in

DigiTest: gaming-headset ZOLA van Teufel review

Normaal gesproken ben je bij de producten van Teufel het bekende zwart rode kleurgebruik gewend. Bij de gaming-headsets uit de ZOLA-lijn is dat duidelijk anders.

Natuurlijk gaat het bij een headset om het geluid, maar hoe leuk is het om je favoriete kleur op je hoofd te gebruiken tijdens het gamen. Je zoon of dochter zal zeker bekijks hebben tijdens het online gamen met vrienden. ZOLA your world zeggen ze bij Teufel.

Looks

Zo saai en minimalistisch als de verpakking is, zo kleurrijk is de ZOLA gaming-headset lijn. En dat is geheel in de trend van tegenwoordig, een milieubewuste verpakking zonder grote kleurrijke overdozen met plastic daarin. Er is verder goed nagedacht over hoe deze headsets worden verstuurd, er zijn namelijk twaalf variaties mogelijk. In ons geval zijn we voor de groene oorkussens en covers gegaan met een zwarte basis. De gekleurde onderdelen zitten los verpakt van de headset in de doos en kun je zelf bevestigen, op deze manier hoeft Teufel dus ook geen twaalf versies op voorraad te houden, handig.

De headset ziet er super strak uit en de kleurcombinaties hebben lichte kleurverlopen waardoor alles goed bij elkaar past. De bekende T op de producten van Teufel ziet er ook fraai uit, welke kleurstelling je ook gekozen hebt.

Aan de linker oorschelp bevestig je de los meegeleverde buigbare microfoon en tevens de kabel voor stroomvoorziening. En ja, ook het microfoon plofkapje is in de gekozen kleur. Verder zijn er geen bedieningsknoppen aanwezig op de headset, wel aan de stroomkabel.

Comfort

De hoofdtelefoon is lekker licht en de hoofdband en oorkussen voelen prettig aan, niet te groot en niet te klein. Daardoor is de ZOLA zowel geschikt voor kinderhoofdjes als voor volwassenen. Aangezien je de microfoonarm zelf kunt bevestigen hoef je de headset dus niet alleen voor gaming te gebruiken, verwijder de microfoon en je kan gewoon de straat op en naar muziek luisteren.

Geluid

De ultralicht 40mm lineaire drivers zorgen voor een mooi diep en krachtig geluid vol met bass. Maar ook in de midden- en hoge tonen is het geluid mooi waardoor het fijn gamen is, maar ook films en muziek klinken goed. Met een usb verbinding met de pc ervaar je zelfs headphone DTS X2.0 geluid voor 7.1 surround sound! En dat klinkt echt fenomenaal… je bevindt je middenin de actie en dat heeft mooie voordelen tijdens het gamen zoals we weten. Er is ook een gewone 3.5 koptelefoonaansluiting waardoor je de ZOLA op vrijwel alle bronnen kan aansluiten. De HD-condensatormicrofoon zorgt ervoor dat je vrienden je loud and clear kunnen horen.

Via de afstandsbediening aan de aansluitkabel kan je eenvoudig het volume regelen of de microfoon aan- en uitzetten of activeer je via de dongel het surroundgeluid. Tevens is de ZOLA voorzien van het Teamspeak-certificaat en dus ook geschikt voor de thuiswerkers van tegenwoordig.

Het Teufel Audio Center voor de ZOLA

De gratis softwareoplossing Teufel Audio Center biedt pc-gamers toegang tot diverse configuratiemogelijkheden voor het geluid en de microfoon. De in de USB-dongle geïntegreerde geluidskaart maakt het mogelijk om gebruik te maken van DTS Headphone:X®2.0. Dit draagt bij aan een indrukwekkende 7.1 binaurale surround sound op de pc.

Conclusie

Voor een CAP van €129,99 is de Teufel ZOLA in dit prijssegment een topper en door de kleurcombinaties helemaal naar je hand te zetten. Niet alleen voor gamers dus en zeker niet alleen voor kinderen. Met het handige bevestigingssysteem kun je de gekleurde onderdelen altijd nog een keer vervangen mocht je daar behoefte aan hebben.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Datagestuurde innovatie ontmoet duurzaam pc-ontwerp: Concept Luna’s Evolution

Een op drie werkenden slaat kerstborrel het liefst over