in ,

DigiTest: Ring Videodeurbel Pro op batterij review

Ring brengt zijn 3D-bewegingsdetectie en Bird’s Eye View-functies naar zijn krachtigste videodeurbel op batterijen, en wij monteren ‘m voor deze review op onze voorgevel.

Als je altijd al de 3D-bewegingsdetectie en Bird’s Eye View-functies wilde hebben, welke alleen beschikbaar zijn op de Ring Wired Doorbell Pro zal je zeker enthousiast worden. Niks draden trekken of problemen hebben of je wel voldoende spanning hebt op het draad naar je ‘gewone’ deurbel. Dit nieuwe model heeft grotendeels dezelfde functies, inclusief radar, maar zoals de naam al aangeeft, kan deze op een oplaadbare batterijvoeding werken.

Draad of niet

Eigenlijk kan de Ring Battery Doorbell Pro zowel op batterijen als op laagspanningsbedrading werken; maar als je al over de benodigde transformator en bedrading beschikt, kan je net zo goed voor de bedrade versie gaan. Deze heeft ongeveer dezelfde prijs en een paar functies die het model op batterijen niet heeft, waaronder Alexa Greetings, waarmee de digitale assistent van Amazon met uw bezoekers kan praten en berichten kan aannemen.

Als € 230 buiten uw budget valt, levert de Ring Battery Doorbell Plus van € 150 dezelfde videoresolutie van 1536 x 1536, hetzelfde gezichtsveld van 150 graden, dezelfde beeldverhouding van 1:1 die uw bezoeker van top tot teen laat zien, en dezelfde detectiefuncties voor personen en bijvoorbeeld pakketten. Wat je dan niet krijgt is pre-roll video, dual-band WiFi of – het allerbelangrijkste – Bird’s Eye View.

Installatie en features

Ring biedt de gebruikelijke in App begeleiding bij het installeren van de Ring Battery Doorbell Pro, en als je een upgrade uitvoert van een vorig model, hoef je tevens geen nieuwe gaten te boren. Er wordt een ‘hoekkit’ meegeleverd die het zicht van de camera naar eigen voorkeur verschuift. Je vindt ook een torx-schroevendraaier en een USB-A naar Micro-USB-kabel in de doos om de verwijderbare batterij op te laden.

Onze mening over Ring’s Bird’s Eye View-technologie is in de loop van de tijd veranderd. In het begin zagen we het als een gimmick, maar nu we er inmiddels wat meer ervaring hebben, zijn we deze functie gaan waarderen om het pad te volgen dat bezoekers naar ons kantoor heeft aflegt.

Je moet kiezen tussen Bird’s Eye View of Ring’s pre-roll videofunctie; je kunt ze niet allebei tegelijk krijgen. Pre-roll (pre-roll in kleur in dit model) zorgt ervoor dat de camera van de deurbel een paar seconden video opneemt voordat een bezoeker aanbelt of iets de door beweging geactiveerde opname van de deurbel activeert. De ene of de andere weergave wordt weergegeven in een beeld-in-beeld-modus in de Ring-app, over het hoofdvenster van de app heen (PIP). Met een tik op het scherm wissel je tussen wat er in het kleine venster wordt afgespeeld en wat er in het grote venster wordt afgespeeld.

Als je kiest voor Bird’s Eye View, volgt de radarbewegingsdetectie van de deurbel het pad dat uw bezoeker naar uw deur heeft gevolgd met een reeks gekleurde stippen over de video heen. Het nut van deze functie hangt sterk af van waar de camera is geïnstalleerd en hoeveel onbelemmerd zicht deze heeft aan de voorkant en aan de zijkanten ervan. De radar van de deurbel heeft een bereik van 9 meter. Afhankelijk van waar je het apparaat monteert, kunnen er natuurlijk visuele obstakels zijn (bijvoorbeeld de huizen van je buren) op minder dan zes meter afstand.

Functies die gebruikelijk zijn bij de high-end videodeurbellen van Ring

 • Camerabewegingszones: je kunt maximaal drie bewegingsdetectiezones definiëren; plus een pakketdetectiezone.
 • Slimme waarschuwingen: ontvang alleen de gewenste meldingen en opnames door onderscheid te maken tussen mensen en andere dingen die voor de camera bewegen. Je kan meldingen en opnames ook beperken tot alleen de aankomst van pakketten.
 • Prioriteitswaarschuwingen: kies ervoor om gewaarschuwd te worden als iemand aanbelt of als er een persoon of pakketje wordt gedetecteerd, zelfs als je mobiele apparaat in de niet-storen-modus staat. Deze functie biedt ook de mogelijkheid om Ring’s ‘snooze’ en ‘schema’ te overschrijven
 • Uitgebreide meldingen: de deurbel stuurt een momentopname van de gebeurtenis die de waarschuwing heeft geactiveerd.
 • Gevoeligheid bewegingsdetectie: de gevoeligheid van de camera voor beweging kan je nauwkeurig afstemmen, onafhankelijk van de gevoeligheid voor pakketten die zich in het gezichtsveld bevinden. Dit kan helpen ongewenste meldingen te verminderen of ervoor te zorgen dat er geen beweging wordt gemist.
 • Bewegingsschema’s: krijg je nog steeds te veel meldingen? Bewegingsdetectie kun je in- en uitschakelen op basis van kalenderdagen en tijdstip.
 • Snapshot Capture: gebruik de camera van de deurbel om één keer per uur een foto te maken, of (ten koste van de levensduur van de batterij) elke 3, 5 of 14 minuten om een time-lapse-video te maken van alles wat er voor de deurbel is gebeurd.
 • Snelle antwoorden: je kunt kiezen uit verschillende vooraf opgenomen berichten die automatisch worden afgespeeld wanneer een bezoeker op de deurbel drukt. Met een abonnement kun je bezoekers uitnodigen om een voicemail in te spreken, die je later kan beluisteren.
 • Videogeschiedenis: Alle videogebeurtenissen worden 180 dagen in de cloud opgeslagen.
 • Video’s opslaan en delen: je kunt video-opnamen delen met anderen en er maximaal 50 tegelijk downloaden. Deze functies kunnen handig zijn als je bewijsmateriaal van een inbraak met de politie zou willen delen.
 • Camera Thuis- en Afwezig-modi: Je kunt de deurbel programmeren zodat deze zich op een bepaalde manier gedraagt als je thuis bent en op een andere manier als je weg bent.
 • Gekoppelde apparaten: Deurbelbewegingsgebeurtenissen kunnen andere Ring-producten, Amazon Echo-apparaten en bepaalde apparaten van derden ertoe aanzetten om als reactie daarop acties uit te voeren.

Wil je een Ring Battery Doorbell Pro kopen?

De Ring Battery Doorbell Pro bevat vrijwel alle functies van de beste bedrade deurbel van Ring, maar dan met het gemak van een oplaadbare batterij. De Ring Battery Doorbell Pro presteerde zeer goed tijdens onze review, waarschuwde voortdurend voor de aanwezigheid van mensen en pakketjes voor de deur en legde beide vast in video-opnamen van 30 seconden met hoge resolutie. We waren niet super onder de indruk van nachtzicht in kleur – althans niet in totale duisternis – maar het zwart-wit nachtzicht is uitstekend. En zoals we al eerder aangaven, zin we de Bird’s Eye View-technologie van Ring gaan waarderen omdat we deze consequenter gebruikten.

Je hebt een Ring Protect-abonnement nodig hebt om alle functies van de Ring Battery Doorbell Pro te ontgrendelen. Zonder Ring Protect abonnement ontvang je alleen pushmeldingen als er iemand aanbelt of als de deurbel beweging detecteert. U ziet uw bezoeker live en kunt realtime met hem praten, maar u ontvangt geen pakketmeldingen en geen video-opnames.

Pluspunten

 • Bekijk bezoekers van top tot teen
 • 3D-bewegingsdetectie met Bird’s Eye View
 • Detectie van personen en pakketten
 • Uitstekend nachtzicht
 • Werkt op batterij of bedrade voeding

Nadelen

 • Ring Protect-abonnement vereist om alle functies te ontgrendelen, inclusief opnemen
 • De hogere prijs kan worden toegeschreven aan radar, een functies die u misschien niet nuttig vindt

Specificaties

 • Afmetingen : 128 x 62 x 28 mm (HxBxD)
 • Resolutie : 1536 x 1536 pixels, met HDR (beeldverhouding 1:1)
 • Nachtzicht : zwart-wit en kleur (bij voldoende omgevingslicht)
 • Gezichtsveld : 150 graden x 150 graden
 • Bewegingsdetectie : 3D-bewegingsdetectie met vogelperspectief
 • Audio : tweewegaudio met ruisonderdrukking
 • Netwerkconnectiviteit : Dual-band Wi-Fi, 2,4-/5GHz (802.11b/g/n/ax)
 • Voedingsbron : oplaadbare batterij (meegeleverd) of bedraad (8 tot 24 Vac, 50/60 Hz, 5VA; of 24Vdc 420mA/500mA)
 • Bedrijfsomstandigheden : -20 °C tot 50 °C (-4 graden Fahrenheit tot 122 F)

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Webshops zetten belangrijke stap richting verduurzaming

Ticketverkoop start nu – Mis GameForce 2024 niet