in ,

DigiTest: Innr smarthome lampen voor buiten review

Sinds 2012 timmert het Nederlandse bedrijf Innr aan de weg op het gebied van smarthome producten. Opgericht door voormalig werknemers van Philips is er genoeg knowhow wat bijvoorbeeld licht betreft.

Naast slimme lampen voor binnen wordt het assortiment voor buitenverlichting ook steeds groter. Wij hebben voor deze review een 3-pack sokkellampen, een flex licht ledstrip en een twee meter verlengkabel tot onze beschikking. 

Looks

De Innr flexible ledstrip is twee meter lang en voelt stevig en rubberachtig aan en is hierdoor ook makkelijk te bevestiging op eventuele ronde ondergrond of in een bocht. De stroomkabel met adapter is zwart en ongeveer drie meter lang. Met de verlengkabel kan je twee tot vijf meter nog verder in je tuin komen. Persoonlijk had ik graag een zwart uiterlijk gezien bij de ledstrip, de witte kleur waar nu voor gekozen is valt te veel op in je tuin of balkon als de strip niet aan staat.

De sokkellampen zijn super strak en hebben een mooi rond uiterlijk

De sokkellampen (ook wel Innr pedestals genoemd) zijn super strak en hebben een mooi rond uiterlijk. De sokkels hebben een matzwarte look met matwit gedeelte voor de doorgaven van het licht. Aan de onderzijde bevindt zich een punt zodat je de lampen makkelijk in de rond kan prikken. Alles wordt gekoppeld door een aaneenschakeling van kabels, uiteraard waterdicht net als de ledstrip. Totale lengte van alle kabels is negen meter en uiteraard weer te verlengen met optionele kabels.

Montage en opties

Het aansluiten van alle kabels en lampen gaat uiteraard super eenvoudig. Tijdens een wedstrijd van oranje had ik de ledstrip als test op een ronde tafel gelegd met in het midden de tv. Kleur op oranje en hoppa… extra sfeer, helaas verloor Nederland tegen Tsjechië en konden we het buitenfeest niet nogmaals organiseren.

De Innr lampen zijn te koppelen via een hub aan bijvoorbeeld Google Home, Amazone Alexa, Samsung SmartThing en Philip Hue. En dan noem ik met die Hue bewust als laatste want hier ligt een groot voordeel. Aangezien we al Philips Hue lampen bezitten bij Digitailing en dus ook een hub, hebben we het voordeel dat de Innr lampen zonder extra Zigbee Bridge gelijk herkend worden in de Hue App. En zo simpel is het echt!

Niet normaal wat een sfeer dat geeft aan je tuin…

Met een druk op de knop of via stembediening kies je uit de 16 miljoen beschikbare kleuren. Niet normaal wat een sfeer dat geeft aan je tuin… waar ik binnen meestal gewoon de standaard kleuren gebruik (wit of een wat warmere tint) kies je in je tuin veel sneller voor andere en fellere kleuren. Het voordeel van led licht is dat je geen kabels nodig hebt van 120/230 volt en dus uit de voeten kan met energie zuinig én veilige 12/24 volt systeem. 

Er is ook bewust gekozen voor ‘gesloten’ producten om waterdichtheid te garanderen, geen optie tot peertjes verwisselen dus. De pedestals lampen zijn op één adapter uit te breiden tot vijf lampen, wil je toch meer (tot tien lampen) kan dit door een ‘control box’ toe te voegen. De lampen zorgen ook voor een extra stukje veiligheid om je huis, aangezien je ze in een tijdsschema aan en uit kan schakelen.

Product details Outdoor Flex Light Colour

 • 2 of 4 meter flexibele lichtstrip
 • Geschikt voor buiten
 • Geeft wit en gekleurd licht
 • Werkt ook met Philips Hue*
 • Geschikt voor stembediening
 • Voor bediening is een Zigbee Bridge vereist; deze bridge is niet inbegrepen.

*Werkt niet met Apple HomeKit en de Hue Entertainmentfunctionaliteit (Sync)

Product details Outdoor Smart Pedestal Light Colour

 • Geschikt voor buiten
 • Draadloos dimbaar
 • Geeft wit en gekleurd licht
 • Eenvoudig te installeren met de geïntegreerde grondpen
 • Werkt op veilige laagspanning
 • Werkt ook met Philips Hue*
 • Geschikt voor stembediening
 • Voor bediening is een Zigbee Bridge vereist; deze bridge is niet inbegrepen.

*Werkt niet met Apple HomeKit en de Hue Entertainmentfunctionaliteit (Sync)

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Overwinning voor helden: AGON 49” gebogen AG493UCX2 en AG493QCX monitoren

Geluidskwaliteit en comfort ontmoeten elkaar in Philips’ eerste lichtgewicht gamingheadsets