in

DigiTest: Teufel Cage gaming headphone review

In deze gekke Corona tijd zijn we met z’n allen meer thuis dan normaal. Zoals iedereen thuis zal merken, heeft dit heeft positieve en negatieven gevolgen. Bij ons is het gevalletje game-overlast er één die in het rijtje ‘negatief’ thuis hoort. Maar nu niet meer…

Het persbericht van de Teufel Cage headphone kwam zo’n maand geleden precies op tijd om snel een review exemplaar aan te vragen. Even geen geschiet en racegeluiden uit de kinderkamer terwijl we de komende tijd thuiswerken. Vandaar deze review in samenwerking met mijn oudste zoon van achttien.

Looks

Wat wil je als gamer naast hoge resolutie beelden? ‘Er een beetje cool uitzien als ik een headphone opzet tijdens het gamen met m’n vrienden’, zegt Damian. Dan zit je met de ‘Cage’ zeker niet voor joker, zien we wanneer we de doos openen. De robuust matzwarte headset met zachte grote oordoppen en aan de buitenzijden de herkenbare (rood opgloeiende beeldmerk T van Teufel). Subtiel detail zijn de Teufelrode draadjes richting de beugel met bovenop het Teufel logo. Bedieningsknoppen zijn fraai weggewerkt en er is ruimte voor de aansluiting van de USB-kabel naar PC of console en een microfoon. Het zachte kussen onder de hoofdbeugel zorgt ook voor een goed draagcomfort.

Installatie en features

Er een beetje cool uitzien is natuurlijk niet het belangrijkste van een headphone… Digital Surround 7.1 met een diepe bass en heldere hoge klanken lijken mij net iets belangrijker (en mijn zoon toch eigenlijk ook wel). Laat dat nu precies het geval zijn na aansluiten op de gamelaptop en de installatie van het Teufel Audio Center – dit stukje software zorgt er voor dat je de instellingen via equalizer naar je hand kan zetten en met de multifunctionele knop kan wisselen tussen geluidsprofielen.

Er een beetje cool uitzien als ik een headphone opzet tijdens het gamen…

De geïntegreerde geluidskaart stuurt de 40 mm lineaire HD-drivers aan en zorgt voor een virtueel surround sound als je game dat ondersteunt en dat geeft echt het gevoel dat je midden in de actie staat. Bij ons komt Los Santos in GTA V nóg meer tot leven dan het visueel al deed, goed geluid is écht een toevoeging. De zachte oorkussens (ook ideaal voor brildragers) maken Noice Canceling eigenlijk overbodig en via een tweede microfoon naast de HD microfoon wordt echoën op een intelligente manier onderdrukt. Mijn multitaskende zoon geeft aan dat hij ook wel gecharmeerd is van De Mixed Audio Play, hiermee kan je tegelijkertijd naar muziek op smartphone en PC/console luisteren en een telefoontje plegen.

Conclusie

Door de drie meter lange kabel is gaming op de console ook goed te doen aangezien je dan toch op een wat grotere afstand van je scherm zit. De ‘geluiden’ hier in huis zijn dus positief aangezien we nu niets meer meekrijgen van de gamende tiener… Ikzelf kan me dus concentreren op het uitwerken van deze review. Maar alle gekheid op een stokje, de Teufel Cage gaming headset is wat ons betreft voor € 169,99 (nu in de aanbieding voor € 99,99) een aanrader; good looks & good sound. Ik vergeet nog te zeggen dat de oordoppen eenvoudig te verwijderen en schoon te maken zijn.

Meer informatie: www.teufelaudio.nl

Specificaties

Luidsprekers
Opbouw behuizing: Gesloten
Impedantie: 32 Ohm Ohm
Frequentiebereik van/tot: 20 – 20000 Hz Hz
En verder…: 40-mm-Mylar-Töner
Opbouw behuizing: Geschlossen
Materiaal behuizing: Aluminium, Kunststoff
Afwerking behuizing: Aluminium, Kunststoff
Geschikt voor AV-receiver: Ja

Aansluitingen
7.1 USB-geluidskaart: Ja
Minijack ingang 3,5 mm: 1
Microfooningang 3,5 mm: 1
1x Micro-USB aansluiting

Elektronica
Equalizer: Ja
Geïntegreerde DSP: Ja

Kabel
1,5 m Klinkenkabel und 3 m USB-Kabel

Afmetingen
Gewicht: 340 g
Diepte: 9,40 cm
Breedte: 16,00 cm
Hoogte: 20,50 cm

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Exertis voegt BARCO toe aan portfolio

Sony introduceert draadloze noise-cancelling sport-headphones WF-SP800N