in ,

DigiTest: Ring Video Doorbell Pro 2 review

Hoe leuk is dit! Heel de wereld zit nog met smart te wachten op de Ring Pro 2 en wij hebben hem gewoon al aan de gevel hangen. We konden deze nieuwe videodeurbel alvast reviewen voordat die in de verkoop ging en konden speciaal daarvoor alvast gebruik maken van de nieuwste app versie.

Alweer drie jaar geleden (!) mochten we aan de slag met de eerste Ring Video Doorbell Pro. Eigenlijk hadden we nog geen reden gezien om deze te vervangen… Maar z’n nieuwe broertje brengt daar nu natuurlijk verandering in.

Looks & in de doos

Tja, hier kunnen we heel kort in zijn, een paar millimeter breeder, iets platter maar eigenlijk is er nauwelijks verschil te bekennen tussen de Pro 2 en zijn voorganger. Echter hadden we de vorige keer de keuze uit eenviertal verschillende kleuren faceplates en moeten we het nu doen met de bekende grijze Ring variant.

De aansluiting is bij de opvolger ook minder omslachtig en door de plug-in adapter een stuk gebruiksvriendelijker. Er zijn dus geen aanpassingen in de meterkast meer nodig. In ons geval is het helemaal makkelijk want alle gaatjes zitten nog precies goed.
In de doos bevindt zich dit keer een houdertje om de bel onder een hoek te plaatsen, ook deze hebben we niet nodig, de positie van de bel en de kijkhoek zijn bij ons al voldoende. Dus, de oude Ring eraf en Pro 2 erop, QR-code scannen vanuit de Ring app en het eenvoudige stappenplan opvolgen. Wat daarbij gelijk opvalt is dat de Ring Pro 2 bij koppelen aan je netwerk geen onderscheidt maakt tussen een 2.4 GHz of 5.0 GHz (Wifi dual-band) en dat is fijn aangezien je dan geen problemen hebt met de koppeling.

Goed, beter… Best!

En zo is het, waar we al tevreden over waren is nog beter geworden mét nog een leuke extra feature. HD resolutie bijvoorbeeld. De beelden worden nu geschoten in 1536p met een kijkhoek van 150 graden horizontaal en 90 graden verticaal. Dit in combinatie met de HDR optie laat het beeld echt van je telefoonscherm knallen, dit is naar eigen voorkeur aan en uit te zetten in de Ring app. Net als de functie om kleur te te voegen aan de nachtzicht stand, hierdoor krijg je meer helderheid en dus betere bewegingsdetectie in het donker.

Het beeld van de Ring Pro 2 heeft dus een flinke up-grade gekregen

Wat ons ook echt opvalt is dat de Ring Pro 2 nog sneller reageert dan zijn voorganger, er is bijna geen vertraging tussen het moment van aanbellen en opnemen van de Ring melding. Ook niet wat audio betreft. In de preview videos (pre-roll) zijn nu zes seconden, net wat langer waardoor je toch wat meer mee krijgt van wat er voor je deur gebeurt. Vervolgens kun je de opnamelengte uiteraard instellen naar eigen voorkeur tot een max van 120 seconden. Het beeld van de Ring Pro 2 heeft dus een flinke upgrade gekregen, dat heeft de audio ook met tweerichting ruisonderdrukking waardoor je echt een stuk duidelijker kan communiceren met degene die voor je deur staat.

De bewegingsdetectie is uiteraard weer binnen de app af te stellen, geef grenzen aan en of je wel of geen meldingen wilt ontvangen op je telefoon. Hier is echter een ‘letterlijke’ extra dimensie aan toegevoegd en dat is de 3D-bewegingsdetectie. Je kan nu door een koppeling met Mapbox (soort Google Maps) zie hoe ver (tot 9 meter) iemand zich bij je deurbel vandaan bevindt. Je geeft de exacte positie van je deurbel, kijkrichting en radius aan en kan vervolgens in vogelperspectief zien wat de bewegingen van de persoon voor je deur zijn (geweest). De waarnemingen die toegevoegd worden zijn, afstand, snelheid, grootte en richting van de eventuele bezoeker. Dit heeft uiteraard een positief beveiligingsaspect maar neemt dit ook altijd waar, ongeacht de weersomstandigheden.

Koppellen

De Ring Pro 2 is gewoon weer te koppelen met de reeds aanwezige chimes in je huis maar ook met Alexa (waar blijft Homekit koppeling Ring?). We hebben dit niet getest maar je Alexa-apparaten kunnen bijvoorbeeld met Echo Dot tweerichtings audio tot stand brengen of video’s oproepen met Echo Show, zoals ‘liveview’. Maar met Alexa Routines kan je nog een stapje verder, bijvoorbeeld het licht inschakelen wanneer iemand aanbelt. Via de Ring app is het ook mogelijk om andere Ring producten te koppelen zo creëer je je eigen Ring beveiligingssysteem. Het Ring Protect abonnement heb je al voor € 30,- per jaar en dan kan je onder andere ten alle tijden je opgeslagen video’s terugkijken of delen.

Conclusie

Het is simpel, ben je van plan een slimme deurbel aan te schaffen? Dan is de Ring Video deurbel Pro 2 een echte aanrader! In ons geval hadden we de stap uiteraard nog niet hoeven maken en nog jaren verder gekund met z’n voorganger. Mocht je trouwens toch een ander kleurtje willen dan het Ring grijze meegeleverde voorpaneel kan je tot wel zestien verschillende varianten vinden op de site. De 3D-bewegingsdetectie is een leuk toevoeging maar eigenlijk is de Pro 2 net als z’n voorganger… Maar dan beter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Resideo vervult behoefte aan eenvoud met T4R draadloze thermostaat

Opkomst voice heeft meer impact dan ontstaan webwinkels