in ,

DigiTest: Razer ManO’War

We hebben op onze redactie al een flink aantal headsets de revue zien passeren, echter nog geen van het bij gamers zeer bekende merk Razer – Daar komt nu verandering in want met de Razer ManO’War wireless headset kunnen we ons een paar dagen uitleven.

De ManO’War is de eerste draadloze headset van Razer en verwent ons ook maar gelijk met 7.1 virtual surround sound. Virtual surround is zoals het woord zegt ‘virtual’,

dus bestaat deze headset gewoon uit twee speakers welke op ingenieuze manier (zonder al te technisch te worden) het gevoel geven dat het geluid uit meerdere bronnen komt en dus het surround is. En eerlijk is eerlijk, na aansluiting op onze laptop krijgen we een mooi vol surround geluid.

Look en feel
De ManO’War ziet er in eerste instantie vrij fors uit, wat veroorzaakt wordt door de grote oorschelpen. Deze zijn echter zo zacht en zitten zo comfortabel dat het formaat er niet toe doet. Bovenop de gitzwarte (deels mat deels glans) headset vind je het logo van Razer en op de zijkant van de oorschelpen is het herkenbare beeldmerk verwerkt, welke heel subtiel oplichten in alle kleuren van de regenboog (Razer Chroma) wat een futuristisch en fraai effect geeft.

Zoals ik aangaf zit de headset erg comfortabel en is het aantal knoppen tot een minimum beperkt. Rechts een volumeregelwieltje en links eenzelfde wieltje voor het microfoon volume, een aan- en uitknop en USB-aansluiting om op te laden. In de linker oorschelp bevindt zich tevens de microfoon welke flexibel/buigbaar en eenvoudig in- en uit te schuiven is.

Aansluiting en geluid
De USB-dongel, welke nodig is om de headset draadloos te verbinden met PC/Mac of PS4, is verborgen in de rechter oorschelp en raak je bij vervoer dus ook niet snel kwijt. Met een druk op de dongel klikt deze los of vast. Vervolgens aansluiten op PC, software installeren en genieten maar. De meegeleverde verlengkabel (2 meter) voor de WiFi-dongel komt van pas als je USB aansluiting op een wat moeilijk bereikbare plek verstopt zit, bijvoorbeeld bij een PC onder een bureau of PS4 in een kast.

Over het virtuele surround geluid kan ik kort zijn, je bevindt jezelf midden in de game of film! Mooi diep geluid met goede bass en hoge tonen. De microfoon geeft ook een helder geluid zonder ruis of achtergrondgeluid. veertien uur lang kan je genieten van een volledig opgeladen headset, ruim voldoende voor een flinke game-sessie zou ik zo zeggen.

Conclusie
Waar ik in eerste instantie (door de Xbox groene verpakking/doos) hoop had dat de Razer ManO’War ook te gebruiken is op Xbox One was dit niet het geval. PS4-gamers hebben wel de mogelijkheid om de ManO’War aan te sluiten (plug-and-play) maar er dient vermeld te worden dat de headset dan alleen stereo geluid uitzend. De hoogwaardige 50 mm neodymiummagneet drivers zorgen dan achter ook voor een super geluid. Via de Synapse software is de headset overigens uitgebreid te tweaken naar eigen inzicht. Voor 180 euro heb je met de ManO’War een dijk van een headset.

 

Specificaties (of kijk hier voor meer informatie)

Headset:
– Frequency response: 20 Hz – 20 kHz
– Impedance: 32Ω at 1 kHz
– Sensitivity (@1 kHz): 112 ± 3 dB
– Input power: 30 mW (Max)
– Drivers: 50 mm, with Neodymium magnets
– Inner ear cup diameter: 60 mm / 2.36 in
– Connection type: Wireless USB Transceiver
– Wireless range: 12 m / 40 ft
– Wireless frequency: 2.4 Ghz
– Battery life: Up to 14 hours with Razer Chroma lighting / 20 hours without Razer Chroma lighting
– Approximate weight: 375 g / 0.83 lbs

Microfoon:
– Frequency response: 100 – 10 kHz
– Signal-to-noise ratio: > 60 dB
– Sensitivity (@1 kHz): -38 ± 3 dB
– Pick-up pattern: Unidirectional

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Atos uitgeroepen tot duurzaamste IT-bedrijf

De eerste virtualreality-smartphone van Vodafone