in

Analoog op digitaal apparaat aansluiten? Zo doe je dat

Waar er vroeger vooral analoge apparaten verkocht werden, zien we tegenwoordig vrijwel alleen nog maar digitale apparaten. Toch betekent dit niet dat er helemaal geen analoge apparaten meer gebruikt worden.

Nee, want sommige mensen maken nog gebruik van oude apparaten. Jouw televisie kan bijvoorbeeld nog analoog zijn. Heb je een soundbar gekocht en wil je deze hierop aansluiten? Dan kan dit voor problemen zorgen. Dit betekent overigens niet dat je direct een nieuwe televisie moet kopen. Nee, want je kunt analoge apparaten namelijk op digitale apparaten aansluiten. Wij vertellen je in deze tekst hoe je dat doet.

Gebruik een converter

Wie een analoog signaal om wil zetten naar een digitaal signaal heeft niet voldoende aan een simpel kabeltje. Hier heb je namelijk een converter voor nodig. Het analoge signaal moet namelijk omgezet worden naar een digitaal signaal. Als dit niet gebeurt, kan het digitale apparaat het signaal namelijk niet ontvangen. Zet je een converter tussen de twee apparaten? Dan kan een digitaal apparaat probleemloos een analoog signaal ontvangen. Dankzij dit apparaatje is het dus niet nodig om een nieuw apparaat te kopen. Hierdoor bespaar je aanzienlijk in de kosten. Een analoog apparaat is immers aanzienlijk goedkoper dan een nieuwe televisie.

Let goed op welke converter je koopt

Heb je een converter gevonden waarmee je een analoog op een digitaal apparaat aan kunt sluiten? Schaf deze dan niet direct aan. Je moet namelijk weten dat er verschillende soorten converters zijn om een analoog signaal om te zetten naar een digitaal signaal. Om hier wat meer duidelijkheid over te geven, zetten we hier twee opties op een rijtje.

  • Scart naar HDMI

    Oude apparaten beschikken vaak over een Scart-uitgang. Hierdoor is het niet mogelijk om hier een nieuw apparaat op aan te sluiten. Nieuwe apparaten hebben over het algemeen namelijk een HDMI-uitgang. Om zo’n analoog apparaat op een digitaal apparaat aan te sluiten, heb je een Scart to HDMI converter nodig. Op de ene kant van deze converter sluit je een Scart-kabel aan en op de andere kant een HDMI-kabel. Hierdoor wordt het analoge signaal omgezet in een digitaal signaal, zodat het ook op nieuwe apparaten afgespeeld kan worden. Om gebruik te kunnen maken van een Scart naar HDMI converter moet je de converter overigens wel aansluiten op het stroomnet.

  • VGA naar HDMI

    Oude computers en beeldschermen zijn vaak voorzien van een Scart-uitgang. Niet gek dat je een Scart-kabel nodig hebt als je deze apparaten op elkaar aan wilt sluiten. Je hebt niets aan zo’n kabel als je een apparaat met VGA-uitgang op een apparaat met HDMI-uitgang aan wilt sluiten. Toch kun je deze apparaten wel degelijk met elkaar verbinden. Hoe? Met behulp van een VGA naar HDMI converter Deze converter is voorzien van een HDMI-stekker en een blokje waarin je een VGA-kabel kunt steken. Doordat een analoog signaal hiermee wordt omgezet naar een digitaal signaal, kun je bijvoorbeeld een oude computer op een nieuwe monitor of televisie aansluiten.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Logitech brengt bedrade earbuds uit voor de zakelijke markt in de Benelux

Tweedehands kerstcadeau populair dit jaar