in ,

Digitest & winactie: Tile Mate & Tile Pro

Tile, de populaire en bekende bluetooth tracker heeft twee ‘nieuwe’ tegeltjes op de markt gebracht, want eigenlijk zijn ze in een nieuw en improved jasje gestoken. Wij testen ze én geven jou de kans er één te winnen!

Voor wie wel bekend is met het principe bluetooth tracker maar niet met de Tile volgt nu een kleine introductie. Waar je een gewone bluetooth tracker bevestigd aan bijvoorbeeld je sleutelbos en in de bijbehorende app op een knopje drukt wanneer je deze niet kan vinden, werkt de Tile ook andersom. Heb je wel je sleutelbos maar is je smartphone onvindbaar op het moment dat je net weg wilt gaan, druk je op de Tile en geeft je telefoon een signaal van onder bijvoorbeeld de bankkussens of de stapel wasgoed, zelfs als je de smartphone in stille modus hebt staan!

Twee nieuwe varianten

Tile brengt nu twee ‘nieuwe’ varianten op de markt; de Mate en de iets grotere maar krachtigere Pro. Beide versies bestonden al maar hebben een sterke upgrade gekregen, zowel qua features als design. Zo is de range of reikwijdte waarin je bereik hebt tussen je device en de Tile voor beide modellen groter geworden en ook het volume dat de Tile uitzend wanneer je de zoekknop indrukt. Hierdoor zijn ze wel iets zwaarder geworden maar met een gewicht van respectievelijk 7,5 en 15 gram hebben we het alsnog nergens over en zul je de gewichtstoename niet merken. Waar de Pro in gewicht dus het dubbele is van de Mate is dit ook in range het geval. De Mate heeft een range van 45 meter en de Pro dus 90 meter. Qua geluid doen de twee niet veel voor elkaar onder. Nog altijd zijn de Tiles heel simplistisch vormgegeven Bluetooth trackers, hetgeen vooral Apple liefhebbers aanspreekt. Wit of zwart, voorzien van slechts één knop en een gat waarmee je ‘m aan je sleutelbos, camera of bijvoorbeeld tas kunt bevestigen.
Het grootste verschil ten opzichte van de oudere modellen – deze zijn overigens niet langer verkrijgbaar – is de batterij. Beide modellen beschikken nu over een vervangbare cell batterij (CR2032) waar er eerst gebruik werd gemaakt van vaste batterij die gemiddeld een jaar meeging. Hierna kreeg je de melding dat je de Tile moest vervangen, een duur geintje en niet heel goed voor het milieu. Dat is nu dus verleden tijd.

Tile installeren of vervangen

Wij van Digitailing maken al tijden gebruik van de Tile dus wij moesten die van ons vervangen. Of je nu een nieuwe aanmeldt of vervangt, het is peanuts. Je installeert de Tile app en maakt een account aan. Vervolgens druk je op de Tile om ‘m te activeren en de rest wijst vanzelf. Kies een passende naam zoals ‘Keys’ of voorzie de Tile zelf van een naam. Een Tile vervangen of toevoegen is ook heel makkelijk, je drukt op het plusje en doorloopt vervolgens de stappen. Alle Tiles zie je vervolgens in je overzicht. Je hebt de keuze uit acht verschillende ringtones dus je kan per Tile een ringtone kiezen en ze zo makkelijk van elkaar onderscheiden.

Tile, Digitailing, Pro, Mate, toevoegen, lost-and-found

Netwerk

Het grootste voordeel ten opzichte van andere bluetooth trackers is de zogenoemde lost-and-found community. Ben je je sleutels kwijt zoals ik laatst, klik je in de app op de desbetreffende Tile en zie je de locatie waar deze voor het laatst gezien is, door jou óf door een andere Tile-gebruiker. Doordat alle Tiles met elkaar communiceren in één netwerk kan het dus ook zo maar gebeuren dat er een locatie aangegeven wordt waar jij helemaal niet geweest bent maar bijvoorbeeld je dure camera zich op dat moment wél bevind. In mijn geval zag ik dat mijn sleutels zich bevonden bij de plaatselijke voetbalclub. Eenmaal daar aangekomen was het zoeken ook gemakkelijk, de app geeft aan of je dichterbij komt of juist van je verloren spullen afloopt. Een soort warm-koud spelletje dus maar dan tussen jou en de app…

Winnen

Tile stelt twee Mate’s en twee Pro’s beschikbaar voor onze lezers! Wat moet je doen om kans te maken? Like Digitailing op Facebook en deel dit bericht via je Social Media + mail je naw gegevens naar redactie@digitailing.nl. Deelnemen kan tot maandag 19 november 2018, met de winnaar wordt persoonlijk contact opgenomen. ~ Inschrijving gesloten! We feliciteren o.a. Ester van der Doef & Johan Vlieger met de gewonnen prijzen! ~

Ga voor meer informatie naar de Tile-site.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiFocus: Black Friday en Cyber Monday in 2018 voor het eerst groter dan Kerst

Nederlandse consument kijkt online tv-series voornamelijk op mobiel