in

DigiTest: Razer Kaira wireless Xbox headset review

Voor coole hoogwaardige gaming headsets moet je sinds jaar en dag bij Razer zijn. Van PC tot console varianten, het is maar net hoe diep je in de buidel wil tasten.

Als je net vijfhonderd euro hebt neergeteld voor de nieuwe Xbox Series X en je bent in een gekke bui en neemt er nog een paar spellen bij is je bankrekening wel zo’n beetje geplunderd. Daar heeft Razer over nagedacht; zij komen met een betaalbare headset speciaal voor de Xbox Series X/S (en Xbox One) die er ook nog eens goed uit ziet!

Looks

Zoals je gewent bent van Razer zien de producten er altijd strak uit met de herkenbare groene steunkleur, dat Xbox bezitters wel móét aanspreken. Zo ook de matzwarte Kaira, groene bekleding bij de verstelbare hoofdbeugel en oorschelpen met uiteraard de groene (dit keer niet oplichtende) logo’s aan de zijkant. De microfoon is niet inklapbaar en dat heeft als voordeel dat de met traagschuim beklede oorschelpen wat kleiner zijn dan bijvoorbeeld de Razer Nari headset. Zelfs bij mijn zoon Maxx (van negen) past deze goed, waar sommige andere headsets toch altijd wat lomp ogen bij kinderen.

De Kaira voelt licht maar niet fragiel, zit lekker op je hoofd en niet te strak zodat je heel wat uurtjes kunt gamen zonder last te krijgen van je oren of bovenkant van je hoofd. De bekleding van de oorkussens zorgt er ook voor dat zweet geen kans krijgt tijdens verhitte game-sessies.

Specs

Zoals gezegd is de Razer Kaira speciaal voor Xbox gemaakt en dat heeft als voordeel dat je geen adapter of kabeltjes nodig hebt om de headset aan te sluiten. Simpelweg op de pairing knop van de Xbox en hoofdtelefoon drukken en voilà, verbinding is gemaakt. Hetzelfde knopje heeft vervolgens een extra functie en dat is switchen tussen vier verschillende EQ voorinstellingen. Deze instellingen zijn ook nog te finetunen in de Razer Headset Setup voor Xbox app. Op de rechter oorschelp bevindt zich ook nog een wieltje voor het master volume. Aan de linkerzijde regel je de volume van de microfoon en er zijn twee knopjes voor power en het ‘muten’ van je microfoon.

Simpelweg op de pairing knop van de Xbox en hoofdtelefoon drukken en voila, verbinding is gemaakt

De door Razer ontwikkelde Titanium 50mm drivers geven een mooi vol geluid met flinke bass, tevens blijft het stemgeluid van je vrienden duidelijk en helder hoorbaar. Check hier maar eens wat de verschillen zijn met ‘normale’ drivers.

De andere kant op ben je ook goed verstaanbaar, waar deze headset geen noicecanceling heeft geld dat wel voor de microfoon, een Hyperclear Cardioid microfoon noemt Razer dit.

De batterij gaat tot vijftien uur mee en dat lijkt me ruim voldoende voor een dag of avond/nacht gamen, opladen doe je vervolgens met een meegeleverd USB-3 kabeltje. Mocht je het willen is de Kaira via een Xbox Wireless Adapter voor Windows 10 ook aan te sluiten op een PC en maakt dan gebruik van Windows Sonic Surround geluid.

Conclusie

Bij ons thuis zijn we – zoals zovelen – nog niet in het blijde bezit van een Xbox Series X maar doen het nog gewoon met een ‘One’, geen probleem gelukkig. Maar de gedachte dat deze headset straks ook te gebruiken is voor de nieuwe Xbox is wel fijn. Voor € 120,- heb je een super headset  waarmee je niet voor lul zit. Er is trouwens ook de mogelijkheid om tot vier Razer Kaira headsets aan te sluiten op één Xbox.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ring introduceert Ring Alarm Outdoor Siren en stijlvolle, personaliseerbare thuisbeveiliging met de nieuwe generatie Ring Alarm

Introductie Amazon Warehouse