in

DSD Europe lanceert online werkplek in private cloud

DSD Europe biedt vanaf deze maand een online werkplek aan, die wordt gehost in een Nederlandse private cloud. De distributeur geeft hiermee resellers de mogelijkheid om klanten een veilige online werkplek aan te bieden, zonder te hoeven investeren in infrastructuur. De oplossing, die OnWorx heet, is voor resellers af te nemen via het DSD-platform.

“Er is bij veel resellers vraag naar het kunnen aanbieden van een online werkplek die niet in een buitenlandse public cloud staat. Daarbij is zelf een private cloud optuigen en onderhouden vaak niet meer rendabel”, weet Thijs van de Moosdijk, CEO en medeoprichter van DSD Europe.

“Er is bij veel resellers vraag naar het kunnen aanbieden van een online werkplek die niet in een buitenlandse public cloud staat.”

OnWorx geeft alle resellers, van klein tot groot, de mogelijkheid om een online werkplek aan te bieden aan klanten. Zelfs het aanbieden van de oplossing aan een klant met slechts één werkplek is voor een reseller de moeite waard. Van de Moosdijk: “Dat komt omdat de reseller OnWorx heel makkelijk via ons platform kan afnemen. De reseller hoeft zich vervolgens geen zorgen te maken over het onderhoud van de werkplek, want dat doet OnWorx zelf. Met het beschikbaar stellen van online werkplekken in een distributiemodel zorgt DSD ervoor dat resellers hun klanten met minimale inspanning kunnen migreren naar de cloud en daarmee tevens een goede marge kunnen realiseren.”

Een OnWorx werkplek bevat onder andere 20 GB file storage, Microsoft Office 365 Pro met Exchange, security van ESET, two factor authentication en back-up en recovery. Het datacenter bezit alle certificeringen die voor onder andere de financiële branche en de zorg van belang zijn.

“Resellers kunnen extra waarde aan de oplossing toevoegen”, geeft Van de Moosdijk aan. “Zo kunnen zij voor een klant de Microsoft Office 365-omgeving inrichten, domeinen koppelen en bijvoorbeeld kiezen om wel of geen gebruik te maken van two factor authentication. De eindgebruikers kunnen zich richten op hun core business en profiteren van 24/7, veilig en vertrouwd werken in de cloud, met vaste en voorspelbare maandelijkse kosten.”

OnWorx is vanaf dit moment beschikbaar via het DSD-platform en wordt, zoals alle cloud services van DSD, geleverd op basis van instant delivery. Stan Laurijssen, cloud services specialist van DSD, start binnenkort met een serie webinars waarin de toegevoegde waarde van de dienst wordt toegelicht. Meer informatie daarover is te vinden op www.dsdeurope.nl/webinars.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nieuw Velop dual-band Wi-Fi mesh-systeem eind mei beschikbaar in de Benelux

DigiTest: Arlo Pro 2