in , ,

DigiTest: Ring Pro deurbel

Steeds meer slimme apparaten vinden de weg naar onze redactie waardoor we steeds ‘smarter’ worden. Meer en meer mensen zie het nut en het gemak in van een Smart Home. Het moet ook gezegd; het aanbod wordt met de dag groter.

Een deurbel! Serieus, wat kan je daar nu eigenlijk mee… Bij Ring denken ze daar heel anders over en gaan ook een stuk verder dan alleen maar een intercom functie.

Looks & installatie

RVS, zwart, crème-wit en bruin; voor iedere kleur gevel is er wel een bijpassende ‘faceplate’ beschikbaar in de verpakking, allemaal met een mooie matte uitstraling. Naast de zichtbare camera is er de drukknop om welke een subtiele lichtblauwe cirkel gloeit, erg fraai!


En daar gaan we weer… installeren van Smart producten is tegenwoordig gewoon een plezier, waar is de tijd gebleven dat je je eerst door een te vaak opgevouwen handleiding moest worstelen voordat je het aan de praat had? Niks van dit alles… De meterkast van ons nieuwe kantoor had al een goede transformator aan boord dus hoefde we deze niet te vervangen door de meegeleverde Ring-versie. Oude deurbel eraf schroeven, Ring monteren met een handig waterpas houdertje, vastschroeven en de App installeren. Deze leidt je stap voor stap door de installatieprocedure.

Gemak & gebruik

Je gewone deurbel blijft ook gewoon werken maar de meegeleverde chime steek je in het stopcontact en koppel je de Ring, deze kan je programmeren wanneer en wat voor geluid hij maakt. Leuk allemaal maar ik zie het gemak hier nog niet echt van. Ik had het al over ons nieuwe kantoor, we zijn daar nog niet aan het werk maar er wordt al wel post bezorgd. Hoe makkelijk is het dat ik nadat iemand op ons Ringetje drukt m’n iPhone hoor over gaan, opneem en zie wie er voor de deur staat! Niet alleen zien, ik kan ook met diegene communiceren en doorgeven dat ze het pakketje bij de buren kunnen afgeven. En het werk echt… Wat ook werkt is de het glasheldere 1080p beeld door de fisheye lens en de bewegingssensor. Je kan namelijk een zone instellen welke de Ring triggert als er iemand in de buurt is, persoonlijk hebben wij deze uit staan maar makkelijk is het wel.


De trail-versie van de opnamesoftware is ook handig, je kan filmpjes of gesprekken dan gewoon terugkijken vanuit de Cloud. Ook de filmpjes welke ‘s nachts zijn opgenomen, dit door de ingebouwde infrarood night vision. Ook een leuke functie is de ‘live view’, zeker in het begin is het leuk om te bekijken wat er allemaal voor je deur gebeurt als je niet huis bent.

Conclusie

Ik vergeet nog te vermelden dat je draadloze chimes kan ophangen door je huis zodat je daar ook de bel kan horen, ook kan je meerdere telefoon’s koppelen aan de Ring. De Ring Video Doorbell Pro is uiteraard wel wat prijzig met een CAP van € 279,- en dat zal voor velen een struikelblok zijn. Echter zoals je hierboven kan lezen krijg je daar veel meer voor dan alleen maar ‘ding dong’! Ook voor de Ring geldt dat HomeKit in aantocht is…

Meer informatie: ring.com

Reacties

Reageren
 1. De bewegingsmelder kan niet heel kort afgesteld worden,bij de ring 1e editie .
  Ik heb deze op de kortste afstand,heb voordeur en dan stoep 1.75 dan de weg.
  Hij gaat toch steeds af als er een auto door de straat rijd😏
  Dus moet de bewegings melder uit helaas.
  Beeld bij de deur goed,inzoomen slecht.
  Heb deze bel mooi op de oude deurbel aangesloten ,hoef dan niet op te laden.
  Bij de pro kan dit niet,heeft andere adapter nodig

 2. De andere adapter zit bij de ring pro incl. verschillende frontjes en 1 chime.
  We hebben alleen de strook bij de voordeur ingesteld anders wordt je “gek” van alle meldingen. Je zet de motion settings op “alleen mensen” anders komen alle huisdieren uit de buurtbook telkens in beeld. Even stoeien met de verschillende settings en het werkt orima!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

DigiTest: Arlo Pro 2

DigiTip & win: De Nextbase 612GW 4k Dash Cam