in

Kingston voegt capaciteit van 128 GB toe aan versleutelde USB-drives

Kingston Digital Europe introduceert een optie tot 128 GB capaciteit, voor drie van zijn versleutelde USB-sticks. De drie drives behoren tot het complete portfolio aan versleutelde oplossingen voor klanten op elk niveau.

  • DataTraveler Locker+ G3: Automatische back-up van USB naar cloud
  • DataTraveler Vault Privacy 3.0: Betaalbare beveiliging op industrieel niveau
  • DataTraveler 4000 G2: FIPS 140-3-veiligheid en beheeropties

Regelgeving zoals de AVG heeft consumenten en organisaties bewuster gemaakt van gegevensprivacy en -bescherming. Nu steeds meer mensen thuiswerken, zijn extra opties voor databeveiliging noodzakelijk geworden. Wie de veiligheid van data eenvoudig wil garanderen, kan simpelweg versleutelde USB-flashdrives integreren in de dagelijkse werkzaamheden. Of het nu om persoonlijke, bedrijfs- of klantdata gaat, de juiste versleutelde schijf kan het verschil maken tussen gemoedsrust en constante zorgen over dataverlies.

  • De DataTraveler® Locker+ G3® (DTLPG3) beveiligt persoonsgegevens met dubbele bescherming: hardwareversleuteling en wachtwoordbeveiliging. Optioneel biedt de DTLPG3 cloud-back-up, zodat gebruikers de data op hun USB-stick automatisch bewaren op Google Drive™, OneDrive (Microsoft®), Amazon Cloud Drive, Dropbox of Box. Dankzij deze functie hebben ze de mogelijkheid om ook zonder de fysieke USB-stick nog toegang hebben tot hun data.
    De DataTraveler Locker+ G3 is eenvoudig in te stellen en gebruiksvriendelijk: er hoeft geen applicatie te worden geïnstalleerd en alle benodigde software en beveiligingsfuncties zijn ingebouwd. De stick werkt op zowel Windows als Mac, zodat gebruikers hun bestanden op verschillende apparaten kunnen openen, zonder telkens een programma te installeren.
  • De Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0 (DTVP 3.0) is een USB-stick die betaalbare, zakelijke beveiliging biedt met op hardware gebaseerde 256-bit AES-versleuteling in XTS-modus. Hij beschikt ook over een toegangsmodus ‘alleen-lezen’ om het risico op een malware-infectie te voorkomen. Met de DTVP 3.0 kunnen organisaties schijven afstemmen op hun interne IT-vereisten. Een tweede logo, serienummers, het aantal wachtwoordpogingen, de minimale wachtwoordlengte en productidentificatie voor integratie met standaardsoftware voor eindpuntmanagement (om de stick op een toegestane lijst te zetten) kunnen allemaal worden aangepast.

“Nu steeds meer mensen thuiswerken, wint draagbare databeveiliging aan belang. Bij Kingston zijn we blij dat we onze reeks versleutelde USB-oplossingen verder uitbreiden, zodat gebruikers hun beveiligingsvereisten in eigen handen hebben”, legt Ferdi Van der Zwaag, Business Manager bij Kingston Benelux, uit. “Binnen ons portfolio aan versleutelde schijven bieden wij hoge versleutelingsniveaus, snelle USB 3.0-prestaties en blokkering na 10 inbraakpogingen. Gebruikers kunnen er dus op rekenen dat hun data veilig is.”

  • Vanaf 27 juli is de DataTraveler 4000G2 (DT4000G2DM) beschikbaar, met FIPS 140-2 Level 3-certificering dankzij 256-bit AES-XTS-versleuteling. Een tweede logo, serienummers, het aantal wachtwoordpogingen, de minimale wachtwoordlengte en productidentificatie voor integratie met standaardsoftware voor eindpuntmanagement (om de stick op een toegestane lijst te zetten) kunnen allemaal worden aangepast. Optioneel kunnen IT-beheerders deze drive centraal beheren in overeenstemming met hun compliancevereisten en meer ondersteuning bieden via SafeConsole1. Dat is eenvoudig te activeren en stelt IT-professionals in staat om onder andere op afstand wachtwoorden en een apparaatbeleid te configureren en conformiteitscontroles te activeren. Deze krachtige hulpmiddelen maken de schijf eenvoudiger te integreren, gebruiken en beheren, zelfs op externe locaties.
    De DTLPG3 is verkrijgbaar in capaciteiten van 8 GB tot 128 GB2 en de DTVP 3.0 en DT4000G2DM in capaciteiten van 4 GB tot 128 GB2.

Voor al deze sticks geldt een garantie van vijf jaar met gratis technische ondersteuning. Meer informatie is te vinden op Kingston.com.

1 SafeConsole Secure USB Management Server Version 5.0.1 +, afzonderlijk te koop.
2 Een gedeelte van de vermelde capaciteit van een flash-opslagapparaat wordt gebruikt voor formatteren of andere functies en is dus niet beschikbaar voor dataopslag. Derhalve is de daadwerkelijke beschikbare capaciteit voor dataopslag minder dan staat vermeld op de producten. Ga voor meer informatie naar Kingston’s Flash Memory Guide op kingston.com/flashguide.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Summer must-have: GeoSmartPro brengt slimme ventilator naar Nederland

DigiTest: Smart Slide gordijnen