in

DigiTip: Topkwaliteit HDMI kabels zonder high-end prijs

Wil je je 4K televisie perfect aansluiten en toch niet de hoofdprijs te betalen kijk dan eens naar de HDMI kabels van RU connected. RU connected combineert slimme ontwerpen en goede materialen voor kabels die het signaal perfect overbrengen. En dit ook blijven doen.

Het doel van RU connected is high-end toegankelijk maken voor iedereen. Heb je net nieuwe apparatuur gekocht en wil je hier het beste uithalen, dan is het belangrijk dat je alles ook goed aansluit.

Gebruik je te goedkope of bijgeleverde kabels dan loop je de kans dat je niet het beste uit je aankoop haalt, of zelfs te maken krijgt met storingen. Dit doordat de gebruikte materialen en de kwaliteitscontrole hiervan wisselend is.
Kies je voor high-end kabels van de gevestigde merken, dan krijg je meestal producten van goede kwaliteit. De marges op deze producten zijn echter zeer hoog. Zowel het merk, als de importeur, als de verkoper moet hieraan verdienen. Wat resulteert in weliswaar een goed product, maar met een mindere prijs/kwaliteit verhouding.

RU connected maakt geen gebruik van tussenhandel, dure verpakkingen en marketingcampagnes. Waardoor je enkel betaald voor een goed product.

Alle kabels van RU connected kan je binnen 100 dagen retourneren, hebben 5 jaar garantie en worden direct vanuit Nederland verstuurd.

Dunne HDMI kabel – perfect voor 4K

Waarom kiezen voor deze dunne en flexibele HDMI kabels? De originele RU connected HDMI kabels zijn door de platte kabel en volledig metalen connector bijzonder degelijk. Hierdoor zijn ze echter niet voor elke situatie geschikt.

Op basis van jaren aan feedback, van jullie, onze klanten, hebben we het perfecte alternatief gemaakt voor onze standaard kabel.

Een HDMI kabel die perfect is als je weinig ruimte achter je apparatuur hebt, makkelijk weg te werken is en qua kwaliteit niet onderdoet voor de originele RU connected HDMI kabel.

Deze kabel is:

 • Dun – een 4,3 mm dunne kabel.
 • Flexibel – zo flexibel mogelijk gemaakt, daarom hebben we de gevlochten kous weggelaten.
 • Korte connector – de connector is slechts 18 mm lang en heeft een CNC gefreesde aluminium behuizing.

Zonder compromissen op:

 • Afscherming – de kabel is dubbel afgeschermd. Deze afscherming van de kabel gaat over in een metalen behuizing die de connector volledig omkapseld. Zo maken storingen van buitenaf geen kans.
 • Materialen – OCC koperen aders, vergulde contacten en HDMI connector, CNC gefreesde aluminium behuizing.
 • 4K – deze HDMI kabels kunnen de volledige HDMI 2.0b specificatie aan. En zijn dus geschikt voor 4K @ 60 Hz met HDR of 4:4:4. De volledige 18 Gbps van HDMI 2.0b.

Bekijk hier deze dunne HDMI kabel op de website van RU connected.


Optische HDMI kabel

Wil je HDMI 2.0b volledig benutten? De hoge resolutie van 4K, adembenemend natuur­getrouwe kleuren en diepe zwarttinten van HDR, met de snelste verversing? Dan loop je bij afstanden boven de 10 meter al snel tegen de limieten van de traditionele HDMI kabels aan.

Optische kabels hebben een hogere bandbreedte en snellere overdracht dan de koperaders van gewone HDMI kabels. Bovendien zijn ze een stuk minder storingsgevoelig. Waardoor lengtes tussen de 15 meter en 100 meter geen probleem zijn.

Wil je de beste kwaliteit, dan zijn optische HDMI kabels de enige optie.

Bovendien is de kabel een stuk dunner en flexibeler dan een traditionele kabel. Waardoor hij bijzonder makkelijk weg te werken is.

Is de kabel iets te lang? Geen probleem. Deze kabel is zeer licht en flexibel, met de bijgeleverde klittebandjes verberg je gemakkelijk het teveel aan kabel achter je apparatuur.

Opbouw van de HDMI kabel

Deze actieve kabel heeft aan de versturende zijde een chip die het elektrische HDMI signaal omzet in een lichtsignaal. Dit signaal wordt over een optische fiber van tussen de 15 meter tot 100 meter verstuurd. Tot het aankomt bij de lens in de ontvangende HDMI connector. Hier wordt het optische signaal weer omgezet naar een ‘normaal’ HDMI signaal. Er wordt geen compressie toegepast, het signaal blijft volledig origineel.

Deze optische HDMI kabel is een directionele kabel. Omdat het een actieve kabel betreft heeft het een zendende zijde die aangesloten moet worden op de bron. En een ontvangende zijde die aangesloten wordt op je tv of beamer.

Al deze technologie is ondergebracht in een minuscule module in de connectoren van de HDMI kabel. Qua uiterlijk en in gebruiksgemak zal je geen verschil merken.

Geschikt voor alle 2.0a en 2.0b signalen

Alle HDMI (High-Definition Multimedia Interface) functies worden door deze high speed HDMI kabel volledig ondersteund, ook 4K @ 60Hz met HDR. De kabel mag met recht een 4K HDMI kabel genoemd worden. En heeft ondersteuning voor:

 • 1080P – Full HD voor scherpe beelden.
 • CEC – Zodat je slechts één afstandsbediening nodig hebt om alles te bedienen.
 • UHD of 4K– 4x de Full HD resolutie.
 • 4k bij 60 Hz – 2160P ook bij hogere refreshrate.
 • HDR – High dynamic range voor levendiger kleuren.
 • Rec. 2020 – Ook wel Bt. 2020, ‘wide color gamut’ voor een nog groter kleurbereik.
 • 4:4:4 – Volledige RGB doorgave zonder chroma subsampling.
 • 18 Gbps – Hoge data doorgifte voor alle HDMI 2.0 functies.
 • HDMI 3D – 3D gaming en films.
 • HDMI ethernet – Internet en data over HDMI.
 • Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio – Levensecht geluid zonder compressie.
 • 32 kanaals audio – Voor echt bioscoopgeluid.
 • 1536 kHz total audio – Audio in de hoogste resolutie.

Bekijk hier deze optische HDMI kabel op de website van RU connected.


Parklaan 20 (geen bezoekadres)
1406 KM, Bussum
Tel.: 035-2031084 (ma tm vr 08:30 – 17:30)
www.ruconnected.nl

Reacties

Reageren
 1. Ik heb sinds een dik half jaar netflix en stream dat via een HDMI-kabel van mijn laptop naar mijn tv. Echter; de kwaliteit van de ‘koppen ‘ is zo slecht dat ze na verloop van tijd buigen – de draad ‘hangt’ tussen tv en laptop en vermoedelijk komt dat daardoor – en het signaal niet meer doorgeven. Mijn derde exemplaar is alweer gesneuveld… Los van het feit dat dat op die manier toch noga kostelijk wordt, vind ik het enorm sneu en verspillend en niet ecologisch om elke keer die kabel weer te moeten weggooien en een nieuwe te kopen. Dus ben ik op zoek naar een kabel waarvan vooral de koppen op vlak van hardware goed van kwaliteit zijn. Zijn deze ook op dat vlak goed?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Samsung viert de zomer met stijlvolle Galaxy S9 en S9+ in Sunrise Gold

Altijd goed geluid met OnePlus Bullets Wireless