in

TP Vision wint vier prestigieuze EISA Awards voor Philips TV & Sound producten

TP Vision, licentiehouder van Philips TV & Sound, heeft tijdens de 2023/24 EISA Awards vier nieuwe prijzen in de wacht gesleept.

Het bedrijf ontvangt hiermee opnieuw professionele erkenning voor de productontwikkelingen van twee Philips Ambilight televisies en twee audioproducten.

  • 55″ OLED808/OLED818 benoemd als EISA Best Buy OLED TV 2023-2024
  • 55″ PUS8808/PUS8818 – The One – is bekroond met EISA Family TV 2023-2024 award
  • Philips Fidelio L4 ontvangt de EISA Best Buy Wireless Headphones 2023-2024 award
  • Philips Fidelio T2 wint met de EISA Best In-Ear Headphones 2023-2024 award

De prijzen weerspiegelen de positie van Philips TV & Sound als het enige ‘A’-klasse CE-merk dat nog steeds in Europa is gevestigd en dat aanzienlijk blijft investeren in het zelf uitvoeren van al zijn technologische R&D, productontwikkeling en design.

Opnieuw is een Philips OLED-tv bekroond in het topsegment van de televisiemarkt. Ook TP Vision’s ‘The One’ 8808/8818 LCD Ambilight-tv heeft de kwaliteit van het Ambilight TV-assortiment bewezen. Het model won de EISA Family TV 2023/24 voor zijn eenvoudig te begrijpen consumentenaanbod van hoogwaardige picture quality & audio quality, voorzien van alle essentiële functies.

Philips Sound-producten, met in het bijzonder de premium producten van het Fidelio-merk, volgen nu dezelfde trend. De EISA-jury heeft de nieuwe Philips Fidelio L4 over-ear en de nieuwe T2 TWS-modellen bekroond met 2023/24 Awards.

In een reactie op de gewonnen EISA Awards zegt Martijn Smelt, Chief Marketing Officer van TP Vision: ”Het TP Vision team verwelkomt alle gewonnen awards met open armen, maar we zijn extra trots op het winnen van de EISA Awards omdat het juryteam de meest gerespecteerde en deskundige experts binnen de consumentenelektronica-industrie vertegenwoordigt. Onze investeringen in het voortdurend in-house ontwikkelen van onze Ambilight tv’s en Fidelio-audioproducten blijft toonaangevend. We zijn verheugd dat we meerdere prijzen hebben kunnen winnen in zowel de EISA tv- als audiocategorieën.”

De 2023/24 Award winnaars

De juryleden hebben de 55OLED808/OLED818 uitgeroepen tot de EISA Best Buy OLED TV 2023/24: “Een uitstekende beeldprestatie en een portemonneevriendelijke prijs maken de 55OLED808/818 de OLED-tv die dient te worden verslagen in de concurrerende middenklasse markt. Voortbouwend op het succes van de vorige 8-serie modellen van het merk, laat dit nieuwe toestel verbeteringen zien aan Philips’ P5-processor, Ambilight-systeem, gebruikersinterface en nog veel meer. De set presteert uitmuntend met 4K HDR-content en profiteert van superieure lichtregeling en contrast, plus vaardige tone mapping, terwijl HD-materiaal effectief wordt opgeschaald. Zoals verwacht van een Philips-televisiescherm zijn de voorinstellingen goed ingeschat voor gebruiksgemak en is er een overvloed aan beeldaanpassingen beschikbaar om de beelden van de 55OLED808/818 naar wens af te stellen. Slimme Google TV, HDMI 2.1-connectiviteit en een krachtig geïntegreerd geluidssysteem maken het plaatje compleet.”

Bij het selecteren van ‘The One’ (55PUS8808/PUS8818) als EISA Family TV 2023/24 oordeelde de jury: “Deze 55-inch Ambilight LCD TV van Philips heeft je woonkamer in het vizier en slaagt daarin dankzij het S-IPS-paneel dat een brede kijkhoek ondersteunt en een scherpe, heldere beeldprestatie die niet wordt gehinderd door omgevingslicht. De 55PUS8808/8818, die door dit iconische merk wordt gepositioneerd als een alleskunner op het gebied van home entertainment, voldoet aan de verwachtingen dankzij zijn uitstekende 2x40W audio, HDR-verwerking in meerdere formaten, gamingcapaciteiten en inhoudelijk rijke Google TV smart-platform. Er is zelfs DTS Play-Fi-integratie, waardoor de tv deel kan uitmaken van een audiosysteem met meerdere kamers, of de taken van het middenkanaal op zich kan nemen in een surround sound-setup. De elegante styling van Philips TV verdient ook een pluim, maar het is de beeldkwaliteit en betaalbare prijs van de 55PUS8808/8818 die de doorslag geven.”

De jury erkende ook de uitstekende kwaliteiten van de Philips Fidelio L4 over-ear hoofdtelefoon als de EISA Best Buy Wireless Headphones 2023/24 en zei: “De Fidelio L4 van Philips Sound is het ultieme dagelijkse werkpaard: stijlvol, comfortabel, volledig uitgerust en gezegend met een superieure geluidskwaliteit dankzij de 40mm dynamische drivers met grafeen coating. De hoofdtelefoon is het vlaggenschip van het bedrijf en het ontwerp bevordert langdurige luistersessies dankzij de zachte oorschelpen, de Muirhead-lederen hoofdband en het lichtgewicht chassis van aluminium. Adaptieve ANC, gebruikmakend van een kwartet strategisch geplaatste microfoons, is beschikbaar om ongewenst geluid buiten te houden en de prestaties van de hoge kwaliteit Bluetooth-verbinding verder te verbeteren (codec-opties van LDAC, AAC, SBC en LC3 bieden hier veelzijdigheid). Andere hoogwaardige functies zijn multipoint Bluetooth, snelle koppelingstechnologie, USB-C-aansluiting en een batterijlevensduur tot 50 uur met Quick-Charge-functionaliteit. Dit is een fantastisch allround pakket van Philips Sound.”

Tenslotte verkozen de juryleden de nieuwe Philips Fidelio T2 TWS tot de EISA In-ear Headphones 2023/24, een van de meest competitieve categorieën, met als commentaar: “De T2 is een gedurfde upgrade van zijn voorganger en heeft een kleinere vormfactor, maar verhoogt de geluidskwaliteit en het gebruiksgemak. Het akoestische tweewegontwerp is gebaseerd op een met grafeen gecoate elektrodynamische driver, waarbij elke capsule is voorzien van een trio microfoons voor efficiënte actieve ruisonderdrukking en stemdetectie. Ze zijn ook comfortabel en zo gevormd dat ze goed in je oor passen, met de driepunts ‘targus lock’ van Philips voor gemoedsrust – om ze nooit kwijt te raken tijdens het wandelen of reizen. Dit draadloze model is extra aantrekkelijk vanwege de compatibiliteit met Amazon Alexa, Apple Siri en Google Assistant, en de uitzonderlijk snelle koppeling. Opladen gaat ook razendsnel, met slechts 15 minuten laden in ruil voor een uur afspeeltijd. Naast deze hardware-innovaties is er de nieuwste Bluetooth-chipset voor hi-res luisteren.”

Zowel de 55″ OLED808 als de 55″ PUS8808 zijn nu in Nederland te koop. De Philips Fidelio L4 en Philips T2 worden in september 2023 op de markt gebracht.

De EISA Awards (Expert Imaging and Sound Association) zijn de ultieme erkenning door vakgenoten uit de AV-industrie. Al 41 jaar lang selecteert de organisatie de allerbeste tv-, beeld- en geluidsproducten. Alle producten worden op unieke wijze beoordeeld door de ESIA-jury, bestaande uit experts en technische goeroes die 59 van de meest gerespecteerde specialistische technologiemedia uit 30 landen over de hele wereld vertegenwoordigen.

Ga voor meer informatie over EISA naar www.eisa.eu.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

OPPO Reno10 Pro wint de ‘Consumer Smartphone 2023-2024 Award’ van EISA

De nieuwe touch monitor van Dell: Connectiviteit, gemak en interactiviteit binnen handbereik