in , ,

DigiTest: Philips 55PUS7502

Enige tijd geleden introduceerde Philips de nieuwe modellen in de 9000, 7000 en 6400 series – Bij ons op de redactie mochten we aan de slag met de mid-range geprijsde Philips 55PUS7502.

Waar we misschien liever met een tv uit de 9000 serie (Philips 9002 OLED TV ontving de prestigieuze Red Dot Design Award) aan de slag waren gegaan, waren we hoe dan ook benieuwd naar het Philips Ambilight effect in onze testruimte.

Design & aansluitingen
De voorzijde van het 55″ scherm heeft een dunne geborstelde metalen rand met aan de onderzijde over de volledige breedte geintergreerde soundbar. Het scherm is geplaatst op een fraaie chrome (draaibare) voet welke we zeker als een pluspunt beschouwen – wanneer de tv niet aan de muur hangt – maar op een tv-meubel wordt geplaatst.

Aan de achterzijde bevinden zich alle bekende aansluitingen waaronder vier HDMI (ARC) poorten, waarvan er twee HDCP 2.2 zijn (wenselijk voor 4K Ultra HD-content). Er is tevens een geïntegreerde WiFi 11ac-module aanwezig waardoor naast de bedrade optie de tv ook draadloos gebruikt kan worden. Aan de achterzijde bevindt zich tevens een flinke bass-speaker welke zorgt voor diepe en rijke tonen.

Android, Ambilight & beeld
De nieuwe P5-engine van Philips zorgt ervoor dat deze Android Smart TV alle opdrachten supersnel verwerkt en de 4K beeldkwaliteit wordt geoptimaliseerd (tot wel 50% beter). De kleuren, contrast, detail en bewegingsscherpte geven het gevoel dat je naar een OLED-scherm zit te kijken, dit in combinatie met de ‘Ambilight’ geeft echt een heerlijke kijkbeleving. Niet eerder testten wij een Ambilight-tv maar we kunnen wel stellen dat we blij verrast zijn over de meerwaarde van deze sfeervolle lichttechniek. Het voegt écht iets toe en is in te stellen naar eigen voorkeur. Zo kan je met één druk op de knop het licht laten switchen tussen relax of intens of wanneer je naar muziek luistert kan je de Ambilight-functie op het ritme van de muziek instellen.

Alle Android-functies komen met een druk op de home button tevoorschijn en starten de de P5-engine snel en soepel op, de bekende vooringestelde apps als GooglePlay, Netflix en Spotify werken perfect en zijn voor de meeste gebruikers al voldoende tegenwoordig. Via de Google Play Store zijn oneindig veel App’s en games toe te voegen, welke eenvoudig op te zoeken zijn via de meegeleverde tweezijdige afstandsbediening; aan de voorzijde heb je de beschikking over alle ‘normale’ opties maar wanneer je de afstandsbediening omdraait krijg je de beschikking over een volledig toetsenbord.

Philips ondersteunt HDR10 en HLG en de HDR-upscaling functie geeft al je bestaande content een HDR-effect. Dit komt vooral de lichtere tinten ten goede. Gamers zullen ook goed uit de voeten kunnen met deze tv, onze Xbox One had namelijk geen last van ‘lag’ wat toch wel een vereiste is.

Conclusie
Met de Netflix sneltoets op de afstandsbediening (Netflix Recommended) weet je dat de tv al een pittig beoordelingsproces doorlopen heeft. De 4K Netflix uitzendingen waren echt een genot om te kijken, de standaard mediaspeler voor het opstarten van alle lokale mediabestanden werkt ook perfect en gaf zelfs het DTS-HD kanaal soepel door naar onze versterker (wat op andere tv’s nogal eens een probleem is). De Ambilight-functie zou dan bij de keuze uit gelijkwaardige tv’s (CAP: €1.400,- voor een 55 inch versie) de doorslag geven in het voordeel van de 55PUS7502. Moeten we een kritische noot kraken zou je kunnen zeggen dat de geintegreerde soundbar niet het geluid geeft van een externe soundbar van bijvoorbeeld Sonos.

Belangrijkste kenmerken van de Philips 4K Ultra HD TV 55PUS7502/12
• Prachtige 4K-beelden met de Philips P5 Perfect Picture Engine
• Ingebouwde soundbar en DTS-HD surroundsound
• Quad Core-processor en geïntegreerd Android besturingssysteem
• Driezijdig Ambilight voor een geweldige kijkervaring
• Philips Premium Color en High Dynamic Range Premium
• Google Play Store en Philips App Gallery
• 16GB uitbreidbaar geheugen
• Netflix Recommended TV
• Prachtig design met hoogwaardige afwerking van chroom

Standaard meegeleverd met de Philips 4K Ultra HD TV 55PUS7502/12
• Philips 4K Ultra HD TV 55PUS7502/12
• Tafelstandaard
• Afstandsbediening
• AAA-batterijen
• Voedingskabel
• Mini-aansluiting L/R-kabel
• Mini-aansluiting YPbPr-kabel
• Snelstartgids
• Twee jaar garantie

Meer informatie: www.philips.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nieuwe NETGEAR ReadyNAS RR2304 biedt bedrijven netwerkopslag voor een MKB-prijs

ALSO wint 2017 Microsoft Distributor Partner of the Year Award