in ,

DigiTest: tado° draadloze temperatuursensor review

Dit accessoire van tado° is niet voor ieder huis geschikt, een studentenkamer bijvoorbeeld is namelijk net iets te klein voor twee slimme temperatuur metende thermostaten.

Vorig jaar hebben we de tado° Smart Thermostaat V3+ mogen reviewen en daar maken we nog steeds iedere dag gebruik van. De pushmelding dat het lijkt alsof er niemand thuis is en of we de modus ‘afwezigheid’ willen instellen helpt me daar regelmatig aan herinneren en blijft ideaal, stookkosten besparen!

Temperatuursensor

In het kort komt het er op neer dat je met deze extra tado° sensor de door jou gewenste temperatuur in je kamer super nauwkeurig kan bereiken. Nogmaals, dit gebruik je uiteraard niet in kleine kamers maar bij vrienden van ons waar ze een woon-eet-open-keuken zee van ruimte hebben, is deze sensor een ware toevoeging.

“Geen cold- of hotspots meer in huis dus”

Waar zij tegenaan liepen is dat op de plek waar de thermostaat hangt de temperatuur vaak al te hoog is terwijl je dan in het woongedeelte nog met een kleedje op de bank zat. Daar is door deze draadloze temperatuursensor nu dus een einde aan gekomen.
De sensor is eenvoudig te bevestigen aan de muur – of in ons geval op een standaard – op de plek waar je wilt dat de temperatuur wordt gemeten. In combinatie met de slimme knoppen van tado° kan je dan de ruimte (extra) laten verwarmen waar nodig en de temperatuur nauwkeurig aflezen. Geen cold- of hotspots meer in huis dus.

Uiteraard is de temperatuursensor ook in andere ruimtes in huis op te hangen en daar heeft het dezelfde functie. Check dit overzicht maar eens hoe we dit bedoelen:

Het design van de sensor is exact als de tado° thermostaat die al aan one muur hangt, lekker minimalistisch met één drukknop. De temperatuur lees je af na indrukken van deze knop of in de tado° app (uiteraard ook binnen HomeKit of vraag het anders even aan je smart home). Het voordeel van deze draadloze sensor ten opzicht van temperatuur meten via de slimme knoppen is uiteraard de afstand tot de radiator. In grotere ruimtes zoals ik eerder aangaf komt deze dus echt tot zijn recht.

Integraties

Je maakt deze tado° accessoire uiteraard onderdeel van je Smart Home om de verwarming te bedienen de met Apple HomeKit (Siri). Even de QR code scannen en de koppeling is tot stand gekomen. Via Google Assistant of Amazon Echo of IFTTT kan je uiteraard ook de koppeling maken en je tado° bedienen met spraak.

  • Meer informatie
  • CAP draadloze temperatuursensor: €79,99
  • CAP houder/standaard: €24,99

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Republic of Gamers kondigt ROG Phone 5-serie aan

Raspberry Pi Industrial Design Partner OnLogic onthult zijn eerste Industriële Raspberry Pi