in ,

DigiTest: Smart Slide gordijnen

Ons kantoor is de laatste jaren steeds slimmer geworden; van deurbellen waar je tegen kunt praten tot camera’s, een slimme thermostaat en uiteraard smart lampen.

Nu is het de beurt aan onze toch wel wat domme gordijnen, ze zien er super mooi uit maar je moet ze nog met de hand open en dicht doen… duhhh!

Looks en installatie

In de mooie, witte, strakke verpakking met aan de bovenzijde alleen een oranje paneelgordijn in de stijl van de de motor die er in zit, vinden we alle onderdelen die we nodig hebben. Er is geen gereedschap nodig en we zouden in theorie binnen een paar minuten klaar moeten zijn met de montage.

Gelijk aan de slag dus, app downloaden is tegenwoordig de eerste stap die je dan zet voor installatie. En die handleiding lopen we stap voor stap door op ons IOS apparaat. Na het invoeren van de apparaatcode wordt er gevraagd wat voor soort rails en gordijnen je hebt, van links naar rechts of andersom, of zoals in ons geval, met een middensluiting. Vervolgens stel je in aan welke zijde je de motor wilt plaatsen en krijg je via een aantal video’s te zien welke onderdelen je nodig hebt op je rails. Daar ging in mijn app volgens mij iets fout want ik zag alleen welk klipje of pinnetje ik nodig had maar niet wáár ik deze moest bevestigen en dan ga je er echt niet uitkomen.

En twee minuten later waren we klaar… Écht waar!

Maar geen man overboord, even filmpje op YouTube opgezocht en twee minuten later waren we klaar… Écht waar! Na het losmaken van twee gordijnhaakjes bevestigen we de motor (zonder schroeven of boren) met een handig kliksysteem. Vervolgens brengen we aan de linkerzijde ook een eindstopper aan op de rails en kunnen we vanuit de motor het draad verbinden met de linkerzijde. Nu de beurt aan het middendeel van de gordijnen om bevestigd te worden, zelfde principe dus klik en klaar. De volgende stap in de app is het testen van de gordijnen, en vervolgens kunnen we met onze duim de gordijnen open sliden of sluiten. Two minutes is all it took! Mocht het zo zijn dat je hele zwaren gordijnen hebt kan je de motor op een hogere stand zetten waardoor deze meer kracht geeft.

Smart Home en opties

Nu kom ik eigenlijk op het punt waar de schoen voor mijn een beetje wringt. Slide ondersteunt naast onder andere Google Home en Amazone Alexa géén HomeKit van Apple en dat steekt wel aangezien ons kantoor daarop is gebaseerd. Geen drama natuurlijk want ‘Hé Google’ open m’n gordijnen doet de truc ook. Overigens heb je helemaal geen app of spraakassistent nodig want een kleine ruk aan het gordijn activeert de motor ook.

De Slide app zelf heeft overigens ook nog wel een aantal handige ‘routines’ welke je kan instellen. Zoals bijvoorbeeld de gordijnen automatisch te openen of sluiten bij zonsopkomst of -ondergang, op een specifiek tijdstip, of wat dacht je van je gordijnen gebruiken als alarm… Hoe lekker wordt je dan wakker? Er komen in de toekomst nog een paar opties bij zoals bijvoorbeeld locatie gebaseerde acties als de laatste persoon die het huis verlaat activeert dan automatisch het sluiten van de gordijnen. En we hopen uiteraard op de HomeKit update voor Apple-gebruikers.

Conclusie

Slide belooft 95% van alle bestaande gordijnsystemen slim te kunnen maken, dit kan je eenvoudig via de website checken. Het belooft ook dat je in principe binnen een paar minuten klaar kan zijn met de installatie. En belooft tevens dat je geen gereedschap nodig hebt bij de installatie. Alle beloften worden wat mij betreft ook echt ingelost en slide doet gewoon echt wat je ervan verwacht. Het systeem zit mooi weggewerkt achter de gordijnen en maakt maar weinig geluid bij openen en sluiten. Mijn conclusie is dan ook dat slimme Slide gordijnen een mooie aanwinst zijn in je Smarthome! Slide is trouwens een product van Innovation In Motion | Dutch Design from Amsterdam.

Meer informatie over de Slide gordijnen vindt je hier.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Kingston voegt capaciteit van 128 GB toe aan versleutelde USB-drives

Digitest: Orbi WiFi 6-systeem AX6000