in ,

DigiTest: Bold smartlock review

Een feestje. Dat gevoel hebben wij altijd als we een nieuwe verpakking binnen krijgen en het moois mogen uitpakken. En bij deze Bold Smartlock is dat geen straf. Direct bij het uitpakken van de cilinder en de draaiknoppen is duidelijk dat we hier te maken hebben met een slot van mooie en robuuste materialen.

Het slot oogt onverwoestbaar. Het 3-sterren SKG keurmerk dat op de cilinder prijkt onderstreept dat gevoel. We hebben wat goeds in handen. Snel aan de slag met de montage.

Installatie

Allereerst valt op hoe goed alles verpakt is. Verschillende vakjes voor verschillende onderdelen en ook de schroeven om de connectie aan de muur te maken zijn niet vergeten. Eigenlijk vervang je natuurlijk bijna nooit sloten, maar als je het een keer moet doen merk je past hoe ontzettend makkelijk het is. Er zit echt maar 1 kruiskopschroevendraaier en bijbehorende schroef tussen jou en je nieuwe cilinder. Let wel op welk Bold Lock je besteld want de sloten zijn op verschillende lengtes te bestellen. Voor elke deur is er een passende oplossing en dan zijn er bij elk slot ook nog ‘spacers’ om kleine verschillen te overbruggen. Echt heel goed gedaan.

Dit slot kan zichzelf niet draaien… De Bold Smartlock ontgrendelt de cilinder, maar draait je deur dus niet open! Dat betekent dat je altijd nog een handeling moet doen, zowel binnen als buiten. Misschien wat omslachtig, maar wel heel veilig. Je deur gaat dus nooit per abuis open als jij op vakantie het verkeerde knopje indrukt, maar met die volle handen en met je spraakassistent kun je dus ook niet uit de voeten.

Niets verkeerds aan het slot dus, maar meer met het verstandelijke vermogen van de Digitailing reviewer…

Het installeren van de app is een fluitje van een cent. Daarna volgt een goed overzichtelijk koppeling en installatie proces van het slot en van de connect. We hadden wel een aantal pogingen nodig om de connect met de app te koppelen, maar later bleek dat we gewoon niet goed hadden gelezen. Als er staat ‘Druk beide knoppen te gelijk in’ wil dat niet zeggen dat je ze ingedrukt moet houden. Niets verkeerds aan het slot dus, maar meer met het verstandelijke vermogen van de Digitailing reviewer. kortom, gewoon doen wat de app vraag en dan gaat het goed. De tweede doorloop, maar dan met het slot zelf, ging dan ook moeiteloos. Dat van die ezel.

Gebruik

De Bold smartlock is makkelijk in het gebruik. Is het sneller dan een sleutel? niet echt. Alhoewel je met auto-activation het slot automatisch kan laten openen wanneer je aankomt, je hebt dus geen sleutel nodig en de telefoon houd je in de broekzak. Heeft dit de toekomst? Zeker. Uitnodigingen om je slot te gebruiken zijn met bekenden te delen en mensen die de uitnodiging accepteren worden via een veilig proces aan je slot gekoppeld. Daarnaast kun je voor alle gebruikers een ander profiel aanmaken. Slim en makkelijk. Je kunt dus op ieder moment en iedere locatie iemand uitnodigen of rechten afnemen. Deze aanpassingen worden doorgevoerd, zonder daarvoor bij het slot te hoeven zijn. Verder zijn er 24/7, tijdelijk en periodieke toegang, wat het slot geschikt maakt voor toegang voor huis én bijvoorbeeld kantoor gebruik, AirBnb, binnenlaten van werkster of klusjesmannen e.d. Van iedere slot activatie ontvang je als je dat aanzet een realtime push bericht zodat je precies weet wat er gebeurd. Wel viel het op dat je soms net iets langer moet wachten voor de deur ontgrendelt. Zeg een seconde of vijf. Niet onoverkomelijk, maar wel opvallend. Van Bold hebben we begrepen dat dit waarschijnlijk te verhelpen is met een firmware upgrade.

En wat nu als je batterij van je mobiel op is? die vraag moest natuurlijk beantwoord worden. Allereerst is dat dan heel jammer en zul je moeten hopen dat er toch iemand thuis is. Dat is natuurlijk hetzelfde met het vergeten van je sleutel. Er is overigens wel een mogelijkheid om dan toch te draaien aan de knop buiten, die je vervolgens herhaaldelijk links- en rechtsom draait als bij een klassieke kluis, om zo tot je persoonlijke code te komen. Wij vonden het een knappe vinding en het is een van de belangrijkste onderscheidende punten van het Bold slot. Bijvoorbeeld handig als je bent wezen hartdlopen. Overigens vervalt op deze manier wel je SKG certificering doordat er een theoretische kans is dat een kwaadwillende gewoon goed gokt. Laten we eerlijk zijn, die kans is natuurlijk nihil.

Qua materialen en robuuste uitstraling staat de Bold Smartlock voorlopig op eenzame hoogte

De enige uitdaging zijn eigenlijk kleine kinderen. Die van ons loopt inmiddels met een sleutelkoord om de nek, maar om haar nu telkens met een mobiele telefoon op pad te sturen om de deur open te maken vinden we geen fijn idee. Voor de ouders werkt het daarentegen gewoon goed. Hoe fijn zou het zijn als de camera van je slimme deurbel straks gewoon via gezichtsherkenning een seintje geeft aan je slot dat hij open kan. We horen graag van Bold als ze dat geregeld hebben.

Update: Bold lanceert in mei 2021 een Keyfob die je aan je sleutelbos (of keycord) kunt doen. Speciaal voor kids en ouderen zonder telefoon. 

Google Assistant, homekit & conclusie

Bold is op dit moment bezig met de ontwikkeling van de software om de koppeling met de bekendste assistenten mogelijk te maken. In de loop van dit jaar is dat een feit. Net als dat we al eerder zagen in onze review van het slimme slot van Tedee zal ook hier de ontwikkeling van de software de komende tijd niet stil staan. Vanaf €279 is de Bold smartlock online verkrijgbaar. Voor die prijs heb je het slot en de Bold connect hub. De sloten zijn ook los verkrijgbaar voor €199 euro per stuk en beschikken over alle functionaliteiten zoals hierboven beschreven. Als je enthousiast wordt van smarthome producten en een fan bent van mooie materialen dan zijn Bold sloten een mooie toevoeging om je smarthome verder compleet te maken. Een aanrader.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Samsung Galaxy S21 5G en Galaxy S21+ 5G blinken uit met eersteklas camera en video in een iconisch design

Stoer, kleurrijk en inspirerend: de SUPREME IN van Teufel heeft het allemaal