in

DigiTest: Overal een feestje met de Fiesta Disco van Trust!

Draadloze speakers zijn er in allerlei soorten en maten maar nog nooit zag u een exemplaar als ons testmodel van Trust; een speaker en discoshow in één! De Fiesta Disco tovert iedere kamer met gemak om tot feestlocatie.

Deel deze DigiTest vóór 31 december op Twitter en/of Facebook en mail je gegevens naar redactie@digitailing.nl o.v.v. Trust DigiTesten maak kans op een Fiesta Disco speaker! ~ inschrijving gesloten, met de winnaars is persoonlijk contact opgenomen ~ 

Ons ‘testpanel’ bestaat uit een senioren voetbalelftal dat zijn wedstrijden iedere zaterdag op een zeer bedenkelijk niveau afwerkt ergens in de Zuid-Hollandse polders. Zij waren aangenaam verrast toen onze redacteur (speler van dit team) met de Fiesta Disco het kleedlokaal binnenstapte. Voor de wedstrijd tijdens het omkleden even een muziekje om in de juiste stemming te komen is natuurlijk altijd lekker. Na de warming-up werd alvast eventjes de de microfoon getest toen de coach de opstelling prijsgaf. Voor we de weide betraden werd er door één van de spelers de belofte gedaan dat hij ‘een moppie’ zou zingen mocht er eindelijk weer eens gewonnen worden; we gingen dus tot het bot toe gemotiveerd het veld in!

De overwinning werd met afgetekende cijfers behaald (6-1) dus de ‘DigiTest’ kon beginnen… Meteen bij het betreden van de kleedkamer wordt er via bluetooth verbinding gemaakt tussen een smartphone en de Fiesta Disco. Dit neemt amper tijd in beslag, bij het pairen verschijnt al bijna direct ‘Fiesta Disco’ tussen de beschikbare apparaten. De microfoon bevindt zich nog in de daarvoor bestemde poort aan de voorzijde en hoeft met de schakelaar alleen nog maar aan gezet te worden. De DJ van dienst kiest als disco-thema voor de fullcolour discolichten en op het moment dat de eerste tonen van de hit van wijlen André Hazes’ zoon klinken is het één groot feest in de kleedkamer. Het volume staat net niet op de hoogste stand wat het mooiste geluid geeft in combinatie met de microfoon die wél op maximaal volume staat. Wat (alcoholische) versnaperingen erbij en het bleef nog lang gezellig na de wedstrijd!Uiterlijk en accessoires
Wat natuurlijk meteen opviel bij het openen van de doos was de (halve) discobol die zich bovenop het apparaat bevindt; een doorzichtige, in discobol-vorm geslepen lichtkoepel van hard plastic. De discobol heeft drie standen; random fullcolour, synchroon fullcolour en synchroon witte lichtstralen. Bij de laatste twee opties reageert de discolamp op het ritme van de muziek. Er kan uiteraard ook gekozen worden om geen discolicht te voeren. Op het bedieningspaneel aan de voorzijde vind je naast de volumeregelaar ook meerdere aansluitingen. Naast de al genoemde poort voor de meegeleverde microfoon zijn dit de aux-ingang en een 5W usb-charger waarmee je dus gelijktijdig je telefoon kunt opladen terwijl je muziek draait.  Aan de achterzijde bevindt zich de power-button en de ingang om de speaker op het netstroom aan te sluiten.

De behuizing ziet er degelijk uit en met een kleine 12 kilo is ie prima te verslepen. Aan de zijkanten bevinden zich handvatten waarmee je ‘m makkelijk in en uit huis of de auto tilt. Handiger nog is de uittrekbare trolley-handgreep en de wieltjes waardoor je ‘m gemakkelijk overal achter je aan trekt.

Geluid en kracht
De Fiesta is na negen uurtjes aan het netstroom volledig opgeladen en gaat dan volgens Trust tot vijftig uur mee. Een kleine kanttekening is hierbij toch wel het vermelden waard; de acuurduur is afhankelijk van het gevoerde volume en het gebruik van de discolichten. Maar in vergelijking met soortgelijke speakers bevat de Fiesta Disco een heel aardige accu.
De geluidskwaliteit kan beter vinden wij van Digitailing. Vooral als het volume op maximaal staat gaat de geluidskwaliteit achteruit. Maar met z’n 50 watt vermogen hoeft ie uiteraard niet altijd volluit om een aardige ruimte van muziek te voorzien.

Conclusie
Zeker voor gemiddeld grote ruimtes is dit een zeer leuke draagbare bluetooth-speaker. In no-time tover je iedere ruimte om tot een feestlocatie. Maar ook voor kinderkamers is dit een uitstekend apparaat, ik zie mijn nichtje van vijf al met de tonen van K3 meezingen! Eigenlijk ontbreek er, naar onze bescheiden mening, alleen een goede equalizer om het geluid naar een wat hoger niveau te tillen. Maar voor een CAP van € 239,- krijgt u wél een uitstekende speaker met disco- én karaoke-mogelijkheden. Bij mijn voetbalelftal is de Fiesta Disco in ieder geval al niet meer weg te denken, iedere uit- en thuiswedstrijd komt ie weer tevoorschijn!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ontdek de speciale kracht van Nacons Revolution in een BERESTERKE video!

Nederlanders shoppen deze feestdagen voor 301 miljoen euro bij buitenlandse webshops