in , ,

DigiTest: Arlo Pro 2

En weer een product dat aansluit bij onze DigiSmart rubriek, deze ip-camera van Netgear is binnenkort ook te koppelen aan Apple Homekit namelijk. De opvolger van de Arlo beveiligingscamera biedt je de mogelijk om volledig draadloos 1080p video op te nemen.

Met de wireless Arlo PRO 2 van Netgear houd je dag en nacht in de gaten wat er in en rond je huis gebeurt waar je je ook ter wereld bevindt. Lees hieronder onze bevindingen met dit systeem en enkele accessoires.

Looks & installatie

De Arlo 2 lijkt in alles op zijn voorganger welke ook al een mooi slank wit design had, de voorzijde heeft dit keer een wit randje waardoor de camera nog iets kleiner lijkt en is glad ipv mat. Het gemak waarmee je de camera’s ophangt is door het draadloze systeem natuurlijk zeer eenvoudig.
Gaatje in de muur boren, magnetische halve maantje eraan en je klikt de Arlo 2 er zo op. In dit gemak schuilt wel direct ook het gevaar; voor grijpgrage handjes is de camera dus ook makkelijk  te pakken als je ‘m buiten ophangt.

Het basisstation plaatsen we in de meterkast welke overigens aardig vol begint te raken met alle Smart Home bridges en dergelijke. Aansluiten is vervolgens appeltje-eitje, account aanmaken en via de App de instructies volgen. Communicatie tussen de camera’s en basisstation gaat via het WiFi 2.4 GHz netwerk en heeft een flink bereik, vijfentwintig meter halen we met gemak.
Het bevestigen van het Arlo Solar Panel is al even eenvoudig; ophangen, aansluiten, nooit meer batterij opladen en ook nog een bijdrage leveren aan het milieu ;-).

Slimme functies & gebruik

Even een opsomming van wat functies waarover de kleine camera’s beschikken: 1080p HD-kwaliteit | Geluids- en bewegingsdetectie | bewakingszones naar keuze | Nachtzicht | 2-weg audio | Gratis lokale- en cloudopslag | Slim beveiligingsalarm.

Dan zijn er ook nog twee super functies waarbij je wel rekening moet houden dat je deze alleen kunt gebruiken bij continue voeding en dus niet via de batterij, dat zijn de optie tot 3 seconden terugkijken en 24/7 CVR (deze functies gebruiken uiteraard veel meer stroom). De camera kan zowel overdag al ‘s nachts super strak beeld weergeven en opnemen (via de cloud tot een week gratis) en doet dit met een fisheye lens waardoor een groter beeldbereik wordt gecreëerd.

“Ten opzichte van de Arlo Pro is bij deze tweede versie met 1080p het beeld een stuk scherper en zijn er een paar interessante functies toegevoegd.”

Via de app kan je inloggen en meekijken wanneer je maar wilt en waar je ook bent, communicatie met degene op locatie is dan ook via audio mogelijk. Om batterij te sparen (wanneer je geen Solar Panel hebt of niet bent aangesloten via netstroom) is het even spelen met de bewakingszones (geluids- en bewegingsdetectie) en hoe snel je wilt dat de Arlo 2 ‘aanslaat’. Bij normaal gebruik en een goed ingestelde zone(s) gaan de batterijen ruim een maand mee. De nachtzicht optie maakt gebruik van IR-leds en deze vedelen het licht goed over het gehele beeld (tot +/- 15 meter).
De app biedt alle mogelijkheden tot het instellen van de camera’s naar eigen smaak en kan ook push-meldingen doorgeven, het is echter ook mogelijk om in te loggen op het dashboard waar je ook toegang krijgt tot alle instellingen.

Conclusie

Ten opzichte van de Arlo Pro is bij deze tweede versie met 1080p het beeld veel scherper en zijn er een paar interessante functies toegevoegd. Het is dan wel een afweging of je gebruik wilt maken van het gemak van het wireless systeem of bijvoorbeeld het gebruik van de 24/7 functie, welke netstroom nodig heeft. Het is ook fijn dat je niet gelijk vast zit aan een abonnement bij gebruik van cloud-opslag en dit tot 7 dagen gratis is. Een basisset met twee Arlo Pro 2 camera’s schaf je aan voor € 619,00 en is vervolgens uit te breiden naar gelang je wensen. Om diefstal van je beveiligingscamera’s tegen te gaan zijn er accessoires als camouflage skins en een ander bevestigingsysteem.
De koppeling met Amazon Alexa, IFTTT, Stringify en straks ook Apple Homekit zijn een mooie toevoeging voor alle Smart Home fanaten.

Meer informatie: www.arlo.com

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

DSD Europe lanceert online werkplek in private cloud

DigiTest: Ring Pro deurbel