in ,

DigiTest: eufy Security review

Black Friday, donkere dagen… Wij denken een goed moment om ons ‘licht’ eens te laten schijnen over de eufy video deurbel E340, eufycam E330 beveiligingscamera’s bundel en de SoloCam S340 draadloze camera op zonne-energie.

Alle producten in deze eufy Security lijn gaan hoe dan ook zorgen voor een veilig gevoel, uiteraard niet alleen in het donker maar dat spreekt voort zich. Deze security apparaten beschikken trouwens allemaal over een groothoek en telelens én een door eufy gepatenteerd AI cross-camera tracking optie. Een functie die bewegingen voor de camera volgt via meerdere apparaten, maar waarbij de gebruiker maar een enkele videomelding ontvangt. Dit geeft dan een compleet beeld van de beweging of activiteit, zonder blind-spots. Laten we beginnen met de slimme deurbel…

eufy video deurbel E340

De slimme deurbel is tegenwoordig niet meer we te denken uit het straatbeeld en naast het gebruikersgemak ziet ook menig postbezorger er inmiddels de voordelen van in.

Design en Installatie

Het slanke ontwerp van de eufy Video Doorbell E340 ziet er fraai uit en de zwarte kleur past wat ons betreft ook goed bij iedere gevel. De installatie is een fluitje van een cent, mede dankzij de mogelijkheid om te kiezen tussen bedrade of batterijvoeding. Wij kozen uiteraard voor de batterijmodus, waardoor we de deurbel overal konden plaatsen zonder os zorgen te hoeven maken over het aansluiten van draden. De bijgeleverde 6500mAh batterij gaat gelukkig lang mee én laadt snel op.

Beeldkwaliteit en Nachtzicht

De eufy deurbel gebruikt een dual-camera setup met 2K HD beeld en uitstekende kleuren-nachtzicht. Het voorkomt dode hoeken voor de deur, hier schieten andere slimme deurbellen nog wel eens tekort. De camera aan de voorzijde stelt scherp op mensen, terwijl de naar beneden gerichte camera de gaten opvult met zicht op de grond voor je deur. De kleuren-nachtzichtmodus biedt een duidelijke weergave van gezichten en objecten tot ongeveer 5 meter, waardoor je altijd goed zicht hebt, ongeacht het tijdstip.

Intelligentie en Privacy

De ingebouwde slimme AI herkent gezichten en detecteert pakketten, wat handig is om belangrijke gebeurtenissen snel te bekijken. Bovendien is het fijn dat je opnames lokaal kunt opslaan op de HomeBase S380 (niet meegeleverd met deze deurbel maar wel bij de eufycam E330 beveiligingscamera’s bundel verderop in deze review), zonder enige abonnementskosten. Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar behoudt je ook privacy.

Gebruiksgemak en Connectiviteit

De eufy Security App zorgt voor eenvoudige controle van de deurbel. Via Real-time meldingen wordt je op de hoogte gehouden van wie er voor je deur staat, en de tweeweg communicatie zorgt ervoor dat je overal vandaan kunt praten en luisteren naar degene die voor je deur staat. Het is tevens mogelijk snelle antwoorden voor te programmeren, wel zo makkelijk.

Bovendien maakt de Cross Camera Tracking-functie het mogelijk om gebeurtenissen automatisch samen te voegen over verschillende camera’s, wat de algehele bewaking verbetert. Koppel de deurbel om overal in huis waarschuwingen te horen, verbinding met een bestaande bel is ook mogelijk. Alexa-apparaten en Google Voice Assistant-apparaten werken ook naadloos samen, de enige slimme assistent die niet wil communiceren is Siri.


eufyCam E330 beveiligingsoplossing

Tja, de deurbel hangt maar we willen nog een stapje verder… Daar heeft eufy ook een oplossing voor, en een professionele ook! de eufyCam E330 kom in verschillende samenstellingen maar wij hebben de bedrade 4K versie met vier camera’s en HomeBase S380.

Design en Installatie

De vormgeving van de camera’s in de security lijn van eufy zijn fraai te noemen echter zouden wij het niet er vinden als er ook voor een zwarte uitstraling gekozen zou kunnen worden. Via de app zijn de camera’s eenvoudig te installeren en koppelen aan de Homebase. Let wel, alle camera’s zitten op draad (uiteraard heeft dit ook voordelen).

24/7 opname met stekkervoeding

Met een stabiele stekkervoeding en een kabel van 5 meter kun je moeiteloos 24/7 opnemen zonder onderbrekingen, geen zorgen meer over stroomuitval of batterijen opladen.

De eufyCam E330 maakt gebruik van stabiele wifi met een dekking van 464 m², waardoor elke hoek van je huis wordt bereikt. De draadloze verbinding werkt op afstanden tot 25 meter tussen de camera’s en de HomeBase, waardoor je de camera eenvoudig zelf kunt installeren waar stroom beschikbaar is.

4K-beeldkwaliteit, Dag én Nacht

De eufyCam E330 Professional biedt indrukwekkende 4K HD-beeldkwaliteit, overdag en in de nacht. Met een gevoelige sensor en nachtzicht in kleur worden zelfs ‘s nachts alle details helder en levendig vastgelegd.

Dankzij de BionicMind™-technologie maakt de eufyCam E330 het eenvoudig om gebeurtenissen snel en moeiteloos te evalueren door het volgen met meerdere camera’s. Met gezichtsherkenning onderscheidt het systeem zelfs familie en vreemden, wat de beveiliging naar een hoger niveau tilt.

Beveiligingsbeelden Opslaan

Met geavanceerde versleuteling beschermt de EufyCam E330 je gegevens. Het meegeleverde opslagstation van 1 TB biedt de mogelijkheid om tien dagen aan continue opnamen van vier eufyCam E330’s te bewaren.

De eufyCam beschikt over fraaie eigenschappen, waaronder dus een resolutie van 4K, 8x optische zoom, infrarood nachtzicht, en een ingebouwde spotlight van 100 lumen. De wijde lens met een diafragma van f/1,4 zorgt voor uitstekende prestaties, zowel overdag als ‘s nachts.

De meegeleverde Eufy HomeBase 3 fungeert als het lokale basisstation waar alle beelden gratis worden opgeslagen. Met een intern geheugen van 16GB en uitbreidbaar tot 16 TB met AES-128 dataversleuteling, biedt het eindeloze opnamecapaciteit.

Slimme AI-functies

De ingebouwde BionicMind™-technologie zorgt ervoor dat de camera valse meldingen minimaliseert door onderscheid te maken tussen personen, voertuigen en dieren. Geavanceerde gezichtsherkenning en Cross-Camera Tracking dragen bij aan een nog slimmer beveiligingssysteem.

Met de Eufy Security app ontvang je dagelijkse rapporten en meldingen op je smartphone. De app biedt inzicht in ongebruikelijke gebeurtenissen, trends en patronen, waardoor je altijd op de hoogte bent van de beveiliging rondom je huis. Met de mogelijkheid om meerdere gebruikers en woningen toe te voegen, is het een veelzijdige en handige beveiligingsoplossing.


eufy SoloCam S340 draadloze beveiligingscamera met Dual-Lens en Zonnepaneel

Maar wat nu als je toch voor een andere oplossing wilt gaan, of er is geen stroom achter bij dat schuurtje, dan los je het milieuvriendelijk op lijkt ons zo! En hoe simpels is de installatie? App opstarten en camera toevoegen aan het toch al bestaande eufy syteem.

Altijd werkend dankzij zonne-energie

Het zonnepaneel is uiteraard dé special feature van deze camera . Eenvoudig te installeren en dus altijd actief, zelfs op afgelegen plekken, geen gehannes met batterijen of stroomdraden. Het verwijderbare zonnepaneel maakt het onderhoud ook erg eenvoudig.

De installatie van de eufy SoloCam S340 is een fluitje van een cent, met een installatietijd van slechts 5 minuten. Het compacte formaat en draadloze ontwerp maken het super gebruiksvriendelijk.

Beeldkwaliteit en weergave

De Eufy Solo Cam S340 biedt een verbeterde dual-camera helderheid op 15 meter afstand. Met een scherpe 3K-resolutie en 8x zoom legt deze beveiligingscamera elk detail van gebeurtenissen rondom je huis vast. Met rondom huisdekking elimineert de 360° bewaking blind-spots. Zo controleert de camera je voordeur, bewaak de achtertuin en houd de oprit in de gaten.

De dubbele weergaven is net als bij de deurbel om het grotere plaatje te bekijken terwijl je inzoomt op cruciale details, allemaal binnen één frame. De 360° Pan Tilt-functie werkt met AI-detectie van personen, dieren en voertuigen biedt hierdoor een professionele beveiligingsoplossing.

Compatibiliteit met HomeBase

Deze camera is uiteraard ook compatibel met HomeBase 3, waardoor het eenvoudig integreert in het Eufy ecosysteem. Je geniet dus weer van lokale opslag zonder extra uitgaven.

Reacties

Reageren
  1. Heb nu tot 2 keer toe een bedrade videobel geprobeerd en allebei stopten ze er mee na een paar uur.
    Met geen mogelijkheid meer aan te krijgen!! Ook deze gaat weer terug maar nu nooit meer!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Decemberaankopen op laatste moment maakt kwetsbaar voor online fraude

Black Friday: Nederlanders delen persoonsgegevens voor goede deals maar houden geen rekening met cybersecurity.