in

Philips TV valt in de prijzen met nieuwe OLED

De nieuwe OLED tv’s van Philips TV worden beloond met twee prestigieuze EISA-awards – Niet één, maar twee. Twee nieuwe OLED-tv’s uit 2018 zijn beloond met de prestigieuze EISA-award waardoor Philips TV terecht zijn plek kan opeisen als leider op het gebied van OLED.

EISA heeft een officieel kwaliteitsmerk toegekend aan de nieuwe Philips 55” OLED803 tv, die de award Best Buy OLED TV 2018-2019 heeft gewonnen. De nieuwe Philips 65” OLED903 tv, het eerste product dat te koop is in het kader van de exclusieve samenwerking met de toonaangevende audiospecialist Bowers & Wilkins, heeft de award Home Theatre TV 2018-2019 gewonnen.

De kwaliteit van de OLED903 werd eerder dit jaar al officieel erkend toen de tv de prestigieuze IF Design-award won.
De juryleden van EISA spraken vol lof over de nieuwe 903: “Liefhebbers van home cinema eisen een ultieme bioscoopervaring waarbij prachtig beeld gepaard gaat met dynamisch geluid en beide zijn terug te vinden in de 65 inch OLED-tv van Philips. Een nieuwe, exclusieve samenwerking met hifi-specialisten Bowers & Wilkins heeft geleid tot een op maat gemaakte ingebouwde soundbar. De 65″ OLED903 biedt toonaangevende prestaties en is voorzien van Ambilight, wat de kwaliteit van 4k Ultra HD Blu-ray en gestreamde beelden extra versterkt.”

De kwaliteit van de OLED903 werd eerder dit jaar al officieel erkend toen de tv de prestigieuze IF Design-award won.

De juryleden van EISA over de nieuwe 803: “Philips TV combineert het nieuwste OLED-paneel van 2018 met zijn verbeterde beeldverwerkingsprocessor P5, wat bij dit 55 inch model schitterende resultaten oplevert, en dat voor een aantrekkelijke prijs. Met deze UHD OLED ANDROID TV ervaar je beelden in SDR bijna als HDR-kwaliteit dankzij ‘Perfect Natural Reality’, de nieuwste innovatie van Philips.”

EISA (European Imaging & Sound Association) selecteert al 36 jaar de nieuwste, interessantste, creatiefste en toonaangevendste innovatieve producten voor de EISA-awards. Technische specialisten en deskundigen uit 25 landen en 53 toonaangevende vaktijdschriften van over heel de wereld brachten hun stem uit. Beide EISA-awards worden officieel aan Philips TV uitgereikt tijdens IFA; ‘s werelds grootste beurs voor consumentenelektronica die op 30 augustus 2018 plaatsvindt in Berlijn.

Nieuwe verbeteringen van OLED

Beide nieuwe modellen beschikken over dezelfde toonaangevende PQ-eigenschappen. De nieuwe OLED-panelen uit 2018 zijn voorzien van een nieuwe antireflecterende coating voor een nog betere zwartweergave en een maximale helderheid van 1000 nit. Dit is10% meer in vergelijking met de modellen van 2017. De nieuwe modellen zijn ook voorzien van de tweede generatie P5 Perfect Picture Engine met de nieuwe ‘Perfect Natural Reality’, een contrastversterkende technologie. Dit is een gepatenteerd, intelligent algoritme dat de standaard SDR-beelden verbeterd tot dezelfde kwaliteit als beelden in HDR.

In het pure en stijlvolle Europese design van beide modellen zijn ook nieuwe geluidssystemen geïntegreerd. De 803 beschikt over een geluidssysteem dat aanzienlijk is verbeterd ten opzichte van eerdere modellen. Maar voor het ‘echte geluid’ gebruikt de 903 de expertise en technologie van Bowers & Wilkins. Het systeem bestaat uit vier naar voren gerichte speakers in een behuizing met akoestisch transparante Kvadrat-bekleding.
Beide series zijn ook voorzien van de unieke driezijdige Ambilight-technologie en Android TV op basis van Android Nougat met een ingebouwde Google Assistant. Ook zijn de tv’s geschikt voor de functies van Amazon Alexa, die beschikbaar worden zodra er in de nabije toekomst software-updates worden uitgebracht voor Android O.

De 803 is te koop vanaf augustus 2018. De 903, die officieel op 30 augustus tijdens IFA in Berlijn wordt gelanceerd, vanaf oktober 2018.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlanders verlaten online winkelwagen door te hoge verzendkosten

Razer Nommo Pro is vanaf volgende week verkrijgbaar