in , ,

DigiTest: niets meer kwijt met de Tile PRO Trackers

Het kickstart-succesverhaal van de Tile Bluetooth-trackers gaat maar door, sinds augustus dit jaar werd de Tile PRO serie geïntroduceerd. Hier op de redactie hebben we de Tile Sport en Tile Style al enige tijd aan onze sleutelbos hangen.

De nieuwe Tiles zijn waterbestendig, hebben een dubbel zo groot bluetooth-bereik en maken twee keer zoveel lawaai als hun voorgangers, wordt beloofd. Nu kunnen we dit niet vergelijken maar geloven het direct!

Looks & feel

Beide nieuwe Tiles hebben een strak design en misstaan zeker niet aan bijvoorbeeld een sleutelbos, portemonnee of cameratas. De Tile Sport heeft een wat donkere leisteenachtige afwerking met een grafieten ring, iets ‘mannelijker’ zeg maar. Een licht geribbeld oppervlak met een champagne-goudkleurige ring kenmerkt de Tile Style versie, beide met het Tile-logo subtiel aan een zijde en in de linkerbovenhoek een uitsparing om de Tile te bevestigen aan je waardevolle spullen.

Ongeveer vier x vier centimeter, +/- 12 gram en nog geen 6mm dik zijn de Bluetooth-trackers. We hebben ze tijdens het afwassen een tijdje ‘kopje onder’ gehouden en dat leverde geen problemen op. Volgens de fabrikant is de Tile Sport zelfs tot 30 minuten op 1,5 meter diepte waterproef. Het waterproef zijn van de Tiles heeft waarschijnlijk wel tot gevolg dat het niet mogelijk is om de batterij te vervangen, wat me vervolgens op het enige nadeel brengt; de tracker gaat hierdoor maar één jaar mee en is dus een soort wegwerpartikel met houdbaarheidsdatum.

Gebruik & gemak

We downloaden de gratis Tile-app op onze iPhone en koppelen de Sport, super eenvoudig en snel. De Tile werkt twee kanten op, dus wanneer je op je telefoon de ‘find’ knop indrukt begint de Tile te rinkelen (tussen de 60 en de 90 meter bereik en ongeveer 98 decibel). Als je op de Tile zelf op het logo dubbelklikt begint je telefoon (of bijvoorbeeld Smartwatch) een melodie af te spelen, erg handig als je wel eens je sleutels of juist je telefoon even kwijt bent! Buiten bereik kun je de laatst gevonden locatie bekijken en via Google Maps proberen om in de juiste richting te zoeken.

“De Tile PRO heeft me al heel wat minuten en zorgen bespaard de afgelopen maand”

Tile-app

Alle Tile-bezitters helpen mee om je verloren bezit terug te vinden. Dit gebeurt gelukkig ongemerkt en zonder dat de privacy in gevaar komt. Doordat alle Tiles met elkaar communiceren kan het zijn dat een andere Tile-gebruiker langs je zoekgeraakte sleutelbos loopt en deze een ‘stil’ locatiesignaal verstuurd waardoor je op het goede spoor wordt gebracht. Google Assistant en Amazon Alexa werken ook samen met de Tiles, de enige die niet wil communiceren is Siri (Apple staat Bluetooth-trackers niet toe).

Conclusie & prijs

Heerlijk als een gadget doet wat het beloofd! De Tile PRO heeft me al heel wat minuten en zorgen bespaard de afgelopen maand en ik heb er ook nog eens heel wat speurvrienden bij gekregen, de hele Tile-community (grootste Lost & Found-community ter wereld) kan je namelijk betrekken bij je zoektocht. Ik weet wel welk kado er voor mijn vriendin onder de kerstboom ligt dit jaar…

Zowel Tile Sport als Tile Style hebben een adviesprijs van 37,95 euro per stuk; 59,95 euro voor twee stuks.

Reacties

Reageren
  1. Gewoon niet je zooi kwijtraken is natuurlijk veel slimmer en eenvoudiger. Niet ondoordacht maar dingen ergens neergooien, maar even blijven nadenken bij wat je doet bespaart je een hoop tijd, stress en geld (dit soort gadgets hoef je dan namelijk niet te kopen).

    • Hahaha… Dat is wel heel makkelijk gezegd Steven 😉 maar ik ga het aan m’n collega doorgeven! Voor mensen die net ff wat warriger zijn dan jij is dit toch echt een handige gadget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Werknemer voelt zich niet verantwoordelijk voor vertrouwelijke informatie

Mannen kiezen vaker voor gemak bij online Sinterklaasinkopen dan vrouwen