in ,

DigiTest: Ring Battery Doorbell Plus review

Als je op zoek bent naar een deurbel die zowel overdag als ‘s nachts haarscherpe beelden biedt en een brede kijkhoek heeft om je hele voordeur en meer vast te leggen, dan is de Ring Battery Doorbell Plus zeker het overwegen waard.

Met een resolutie van 1536p en een kijkhoek van 150 graden, biedt deze draadloze deurbel een gedetailleerd beeld van wat er bij je voordeur gebeurt. Bovendien zorgt de kleuren nachtvisie ervoor dat je ook ‘s nachts nog duidelijke beelden krijgt.

Functies voor bewegingsdetectie

Een van de meest interessante functies van de Ring Battery Doorbell Plus is de intelligente bewegingsdetectie. De deurbel kan bewegingen identificeren, waardoor je alleen meldingen krijgt wanneer dat echt nodig is. Dit is vooral handig om valse meldingen te minimaliseren en de batterij te sparen. Je kunt ook eenvoudig aangeven welke gebieden zich wel of niet binnen de detectiezone moeten bevinden. Even overschakelen naar de live-weergave om te checken wat er voor je deur gebeurt is uiteraard ook een optie.

Installatie en gebruiksgemak

De deurbel is eenvoudig te installeren, zowel met als zonder bestaande deurbelbedrading. Het is volledig draadloos en wordt geleverd met een oplaadbare batterij, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over bedrading. Hiermee onderscheid deze Ring deurbel zich van vele andere deurbellen op de markt. De bijbehorende app is gebruiksvriendelijk en biedt veel aanpassingsmogelijkheden voor meldingen en opname-instellingen.

Abonnement

Hoewel de Ring Battery Doorbell Plus veel te bieden heeft, hebben we een paar puntjes van kritiek. Ten eerste is de prijs aan de hoge kant met een CAP van €180. Bovendien zijn sommige geavanceerde functies, zoals het bekijken van opnames, vergrendeld achter een Ring Protect-abonnement, dat extra kosten met zich meebrengt. Wij zijn nooit zo gecharmeerd van maandelijks abonnementen om te beschikken over alle functionaliteiten van het gekochte product.

Een ander punt van aandacht is de beperkte integratie. De deurbel werkt weliswaar met Amazon Alexa en IFTTT, maar is niet compatibel met Google Assistant of HomeKit. Dit kan een beperking zijn als je al in een van deze smart home-ecosystemen investeert. Echter hebben wij al jarenlang een Ring deurbel bij ons kantoor en moeten toegeven dat we die integratie niet echt missen. Dus laten we niet azijnzeiken hahaha…

Conclusie

De Ring Battery Doorbell Plus is een geavanceerde videodeurbel met super beeldkwaliteit en bewegingsdetectiefuncties. Een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar extra beveiliging bij hun voordeur. Echter, de prijs en de extra kosten voor het Ring Protect-abonnement kunnen een drempel vormen voor sommige gebruikers.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Synology introduceert DS224+ en DS124, compacte opslagsystemen om productiviteit te verhogen

DigiTest: Trust Gamingstoel met RGB LED-verlichting review