in ,

Nieuw Velop dual-band Wi-Fi mesh-systeem eind mei beschikbaar in de Benelux

Linksys®, dat dit jaar dertig jaar netwerk- en Wi-Fi-innovatie voor consumenten en bedrijven viert, maakt vandaag de beschikbaarheid bekend van de nieuwste aanwinst in de reeks Velop™ Multiroom Wi-Fi Mesh-systemen, het nieuwe Velop dual-band Wi-Fi mesh-systeem.

Het systeem werkt met dezelfde bekroonde softwarefuncties als Velop tri-band, waaronder Intelligent Mesh™, geavanceerd ouderlijk toezicht en websiteblokkering. Het werkt bovendien samen met Amazon Alexa en is heel gebruikersvriendelijk en eenvoudig te installeren met de Linksys-app. Het nieuwste Velop familielid heeft een kleinere vormgeving en werkt met dual-band-technologie. Het systeem is lager geprijsd dan de tri-band variant, en is daarmee een gunstig instapmodel voor iedereen die met mesh Wi-Fi wil beginnen.

 • Linksys brengt instapmodel van bekroond Velop Multiroom Wi-Fi-systeem op de markt
 • Nieuw dual-band Wi-Fi mesh-systeem werkt met Intelligent Mesh™-technologie voor hoge

“Velop is nu het meest flexibele multiroom Wi-Fi mesh-systeem op de markt”, zegt Justin Doucette, Senior Director of Product Management bij Linksys. “We hebben een passende Velop-oplossing voor elk huis en klein bedrijf en bieden keus uit producten die aansluiten bij het breedband-internetabonnement van de gebruiker ten behoeve van de beste Wi-Fi-prestaties voor alle apparaten in het netwerk. Ons nieuwe Velop dual-band-systeem biedt de prijs-prestatieverhouding die klanten zoeken, plus alle intelligente software en beveiligingsfuncties die voortdurend worden bijgewerkt om de laatste verbeteringen direct toegankelijk te maken.”

“Velop is nu het meest flexibele multiroom Wi-Fi mesh-systeem op de markt”

Nieuw Linksys Velop dual-band Multiroom Wi-Fi mesh-systeem

Linksys breidt zijn Velop-productlijn uit met een dual-band modulair Wi-Fi-mesh-systeem (verkrijgbaar als 1-pack, 2-pack en 3-pack) dat in verschillende mesh-configuraties geïnstalleerd kan worden en geschikt is voor elk type en formaat woning en elk beoogd Wi-Fi-dekkingsgebied. Velop werkt met alle modems en gateways van internetproviders. Zowel dual-band- als tri-band-nodes zijn 100% compatibel en uitwisselbaar en maken upgraden heel eenvoudig als de behoeften van de klant wijzigen. Velop dual-band-nodes zijn ontworpen met oog voor prestaties en elegantie. Ze zijn ongeveer vijf centimeter korter dan de Velop tri-band-oplossing en klein genoeg om overal neergezet te kunnen worden. Binnenkort is er ook een Velop-muurhouder beschikbaar om Velop hoog aan de muur te kunnen bevestigen of om planken of kastruimte vrij te houden voor een georganiseerd interieur.

De nodes werken samen als één Wi-Fi-systeem om betrouwbare draadloze verbindingen mogelijk te maken in het hele huis. Elke Velop-node is een krachtig dual-band AC1300-apparaat dat fungeert als hoofdnode of client-node voor Wi-Fi in het hele huis, en biedt gebruikers de toekomstbestendige technologie die ze nodig hebben als ze nieuwe of meer apparaten in huis halen. Individuele nodes kunnen draadloos verbinding maken of met een Ethernet-kabel worden aangesloten voor de snelste, meest betrouwbare verbinding. Dit is een zeer gebruikersvriendelijk en krachtig systeem dat werkt met slechts één Wi-Fi-netwerknaam en -wachtwoord voor naadloze, veilige Wi-Fi.

Toekomstbestendig thuisnetwerk

Velop combineert krachtige hardware, intelligente software, cloudfuncties en een gebruikersvriendelijke app. Dit biedt gebruikers een oplossing om hun thuisnetwerk toekomstbestendig te maken.

Enkele belangrijke voordelen:

 • Krachtige dual-band-technologie: Elke Velop-node is een dual-band AC 2×2 802.11ac Wave 2-apparaat met draadloze MU-MIMO-configuratie en een gezamenlijke snelheid van tot 1300 Mbps.
 • Echt modulair mesh-systeem: De nodes zijn gemaakt om met elkaar verbinding te maken via Wi-Fi of bedraad Ethernet, of een combinatie hiervan, voor de beste prestaties. Ze configureren zichzelf automatisch om de verbinding tot stand te brengen in allerlei verschillende opstellingen.
 • Intelligent Mesh™-technologie: Deze technologie is gericht op het vereenvoudigen van Wi-Fi-netwerken en optimaliseert end-to-end-prestaties. Het Velop-systeem past zich aan de Wi-Fi-behoeften van de gebruiker. Het herstelt en optimaliseert zichzelf om altijd en overal in huis snelle en goede Wi-Fi te leveren.
 • Velop dual-band en tri-band zijn volledig compatibel: Velop is het meest flexibele Wi-Fi-systeem. Gebruikers kunnen eenvoudig een Velop-systeem kiezen dat past bij de grootte van hun huis, hun internetabonnement of de slimme technologie in huis. Velop-gebruikers kunnen tri-band en dual-band nodes samen in één netwerk gebruiken. Het toevoegen van een dual-band node aan een bestaand tri-band mesh-netwerk is een betaalbare manier om de dekking uit te breiden.
 • Eenvoudige installatie via de app: Met de Linksys-app is het creëren en beheren van een netwerk eenvoudiger dan ooit.
 • SpotFinder-technologie: De plaats van elke node is bepalend voor de betrouwbaarheid van de verbinding. Tijdens de installatie helpt Velop bij het vinden van de beste plaats om de wachttijd te verminderen, de doorvoer te maximaliseren en het bereik en de signaalsterkte te verbeteren.
 • Velop werkt met Amazon Alexa: Velop biedt aangepaste opties voor Amazon Alexa om het gastnetwerk aan en uit te zetten en de aanmeldgegevens van het hoofdnetwerk en de gastnetwerken te herhalen.
 • Automatische updates: Velop blijft altijd up-to-date en goed beveiligd zonder dat u nieuwe hardware hoeft te kopen. Het systeem zoekt namelijk automatisch naar updates en zal de software bijwerken om nieuwe functies te ontsluiten, beveiligingsproblemen te verhelpen en prestaties te verbeteren, zodra deze beschikbaar zijn.
 • Superieure garantie en ondersteuning: Velop wordt geleverd met 3 jaar garantie en ondersteuning

Prijzen en beschikbaarheid:

Het Linksys Velop dual-band multiroom Wi-Fi mesh-systeem (verkrijgbaar als 1-pack, 2-pack en 3-pack) is naar verwachting vanaf eind mei 2018 verkrijgbaar bij alle grote (r)etailers in de Benelux. Introductieaanbieding: klanten in de EMEA-regio die een Linksys Velop dual-band-systeem kopen, ontvangen een gratis muurhouder voor elke node die ze aanschaffen. Bekijk voor meer informatie en voorwaarden de actiepagina.

 • Linksys Velop dual-band multiroom Wi-Fi mesh-systeem (1-pack) WHW0101 – 119,99 euro incl. btw
 • Linksys Velop dual-band multiroom Wi-Fi mesh-systeem (2-pack) WHW0102 – 219,99 euro incl. btw
 • Linksys Velop dual-band multiroom Wi-Fi mesh-systeem (3-pack) WHW0103 – 299,99 euro incl. btw

Reacties

Reageren
 1. Het is mijn persoonlijke ervaring dat Linksys altijd topkwaliteit producten levert en zijn goed beveiligd. Fungeert dit apparaatje eigenlijk dus als de draadloze wi-fi range extender?
  Het komt met meerdere opties, maar dat is wat ik haal uit het artikel als hoofdfunctie.

 2. Hallo Stef,

  Goed om te horen dat je zo enthousiast bent over Linksys.
  Een mesh systeem biedt inderdaad Wi-Fi dekking door de gehele woning, iets wat men vaak met een range extender ook wil bereiken. Het grote verschil tussen een mesh systeem als Velop en een setup met een range extender, is dat het multiroom Wi-Fi systeem echt werkt als 1 netwerk binnen je huis, waarbij alle nodes met elkaar communiceren en steeds de meest optimale verbinding voor jouw device bieden. Met mesh heb je één wachtwoord voor het gehele netwerk en wordt er gebruik gemaakt van seamless roaming; het systeem schakelt automatisch over tussen de nodes als je je door het huis beweegt, bijvoorbeeld tijdens het (video)bellen.

  Groet, Linda van Linksys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

Meet the future prepared met de nieuwe SDW 5000 DECT headset serie van Sennheiser

DSD Europe lanceert online werkplek in private cloud