeds uitgebreider en ze maken een steeds groter deel van de totale smartphonemarkt uit.

Maar, wat eigenlijk veel belangrijker is, onze opvouwbare Galaxy smartphones hebben de manier waarop we mobiele apparaten gebruiken veranderd. Het is makkelijker geworden om onze levens precies zo vorm te geven als dat we zelf willen. Dat sluit precies aan op onze missie.

Nieuwe manieren van leven ontvouwen zich
De wereld is meer verbonden dan ooit en het tempo ligt steeds hoger. Werk en ontspanning lopen in elkaar over, grenzen tussen de fysieke en digitale wereld vervagen. Onze smartphone is een centrale plek voor werk, entertainment, wellness en meer. Het is een verlengstuk van onszelf geworden. In die zin is het niet meer dan logisch dat de vraag naar flexibele apparaten toeneemt. Want die voldoen aan ál onze wensen.

De Galaxy Fold en Galaxy Flip zijn precies díe centrale plek. Afgelopen jaar koos ongeveer 70% van de foldable gebruikers voor de Flip. Zelfexpressie is daarbij belangrijk. Of je nu kiest voor gewaagde kleuren of een totaal nieuwe manier van foto’s maken, met de Flex mode zit je goed. De Flip is perfect om de wereld te zien vanuit het door jou gewenste perspectief.

De Fold verzorgt een net even andere ervaring. Bijna een op de drie mensen met een Galaxy foldable koos vorig jaar voor de Fold. Grotere productiviteit is daarbij doorslaggevend. Met de Fold ben je extreem goed verbonden en werk je precies zoals jij dat het liefst doet. Het scherm van de Fold is twee keer zo groot en dat maakt multitasking eenvoudiger dan ooit. Efficiënt werken, dingen snel gedaan krijgen – dat zijn de codewoorden als we het hebben over de Fold.

De Galaxy Fold en Galaxy Flip zijn allebei een doorslaand succes. Gelukkig maar. Mensen zijn er blij mee en voor ons is precies dát de reden om altijd maar weer te blijven zoeken naar innovaties die ons dagelijks leven verbeteren.

Via mobiele innovaties mensen helpen alles uit hun leven te halen, dat is een reis die nooit stopt. Ook dit jaar hebben we in onze opvouwbare toestellen weer verbeteringen doorgevoerd. Het is altijd spannend om te zien hoe mensen reageren op de nieuwe ervaringen. Met iedere nieuwe foldable starten we een nieuwe ontdekkingstocht.

De drijvende kracht achter veel van onze innovaties is een open samenwerking. Niet alleen met wereldmarktleiders als Google en Microsoft, maar met talloze partijen werken we nauw samen om mensen te helpen het maximale uit hun leven te halen. Samsungs opvouwbare smartphones zijn daarvan een tastbaar bewijs.

Wereldwijd je mogelijkheden vergroten
Drie jaar geleden kon je de Galaxy opvouwbare smartphones nog samenvatten met één woord: radicaal. Maar al snel werd het duidelijk dat de baanbrekende design veel meer was dan dat. Het flexibele design sluit naadloos aan op het moderne leven. Met als logisch gevolg dat miljoenen mensen nu kiezen voor een foldable bij de aanschaf van een nieuwe smartphone.

Tijdens ons aanstaande Unpacked-event op 10 augustus laten we zien wat onze laatste innovaties voor je kunnen doen. Zoals altijd halen we onze eerst inspiratie uit de enige bron die er echt toe doet: jij, de gebruiker. Pas als jij blij wordt van onze innovaties, zijn wij tevreden.

Ik kan niet wachten om je te laten zien wat er allemaal mogelijk is met onze nieuwe Samsung Galaxy opvouwbare smartphones. De ultieme tool voor productiviteit en zelfexpressie begint met een volgende stap in een ontdekkingsreis die nu al drie jaar bezig is.

Maak je klaar om de wereld weer verder uit te vouwen!

Reacties

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Alienware lanceert de ultieme AMD Advantage-laptop met als primeur de vernieuwende Display Technology

DigiTest: Final’s eerste Bluetooth koptelefoon met ANC, de UX3000