in ,

LG wederom bekroond met EISA Awards

De vakorganisatie EISA, European Imaging and Sound Association, bekroont LG voor hun innovaties op het gebied van AI, kwaliteit en design. Verschillende AI ThinQ-producten van LG, waaronder de LG OLED TV, LG SUPER UHD TV en LG XBOOM, worden geprezen om de premium beeldkwaliteit, de prestaties op het gebied van AI en de uitstekende geluidskwaliteit.

De LG OLED TV AI ThinQ, OLED65E8-model, is uitgeroepen tot de EISA PREMIUM OLED TV. Daarmee is LG voor de zevende keer op rij in de prijzen gevallen voor haar OLED-technologie. De TV wordt met name geprezen om de beeldkwaliteit, mogelijk gemaakt door de α (Alpha) 9-processor. Deze zorgt voor levensechte beelden met rijke kleuren, scherpte en diepte en heeft toonaangevende AI-funtionaliteiten. Daarnaast roemt de jury Dolby Atmos™ – voor een meeslepende audiovisuele ervaring – en het picture on glass-design van de TV.

“De TV wordt met name geprezen om de beeldkwaliteit, mogelijk gemaakt door de α (Alpha) 9-processor.”

De LG SUPER UHD TV AI ThinQ (65SK9500-model) wint de award vooor EISA ARTIFICIAL INTELLIGENCE TV. Het is de ultieme LED LCD TV door de combinatie van de Nano Cell-technologie met Full Array Local Dimming (FALD) achtergrondverlichting en de α (Alpha) 7-processor, het AI ThinQ-platform en de ingebouwde Google Assistant. Met de LG’s eigen ThinQ-functionaliteit kunnen gebruikers rechtstreeks tegen de afstandsbediening praten om commando’s te geven, verbinding maken met externe apparaten, wisselen van weergavemodus en zoeken naar films, tv-programma’s en andere content. De spraaktechnologie in de TV is zeer geavanceerd door de inzet van Natural Language Processing (NLP), waarmee met de deep learning-technologie van LG de spraaktechnologie steeds beter wordt. De televisies kunnen via ThinQ en Google Assistant ook functioneren als slimme ‘hubs’, waarmee andere smarthome-apparaten, zoals robotstofzuigers, speakers, airconditioners, luchtreinigers, slimme lampen en vele andere apparaten die via Wi-Fi of Bluetooth met de TV kunnen worden verbonden en worden aangestuurd.

Bij de LG SUPER UHD-TV zijn de ledlampen in de achtergrondverlichting-zones dichter bij elkaar geplaatst en verspreid over het hele scherm. Elke zone kan apart aangestuurd worden, wat zorgt voor diepere zwarttinten en verbeterde kleuren en precieze schaduwdetails voor levensechte beelden. De Nano Cell-technologie biedt televisiekijkers een groot aantal technologische voordelen, waaronder verbeterde beeldweergave en nauwkeurige kleurweergave vanuit brede kijkhoeken.

De premium AI-luidspreker van LG, de LG XBOOM AI ThinQ WK7-model, is uitgeroepen tot EISA ARTIFICIAL INTELLIGENCE LOUDSPEAKER dankzij de uitzonderlijke geluidskwaliteit in combinatie met intelligentie. De technische samenwerking met Meridian, de Britse pionier op het gebied van hoge resolutie-audio, zorgt voor de full audio-prestaties van LG XBOOM AI ThinQ met hifi-geluid, vocale precisie en betere basweergave.

Met de slimme Google Assistant in het apparaat geïntegreerd, reageert de LG XBOOM AI ThinQ op de commando’s van een gebruiker zonder afstandsbediening of smartphone, zoals: ‘Hey Google, wat staat er op mijn agenda vandaag?’. Als hub kan de speaker Smart Home-apparaten bedienen met Google Assistant-functie en LG Home Appliances-apparaten die compatibel zijn met LG ThinQ.

De winnaar van de EISA SOUNDBAR 2018-2019 Award is de LG SK10Y-soundbar met krachtige uitvoer van 550W en 5.1.2-kanaalsondersteuning dankzij de Dolby Atmos®-technologie. Door Dolby Atmos verspreidt het geluid zich naar alle richtingen, zelfs via plafond. Komt het geluid in de film van achteren, bijvoorbeeld bij een spannende achtervolging, dan hoor je het geluid van de achtervolger ook van achteren. Vliegt de helikopter over, dan komt het geluid van boven. Het design van de hoge resolutie-soundbar is afgestemd op de LG premium-TV’s en is compatibel met andere slimme apparaten met Chromecast-ondersteuning. Zo kunnen muziek of podcasts eenvoudig worden gestreamd met de woorden ‘OK Google’.

Tijdens IFA, van 31 augustus en 5 september 2018, kunnen bezoekers de LG ThinQ-producten ontdekken in Hall 18 in Messe Berlin.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Razer Nommo Pro is vanaf volgende week verkrijgbaar

Nintendo Labo is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018