in ,

DigiTest: Jooki – Slimme muziekspeler voor kinderen

Dorus Draak, Simon Spook en zijn vriendjes vermaken mijn zoon al dagenlang met de muziek die hij leuk vindt, maar papa blijft wel de baas!

In 2015 werd het Belgische Muuselabs opgericht door drie voormalig Google-, Huawei- en Barco-medewerkers. Het feit dat de drie bovenal toegewijde vaders zijn stond aan de basis van de Jooki speaker; ontstaan uit pure frustratie altijd maar de DJ te moeten spelen voor de kinderen.

Wat doet Jooki?

Met speels gemak kunnen kinderen de muziek luisteren waar ze zelf zin in hebben. Door het plaatsen van verschillende figuurtjes op de speaker begint deze direct de gekoppelde tracklist af te spelen. Standaard worden er 5 figuurtjes meegeleverd die wij hebben omgedoopt naar Dorus Draak, Simon Spook, Victor Vos, Robbie Ridder & Wanda Walvis. Het is ook mogelijk om extra tokens toe te voegen en daar een sticker op te plakken of je kinderen zelf een sticker te laten inkleuren. Bezoek de Jooki shop en bestel er zoveel als je wilt.

En werkt het?

Zo eenvoudig als hierboven beschreven werkt het zeker voor de kinderen. De aan ons toegestuurde Jooki had al muziek gekoppeld aan alle figuurtjes en deze spelen direct af. Het gaat hier dan om de lokale muziek welke dus echt op het interne geheugen (uitbreidbaar met microSD kaart tot 32GB) van de Jooki is geplaatst. Maar in een tijd van streaming muziekdiensten is het wel zo fijn dat Spotify en Deezer ook ondersteunt worden en ook dit werkt heel eenvoudig. Na het koppelen van je Jooki aan het thuisnetwerk wordt deze herkend door de Jooki App en kan je bijvoorbeeld je (premium) Spotify account koppelen. Zo speelt Dorus Draak bij ons de ‘Happy Hardcore Classics’ afspeellijst af aangezien Maxx (7 jaar) nogal van ‘boom boom’ muziek houdt. Om hem toch nog een beetje de goed kant op te sturen qua muzieksmaak heb ik aan Robbie Ridder wat relax muziek gekoppeld welke ik zelf heb samengesteld. Viktor Vos gaat voor ‘Kinderen voor Kinderen’ en Wanda Walvis neemt de nieuwe muziek van deze week voor hem mee.

Nog meer mogelijkheden?

Het is ook mogelijk om naast de streaming diensten eigen muziek toe te voegen via de App, helaas lukt dit nog niet op via mijn iPhone net als het toevoegen van luisterboeken (nog) niet werkt via de iPhone. Wel kan je een radio stream toevoegen uit een voorkeurslijst of via url welke je zelf toevoegt. De App werkt overing wel perfect op Android telefoons/tablets of via de web omgeving my.jooki.rocks via je computer. Via de instellingen in de app blijf je de baas over het volume door het maximum aan of uit te zetten en kan je de Jooki op afstand uitschakelen. De Jooki is voor ieder kind makkelijk draagbaar en zal dus ook de kinderkamer wel eens verlaten… Ben je het niet eens met de muziekkeuze van je kind kun je heel gemakkelijk een koptelefoon aansluiten zodat papa – of de rest van de gezin – er geen last van heeft.

Conclusie

De Jooki heeft vrolijke kinderkleuren, net als de meegeleverde figuurtjes. Alles kan tegen een stootje en werkt erg makkelijk voor de kinderen. Het opstarten van het apparaat duurt wel wat lang (+/- 50 seconden) maar er kan dan wel alvast een figuurtje geplaatst worden welk direct begint te spelen als de Jooki opgestart is. Na volledig opladen (met het naar mijn mening te korte usb kabeltje) houdt de Jooki het zo’n 8 uur vol en alle belangrijke muziekbestanden worden ondersteunt voor afspelen. Reist de vraag of je € 200,00 wilt betalen voor deze kindvriendelijke speaker. In de winkel zijn overigens nog meer figuurtjes te bestellen mocht er onverhoopt toch eentje sneuvelen.

Meer informatie: Jooki website

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0
alertonline infographic

Nederlanders zetten eigen digitale veiligheid op een laag pitje

OnePlus vestigt zich in Nederland