in

DigiTest: Philips 55 OLED+ 935 review

Philips vroeg ons een kritische blik te werpen op het nieuwe Ambilight OLED+ vlaggenschip van de Nederlandse elektronicagigant. En zo stortten we ons met hoge verwachtingen op de 55OLED+ 935.

Eerste indruk

Terwijl ik bezig ben met de set in elkaar te schroeven valt mij direct de prachtige metaalachtige glans op. Het ziet er indrukwekkend uit, voelt robuust aan en dat voor een scherm dat slechts enkele centimeters dik is. In combinatie met de externe soundbar, die op twee manieren te monteren is, staat hier een mooie elegant toestel.

Samenvatting

De TV is prachtig ontworpen met veel geborsteld en gepolijst metaal en bovendien onmogelijk dun. De 55OLED+ 935 is voorzien van de meest geavanceerde beeldkwaliteitsmotor die Philips TV te bieden heeft en beschikt dankzij de samenwerking met Bowers & Wilkins over een sensationeel audiosysteem. De prachtige OLED+-kwaliteit met de vierzijdige versie van de Ambilight-technologie completeert het geheel.

De prachtige OLED+ kwaliteit met de vierzijdige versie van de Ambilight-technologie completeert het geheel.

Het slimme Android-systeem dat Philips TV gebruikt voor zijn interface is veelzijdig en werkt naar behoren. Het is wel uitvogelen waar je wat kunt vinden met een enorme hoeveelheid aan opties.

Het beeld

Gezien de indrukwekkende beeldkwaliteit wordt er natuurlijk heel wat verwacht van deze krachtpatser. Mede doormiddel van alle extra AI-functies en verwerkingskracht van de processor voldoet Philips TV zeker aan deze verwachtingen. Het beeld is werkelijk waar kraakhelder, uitgerust met een P5 AI Perfect Picture Engine. De AI-verwerking is er om verschillende beeldtypen te combineren om vervolgens de beste beeldprestaties te kunnen behalen.

Door het brede palet aan kleuren en de verfijning door middel van de AI, zien beelden er natuurlijker uit, met name krachtige beelden zoals huid, gras en zand geven een levensecht beeld. Het is wel wenselijk om de beeldinstellingen aan te passen naargelang het type content dat je bekijkt, zo kijk ik liever een sportwedstrijd met de beeldinstelling ‘sport’ dan ‘normaal’.

Het geluid

De externe soundbar van Bowers & Wilkins is een 3.1.2. geluidssysteem met een Dolby Atmos decodering. Het brengt een spectaculair krachtig geluid na voren dat niet veel onder doet voor een 3 in 1 home cinema systeem.

We weten inmiddels dat geïntegreerde geluidssystemen slecht en dof klinken. Philips TV heeft met de externe soundbar van B&W niet zomaar voor een leuk geluid gekozen. Dit is next level vergeleken met zowel eerdere TV-geluidssystemen als met andere soundbars.

Het geluid dat de soundbar produceert is enorm, om te beginnen, verspreidt het geluid zich naar voren, opzij en zelfs omhoog, wat een ruimtevullend bioscoopgevoel geeft. Er zit genoeg power in zodat ook bij standje paniek het geluid niet onsamenhangend en onzuiver wordt. En ook met het afspelen van een klassiek nummer als Bohemian Rhapsody, vol met hoge tonen, doet de tweeter geweldig werk, het geluid lijkt niet gecomprimeerd dan wel vervormd.

Smart TV (Android 9.0)

De smart TV heeft veel inhoud wat leidt tot keuzestress en het blijft toch Android, wat in mijn optiek niet het meest gebruiksvriendelijke besturingssysteem is. Echter biedt het open source platform van Android een enorme shop met apps wat gewoon fijn werkt. Het niet hebben van Android toestellen beperkt enigszins het casten van content naar de TV, want met mijn iPhone heb ik toch Chromecast apps nodig om hetzelfde te kunnen doen wat je met een Android-telefoon kunt. Het nadeel hiervan is dan ook het ontbreken van Apple TV of de Apple TV Plus streamingdienst.

Tenslotte ben ik groot fan van de ingebouwde spraakbediening die ook perfect werkt op verschillende stemmen binnenshuis. De TV is ook te bedienen met de Google Assistent en/of Alexa waarmee je de afstandsbediening in de kast kan laten.

Conclusie

Wij vinden deze Philips 55OLED935 vet! Het is met zijn € 1.899,- geen koopje, maar absoluut de moeite waard om aan te schaffen als je fan bent van Ambilight, een fraai design plus een fantastisch geluid wil zonder een losse soundbar aan te schaffen en wilt kijken naar spectaculair beeld!

  • Verkrijgbaar in 48, 55 en 65 inch
  • Tuner: Freeview HD
  • 4K, HDR, Android 9.0
  • Technologie: OLED
  • Input: 4xHDMI 2.0, 3x USB, RF, optical digital audio, headphone slot, Ethernet
  • Mist: HDMI 2.1

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

ICTWaarborg Live aflevering 8

Xiaomi onthult zijn Mi Electric Scooter Pro 2